• 1
    1993 doğumlu, ispanyol motosiklet yarışçısı. 2010 125cc dünya şampiyonası, 2012 moto2 şampiyonluklarından sonra adımını motogp'ye attı. 2019 yılında da şampiyonluğu garantiledi. 2013 yılından beri yarıştığı 7 senede 6 şampiyonluk kazandı. sadece 2015 yılında 3. oldu.

    2019 japonya grand prix'sinde de 1. olarak mtogp kariyerinde 54. zaferine ulaştı. böylece en çok galibiyeti olan 3. ismi yakaladı.* listenin 1. sırasında 89 galibiyet ile valentino rossi, 2. sırasında da 68 galibiyetle giacomo agostini bulunuyor.
  • 3
    geçirdiği sakatlıkdan sonra bir türlü toparlayamamış honda motogp pilotu. yaklaşık 2 sene önce düşüp kolunu çok kötü kırmıştı. yarışlara erken döneyim derken aynı yerden bir daha sakatlandı ve çok daha uzun süre uzak kaldı. geri döndüğünde ise yerini yeni çaylaklar almıştı bile bir türlü istediği ritmi yakalayamadı.

    geçen haftaki yarıştan önce ise kötü bir highside yaşadı ve kafa travması geçirmiş. adamda belki de dünyanın en iyi kaskı varken hasar alması da korkutmadı değil. şimdi doktorunun açıklamasına göre çift görme semptomları varmış ve kariyeri tehlike altında.

    düşününce çok kötü bir olay. adam açık ara rakipsizdi ve bence rossinin 9 şampiyonluk rekorunu da kıracaktı, artık bu ihtimal azalmış gözüküyor. kendisinden nefret ediyordum nazarım değmiş olabilir (rossiye yaptığı şerefsizliklerden dolayı) ama bu halde olmasına da üzüldüm açıkcası.

    motosiklet yarışları bu yüzden çok riskli. ciddi bir sakatlık sonrası geri dönüş problemli olabiliyor ve pilotlar bıraktıkları yerden devam edemiyorlar.

    toprak razgatlıoğlunun da bence bu yüzden formdayken gpye geçmesi lazımdı ama saçma bir karar verdi bence. ama kenan abisi doğrusunu bilir, o ne derse o. seneye aynı şartlar oluşur umarım.
  • 4
    yaşadığı omuz sakatlığı ardından birden fazla ameliyat sonrası moto gp’ye geri dönen efsane. yağmur altında koşulan 2022 japonya gp antrenmanını da lider olarak tamamladı. acayip bir yetenek. yaşadığı sakatlıklar olmasa hiçbir şekilde kırılamayacak rekorları olabilirdi. yaşı hala 29. önünde hatrı sayılır moto gp sezonu olacak tabii sağlıklı kaldığı taktirde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın