• 1
    sağlam finansal yapı ve inanılmaz futbol kültürünün extrası olarak bulundukları ligi çok iyi süzen über futbol takımıdır kendileri. bundesliga'da en az 2 sezon başarılı olmuş birine sistemlerine uyuyorsa hemen çökerler genelde ve dış piyasaya göre oldukça makul fiyatlara kadrosuna katarlar oyuncuları. abdülkerim örneğinde olduğu gibi bu metot doğru kullanılırsa oldukça işlevseldir.
    sainz, amir gibi futbolcular örnek verilirse şayet; muhtemel kerem satışından sonra sol kanata sainz ve torreira satışından sonra da amir başarılı transfer hamleleri olacaktır. anadolu'dan topçu alınmaz ön yargısının içinden geçmek gerekir artık.
  • 3
    masa başı işleri dönmese galatasaray için mümkün görünen bir olay. zira 4 yıl peş peşe gelen şampiyonluktan sonra hakemler tarafından kolaylaştırılan inanılmaz bir fb şampiyonluğu gelmişti. ertesi yıl yine galatasaray olmuştu. yani 6 yıl olabilirdi seri.

    keza ünal aysal zamanı iki yıl üst üste gelen şampiyonluktan sonra galatasaray içeriden karıştırıldı, fatih terim ile başkanın arası açıldı. hakemler galatasaray'ı acayip kararlarla durdurdu ve seri bozuldu.

    yine son fatih terim döneminin 3. sezonunda beşiktaş'ın averajla şampiyon olması büyük şaibelerle doluydu. peş peşe üçüncü şampiyonluk da böyle gitti.

    türkiye'de sürekli bir ara açılmasın, rekabet olsun kafası var. bunun için de doğal sürece müdahale etmekte beis görmeyen bir zihniyet var. galatasaray bütün unsurlarıyla birleşirse ve her sezon sürekli akıllı hamleler yaparsa belki o zaman bayern münih gibi ligi tek başına domine eder.
  • 6
    gerektiginde fenerbahce'yi borc batagindan kurtarmayacagimiz icin olmayacak olandir.

    bayern ligde palazlanan herkesi aldi hep ve rakiplerini zayiflatti. fakat dortmund finansal olarak tabuta koyuldugunda da tabuttan bayern cikardi. rekabet kaybolursa bayern sampiyonlar ligi'nde paramparca olur.

    bavyera ve alman federasyonu tff ve istanbul ile de bir degil.

    fb ve bjk'nin sigacik'tan ardahan'a kadar taraftari var. almanya gibi sehir takimlari degil buyuk kulupler.

    sen olmaya calissan da yaptirmazlar. 2001 senesinde neler oldugunu biz biliyoruz.
  • 10
    genel kanının aksine gayet mümkün olduğunu düşünüyorum. yapsalar yapsalar geciktirebilirler ki bu sezona kadar fazlasıyla geciktirdiklerini düşünüyorum.
    kemerburgaz tesisleri bittiğinde, galatasaray yönetimi mevcut transfer ve yönetim anlayışını sürdürürse önümüzde kimse duramaz.
    bugüne kadar "rekabet daim olsun, şampiyonluk farkı fazla açılmasın daha güzel olur" diye düşünen şahsım bile son 3 sezonda rakiplerden birinin yoktan şampiyonluk uydurmasını, diğerinin sinsi sinsi yükselişini, berikinin biraz da devlet desteğiyle istikrar yakalayışını gördükten sonra biz arayı açalım onlar aralarında kapışsınlar istiyorum. hatta 5. yıldızı 3 yıl üst üste şampiyon olup takalım da en büyük olduğumuz iyice kabullenilsin istiyorum.
    mesele tesisleşmekten, bir yönetim anlayışı oturtmaktan, yenilikçi hocaları göreve getirmekten, örgütlü taraftarlık yapmaktan geçiyor. bunların bir kısmını bu sezon yaptık, kalan kısmını gelecek sezonlarda bitirirsek avrupa basınında bile "turkish bayern" lakabıyla yer almaya başlarız.
  • 11
    galatasaray'ın defalarca eline geçmiş fırsattır. ama gerek konjonktür, gerek kendi becerisizliklerimiz,gerek de fenerbahçe'nin ve federasyonun çelme takma girişimleri bunu engelledi.

    ilk fırsat elbette 2000 uefa kupası şampiyonluğuydu. ama bizi engelleyen fenerbahçe'nin 2001 şampiyonluğu değildi. biz o başarıları ekonomik başarılara çeviremedik. mesela stadı o dönemde yapamadık, fenerbahçe ise o dönemlerde modern bir stada kavuştu. ve o dönemde fenerbahçe dışında kimsede öyle bir stadyum yoktu. fenerbahçe o stadın ekmeğini 10 sene yedi. öyle stadyumlara alışkın olmayan anadolu topçuları dağıldı gitti fenerbahçe karşısında, bazen biz bile dağıldık. ve tabi ki ekonomik durum. galatasaray yine 2000-2010 arasını fenerbahçe'den ekonomik olarak fark yiyerek geçirdi. dünya yıldızlarını onlar getirdiler ama bir türlü galatasaray'ı ezemediler. galatasaray çok düşük profilli kadrolarla fenerbahçe'den 2 şampiyonluk çaldı. * galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyonluğu ve avrupa başarıları ekonomiden ziyade taraftar sayısı bakımından rakiplerinin önüne geçmesini sağladı. mesela o dönemin çocukları ezici çoğunlukla galatasaraylı oldu, buna ben de dahilim ki bırak aileyi, sülalemde galatasaraylı yok benim. bugün galatasaray'ın taraftar sayısı rakiplerinden daha çok ise bunu sağlayan 2000 ruhuydu, hagi'ydi, hakan şükür'dü, fatih terim'di.

    ikinci fırsat 2012-2013 şampiyonluklarından sonra geldi ama galatasaray'ın karşısına direkt organize kötülük çıktı. fenerbahçe kaliteli yerli oyuncu sayısında avantajlıydı. şike sürecinden fenerbahçe küme düşmese bile çok hasarlı çıkmıştı. galatasaray'ın yeni stadıyla beraber çok avantajlı olduğu aşikardı. kademeli olarak 6+2+2 olan yabancı sınırı 6+2 oldu, sonra 6+0+4'e çekildi. o sıfır yedek kulübesinde bile yabancı oyuncu bulunduramazsın kuralıydı. baktılar bu da yetmedi, 5+3 yabancı kuralı getirildi. ilk 11'inde 6 tane kaliteli yerli oyuncu bulundurmak meseleydi. bizde ise sadece selçuk-burak ikilisi vardı. aynı zamanda ikisi de tartışılan oyunculardı. terim'i bir şekilde milli takıma göndermeyi başardılar, mancini gibi bir adam takımda gelecek görmeyince vazgeçti, ünal aysal'la uğraşıldı ve o da bırakmak zorunda kaldı. galatasaray çökünce de yabancı sınırı yine gevşedi. burada galatasaray'ın bayern olma fırsatının önüne profesyonel kötülük geçtiği gibi galatasaray'ın yetersiz kadro planlaması ve yanlış transferleri de buna engel oldu. buna rağmen galatasaray 2015'te hem de hamza'yla bir şampiyonluk daha alabildi.

    üçüncü fırsat şimdi geliyor. galatasaray rakiplerinden çok daha profesyonel bir şekilde kurulmuş bir yönetim tarzına ve sisteme sahip. 2022-2023 sezonunda takımın futbolcu kalitesi önde, sahada sonuçlar iyi ve galatasaray'ın okan buruk'la kimyası tuttu. zannedilenin aksine bu sefer bizi yerli futbolcu durumundan vuramazlar. ayrıca galatasaray'ın altyapısı rakiplerinden önde ve yeniden yapılandırılacak olan scouting sistemi yine rakiplerinden önde olacak. riva ve florya meselerinden yediğimiz kazıkları nispeten geri aldık ve durumu düzelttik. yine galatasaray bu dönemde rakiplerinden çok daha borçsuz bir kulüp olacak. şimdiki tek mesele futbolda başarı olacak. euro kurunun çarpı 20 olacağı bir dönemde arka arkaya şampiyonlar ligine gitmenin maddi getirisi daha da büyük olacak. organize kötülük yine boş durmaz ama bize bakan tarafı da var. herkes planlanan hedefler doğrultusunda elinden geleni yaparsa her şey çok güzel olacak. ülkedeki 2023 seçimleri de çok kritik. şu ülkeye adaletin, ehliyetin, liyakatın zekatı düşse galatasaray bambaşka bir yerde olacak zaten, emin olun. sonuçta türkiye'nin bir takımı galatasaray. türkiye almanya gibi oldu da biz mi bayern olamadık sanki :)
  • 15
    imkansızdır. teferruatına girmeye gerek yok, herkesin bildiği şeyler. ülkemizin dinamikleri nasıl ki dünyada istisna kabul edilebilecek durumdaysa futbolda da aynı. ülke futbolumuzun da kendi doğruları, dinamikleri ve profilleri var. avrupa ile aynı şekilde ilerlemiyor işler. bu doğruların birleşme sıklığı az olduğu gibi aynı zamanda birlikte kalma süreleri de az. bunun nedeni de futboldan ve isimlerden bağımsız. insan profiliyle alakalı. bunu etkileyen faktörlere girersek de coğrafyaya kadar gider iş.

    dolayısıyla öyle futbolun doğrularını yapalım ile olmuyor o işler. milyon tane faktör var. bunu kabul edip bundan keyif almaya bakın derim. eleştirileri bile bu doğrultuda yapmak daha gerçekçi olacaktır.
  • 17
    zaten coktan olmamız gereken ama gerek bizim yanlışlarimiz gerek engel olunmasi* * gibi durumlardan dolayi tam olarak gerceklememis olaydı.

    bu sezon başı yazdım.
    (bkz: erden timur/#3424496)

    özellikle erden timur'a yüklenmenin korkularından dolayı. galatasaray'ın bu yükselişi 2022-2023 sezonu şampiyonluğu ile kalmayacak, gerek akılcı yönetim, gerek mali planlar, altyapidan tesisinden a takımına her şeyin ligin üstünde yapıldığı bir kulüp olduk, olmayi sürdürüyoruz. geçmiş hatalar da yok artık.

    bu artık kaçınılmaz bir olay ve önümüzdeki eylülden itibaren de avrupa zaferleri için konsantremiz yükselecektir.

    ne demişti erden timur sezon başında;
    (bkz: we will be champion again)
  • 18
    3 yıldır şampiyon olamayan bir takım bayern münih olamaz. o seviyeye yakınız ama o seviyede değiliz. çünkü türkiye'de buna müsade edilmiyor. ileride olur muyuz? kendi kendimize engel olmaz, rehavete ve üst üste başarılı olunca oluşan demek ki ne yapsam oluyor yanılsamasına düşmezsek oluruz. ama dediğim gibi lige 2001, 2014 ve 2020 müdahalelerini unutmayın.
  • 21
    ülkemizde mümkün değildir. 96-2000 arası 4 sene üst üste şampiyon olduk, tam 5.yi olacakken şikeyle teşvikle engellediler. 2001’deki ankaragücü maçında verilen teşvik olmasa her şey harika gidecekti zira lucescu ile sonraki sezon şampiyon olduk. yani araya girmeseler 6 sene üst üste olacaktık.

    yine 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında şampiyon olduk. yine 4 yıl mı geliyor derken hooop fatih terim’i milli takıma almak için bizden kopardılar.

    fatih terim’in 4.gelişinde yine iki sene şampiyon olduk ve 3.kez olacakken hem pandemi oldu hem pandemi dönüşü saçma sapan bir 6 saniye kuralıyla falan engellediler. demek ki en fazla iki sene üst üsteye izin var.
  • 24
    ben bu fikre inanıyorum ve bence sağlam şekilde temellerinin atılmasına şu dönem en çok yaklaştığımız dönem.

    - florya projesi ve bunun büyük getirisi ile bankalar birliği anlaşmasından çıkabilecek tek takım olmak

    - forma ve stad isim sponsorlukları için orta vade için güzel bir meblağ almış olmak

    - başarı kriterinde rakibin 23 - (18+1) önüne geçmiş olmak ve en önemli rakibin son kurşunlarını attığını düşünürsek olası 1 veya 2 şampiyonluk sonrasında farkın kapanamayacak şekilde açılacak olması

    - bu sezon ve şampiyon olunması halinde önümüzdeki sene avrupa geliri en yüksek takım olacak olmak

    - kadro kalitesi ve 2-3 yıl içinde yerleri ikame edilmesi gereken oyuncuların net belli olması (muslera sergio mertens icardi)

    - yönetim aklı (in erden timur er trust)

    - psikolojik faktörler (ne para harcadın be)

    bunların yanında ise eklenmesi en mühim olan şey ise gaddarlık. mesela rashica meselesi bu adamı hem sen kullanabileceğin için hem de rakibin yana yakıla kanat oyuncusu arıyorken onun kendi yarasına merhem olmaması için alacaksın veya uğurcan çakır meselesi -artık üstüne para verseler istemem ya- basacaksın parayı söküp alacaksın bayrak adamını rakibinin.

    bence imaj/tanınabilirlik, mali durum ve yönetim/başarı kriterlerini göz önüne alınca olması hiç de zor değil bu durumun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın