• 24
    herkes aynı maaşı alacak, maaşların standart sapması belli bir ölçüde olacak diye bir şey yok. nelsson 1.2 alırken davinson pek tabii 3.2 alabilir. nelsson da 40 milyon euro'luk transfer yapıp, premier ligin big six'inden bize gelse nelsson da 3.2 alırdı.

    ha güncel durumda bazı oyuncuların maaşına iyileştirme yapılması gerek. boey, nelsson, abdülkerim, torreira, barış alper ve kerem'e iyileştirmeler yapılabilir. ama öyle bir kadro var ki, torreira ve icardi hariç kimseye muhtaç değiliz. ben oynamıyorum tribi atacak adamın yeri hemen dolar.
  • 48
    1996-2001 kadrosunun dağılmasına yol açan etkenlerden biriydi.

    büyük maaş yükü ödeme dengesizliği oluşturdu.

    taffarel, jardel, popescu hep kulübün artık maaş ödemesi zorlaştığı için elden çıkarmak zorunda kaldığı oyuncular oldu. yerli futbolcular da sürekli zam istiyordu.

    alacakları düzenli ödenmediği için çok futbolcu ya kendi gitmek istedi ya da ödemelerden kurtulmak için kulüp kendi göndermek istedi filan.

    gidişat benzetmek gibi olmasın da o yönde. bir gün maaşını ödemek külfet geldiği için davinson’u, torreira’yı elden çıkarmak zorunda kalmak kadronun dağılmasına yol açabilir. bunun osimhen’i, sane’si filan var daha.

    sallai’nin maaşı bütün bütçeyi yavaş yavaş bozdu. 11 oynayanların çoğu sallai’den az kazanmaktan muzdaripti geçen sene.

    ee zamlar diğer zam taleplerini doğurur. bakın bir çok futbolcuya zam yapmak durumunda kaldık.

    bence artık cimrileşmemiz lazım. yoksa yine mali krizlerin olduğu yıllara gidebiliriz. mali başarı olmadan sportif başarı çok zor gelir.
  • 26
    yoktur. olduğunu düşünen renktaşlar veya sporseverler için kendi vizyon meseleleridir.

    a8 , q6-7 seviyesindedir gelen oyuncular. bonservis olarak 40 ve 65 milyon € görmüşler. o kalite ve klaslarını yansıtırlar zaten. profesyonellik dediğin vasat çalışan zihniyetiyle milletin maaşını kendinle kıyaslayıp isyan çıkarmak değildir.
    (kaldı ki sağındaki ve solundaki senden verimsiz ise gider derdini ifade edersin. sonuç alamadın, daha iyisin değil mi? gider başka şirkete daha iyi seviyede girmek için çabalarsın).

    ifade edilmiş, gelen isimler kariyerli, premiere league oyuncuları. tarık çamdal, yiğit gökoğlan filan değiller. bu adamlar sayesinde ilgi ve takip kat sayısı artıyor takımın. avrupa düşünen genç futbolcular için piyasa daha da keyifli hale geliyor.

    futbolcu bu adamlardan ne kapabilirim, kendimi nasıl geliştirebilirim, avrupa veya ingiltere için tecrübelerinden nasıl faydalanabilirim diye düşünmeli.
    maaş farkı kıskançlığına girerse silinir gider. önündeki fırsatlardan da olur...
  • 28
    serdar ali çelikler, erman özgür gibi yorumcular için güzel malzeme. sanki benzer durum fenerbahçe'de yokmuşçasına pusuya yatıp mevzuyu köpürtmek için şimdiden o anı kolluyorlardır.

    işler 1-2 hafta kötü gitsin, abdülkerim, kerem, torreira gibi futbolcular sakatlanıp oynamasın hemen bu konuyu köpürteceklerdir.

    bizim taraftarın ortada fol yok yumurta yokken, transferlerin keyfini çıkarmak varken mevzuya takılmasını anlamsız buluyorum sanki kerem aktürkoğlu çıkıp "zaha 5 alırken, tete 3.5 alırken ben neden 1-1.5 alıyorum abi ya" demişte onu tartışıyoruz.

    mevzu benim için şu an doğmamış çocuğa don biçmekten farksız.
  • 53
    bircok elit kulupte olmayandir. adamlarin sirf bunun icin analiz yapan, barem belirleyen departmanlari var. kriterler takimdan takima gore degisiyor ama, piyasa analizi, oyuncu analizi vs ile cok rahat dengeye oturtulabilir.

    sen teklifte bulundugun kulube elinde bilimsel verilerle, piyasa gercekleriyle gittiginde, arkadas sen bu kadar istiyorsun ama su kriterler, bu verilere ve boyle degerlendirmeler ile karsilastirmalar sonucunda senin oyuncunun fiyati bu. biz de su kadar veriyoruz.

    oyuncuya da, senin maasin bu, vergiler su, bizim ulkemizde bu, kazancin mevcutta bu bize gelirsen bu, bir de ekstra olarak iste kalacak yer, ekstra bilet, arac, kadin*. saka bi yana bunu duzgun bir sekilde anlatirsan olmayacak sey yok.

    ama 1.8 brut maas kazanan adama, net 2.5 milyon, 2.2 brut kazanan adama net 4 milyon gibi paralara zaten sokaktan gecen herhangi biri de ikna eder. maharet adam gibi is yapmakta.

    en son da singo. brut 1.8 alan adama net 4.8 verilmis.

    oyle ben de kulup yonetir, transfer yaparim.
  • 45
    takımımızda tekrar hortlamış olan ve önlem alınmaz ise yıllarımıza mal olabilecek dev sorun.

    kendisiyle 1. dursun özbek başkanlık döneminden sonra, 3. döneminde tekrardan karşılaşmış bulunuyoruz. 2. dönemi ayrı tutuyorum, keza erden timur dönemin şartları düşünüldüğünde getirilen oyunculara o dönemki ederlerine göre maaşlar verilmesini sağlamıştı. tuttu, tutmadı ayrı bir mesela. o parasızlık ve limitsizlikte daha iyisi olurdu olmazdı da ayrı bir mesela. ama konumuz bu değil.

    konumuz, 2024-2025 sezonunun ikinci yarısında 5 futbolcu ile sözleşme yenileme lansmanı yapılmasıyla birlikte dengelerin şaşmaya başlamasına ek olarak 2024-2025 yaz transfer dönemi ile şirazesinin kayması. konumuz bir oyuncuya ederinde maaş verebilmek. 10 milyon yeri gelir dengesizlik yaratmaz, ama 3 milyonun yaratabilmesi gibi.

    yapılan işin aslında herkesin harcı olmadığını, erk sahibi kişilerin kalifiye olmadığı halde zorlayarak yapmaya çalışması halinde ne gibi fecahatlerle karşılaşıldığının sonucudur kendisi. işte bu noktada sayın başkanımız birbirleriyle benzer süreçlerden geçiriyor bizleri.

    1. dönem
    (bkz: cenk ergün)
    (bkz: mehmet özbek)

    bol keseden dağıltılmış maaşları düzenleyebilmek ve sarmaldan çıkabilmek için 13. olduğumuz sezona kadar geldik.

    3.dönem
    2024-2025 yaz transfer dönemi
    (bkz: cenk ergün)
    (bkz: ibrahim hatipoğlu)

    2024-2025 ara transfer dönemi
    (bkz: ibrahim hatipoğlu)
    (bkz: abdullah kavukcu)
    ve göz önünde olmayan birçok sportif a.ş bileşeni ile birlikte

    umarım futbolun yönetimi alim kişilere verilip bir organizyon çatısı altında profesyonelce yönetilir de, tarih tekerrür etmez.
  • 25
    maaş dengesizliği iyi idare edince sorun yok aslında. şimdi örneğin icardi gibi bir yıldızın maaşı ortada ama o icardi olmasa sen bugün uefa gruplarındaydın. icardi’nin o golleri atması, oyunu sayesinde cl gruplarında kerem ve abdülkerim veya başkası birkaç maçta çok iyi performans gösterip, sene sonu hayallerindeki kulübe gidebilecekler. bu gözler deli maaş alan talisca sayesinde gol atan, yıldız olan beşiktaşlı cenk’in 24 milyon euroya ingiltere yapmasını gördü. böyle yıldızlar takımı taşır, seninde değerini arttırır. sen galatasaray’dan büyük takım görmeden buradan 2/3 milyon euro alamazsın. bu kadar net. adamı avrupa’dan elit kulüplerden getiriyorsun. ne vereceksin? oradan düşük maaş mı? bu oyuncular 26/28 yaşında, yani en prime dönemleri yaş olarak. 31/32 yaşında adam getirirsin, o zaman mırıldanma olabilir. burada bizim için en tehlikeli olay, güzel paralar alan oyuncuların hiçbir performans göstermemesidir. işte o zaman maaş dengesizliği problem olur. 1/2 oyuncu da bu olay olursa yönetim, erken reaksiyon alıp, sızlanan oyunculara sene sonu bu oyuncularla ile yolların ayrılacağını söyler ve hata yaptık der ona da çözüm bulunur. ayrıca sacha boey’in kontratının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum tüm bunlardan bağımsız. nelsson için iyileştirilme olmamalı çünkü devre arası yollar ayrılabilir. ayrılmazsa iyileştirilme olmalı. giden oyuncu düşük maaş almalı ki transfer edecek kulübün işine gelsin. bu çok önemli bir olay. avrupa’da vergi yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın