• 1
    fenerbahçeliler tarafından açılmış tag. sanırım mahkeme şike davasının fetö tarafından yürütüldüğünü vs kabul etti ve fenerliler de böyle bir tag açmış.

    şimdi ben mahkeme işlerinden, yasalardan falan anlamam. olaya gayet sade bir şekilde, futbolsever sıfatı ile yaklaşacağım. fenerbahçe camiası kendilerine kumpas kurulduğu öne sürüyor. fetö fenerbahçe kulübü başkanını, yöneticilerini ve bazı futbolcuları usulsüz olarak dinlemiş, takip etmiş ve bu olaylar yaşanmış diyor kendileri. buraya kadar her şey çok normal tabii ki. fetö böyle bir şey yapmış olabilir fakat kafamda bazı soru işaretleri oluşuyor. mesela bu operasyonu kim başlattı? dinleyen polisler kim? kim tarafından yürütüldü? tamam başta fetö var ama o polisler kim? bu delilleri toplayan polis memurlarının ismi cismi belli mi?

    hadi diyelim bu soruların cevabı var. şimdi geliyorum asıl meseleye. bence konu fetö-futbol ilişkisi falan değil. bu ülkede birçok şey saklanıyor zaten yoksa kimse bulunduğu mevkide duramaz. şike olaylarından önce fetöcüleri kulübüne üye yapan adama kumpas kurulması manidar mesela.

    işin futbol tarafına gelelim. mahkemede aziz yıldırım ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu kabul etmiş. ahmet hakan'ın sunduğu bir programdan avukatları böyle söyledi. ben de soruyorum şimdi bu işi fetö ortaya çıkardı diye yapılan şike niye kabul edilmiyor. şikeyi kimse sana zorla yaptırmadı, üstüne üstlük kabul de ettin. bu nasıl kumpas peki? şikeyi ortaya bir terör örgütü çıkardı diye şike yapılmamış mı sayılıyor.aykut kocaman'ın deyimiyle; hız sınırı geçilmiş, radar tutulmuş ama radarı tutan polis değil. e bu hız sınırını geçtiğin gerçeğini değiştirmiyor ki.

    bunun algısını çok güzel yapıyorlar. fetö yaptı biz yapmadık masalına kendilerini inandırıyorlar. aynı 28 tane şampiyonlukları olduğuna inandıkları gibi.
  • 6
    en fanatik fenerbahçelisinden tutun kulübün sadece adını bilen fenerbahçelisine kadar tüm fenerbahçelilerin bugünlerde dile getirdiği ama içten içe hiçbirinin inanmadığı beyan.

    "usulsüz dinleme yapıldı." tamam. "bu kayıtların hepsini fetöcüler aldı" tamam. "savcı fetöcü" tamam. "hakim fetöcü" tamam. "hakan şükür ve arif erdem fetöcü" tamam. "sadece bizi dinlemişler" ona da tamam. tamam ulan tamam da bunların hiçbiri aziz yıldırım'ın "evet kayıtlar bana ait" ve ya aykut kocaman'ın "radar sadece bize tutuldu" açıklamasını ve ya ibrahim akın'ın “hocam, fener maçında gol atmamam için 100 bin dolar veriyorlar. kabul edeyim mi” diye fetva aldığı gerçeğini değiştirmiyor ki. yani inanın gerçekten yapacak bir şey yok.

    kumpas nasıl olur hatırlatayım mı? ergenekon ve balyoz kumpasları kapsamında binlerce şerefli türk askeri tutuklandı, iftiralar atıldı, işkence gördüler ve bu süre boyunca bir asker bile evet bu kayıt bana ait, bu belgeler gerçek demedi. ilk günden son güne kadar hep dik durdular, inkar ettiler, belgelerin sahteliğini ispatladılar. en alakasız isimler dahi 4-5 sene hapis yattı ve günün sonunda tamamı temize çıktı. şu an bu topraklarda yaşayan kimsenin aklında zerre kadar bu askerlerin hain olabileceği ile ilgili bir şüphe yok.

    gel gelelim sizin böyle bir hikayeniz yok. olmadı ve olamayacak da. sizinki daha çok fetöcü hakim ve savcılarca yargılanmış, ceza almış, yatıp çıkmış bir dolandırıcının çıktıktan sonra mahallede "olm ben bi b.k yapmadım ya, hakim fetöcüydü amk, bana güvenebilirsiniz" diye gezmesi gibi bir durum.

    bu sebeple üzülerek belirtiyorum ki mahkemelerden fetöyü gerekçe göstererek yırtmaya çalışsanız da, göklere uçakla yazdırsanız da, yerlere yatıp taklalar açsanız da üzerinizdeki lekeyi atamayacaksınız. bu acınası durumu benim dile getirmemin fenerbahçe taraftarı için hiç bir anlamı yok ama daha acı olan başta dediğim gibi kendileri de biliyor içten içe ne olduğunu ama işte çaresizlik içinde bir şeyleri ispatlamaya çalışıyor.
  • 7
    eğer gerçekten tescillendi ise, arkadaşlardan tff, cas ve uefa'ya yüklü tazminat davaları açmasını bekliyoruz. zira tescillenen sadece delillerin uygunsuz toplandığı gerçeğidir.

    bu olay çok basit. bunların anlayacağı dilden anlatıyorum. bir hakim hırsızlık yapıyor (fetö), karşısına da bir suçlu geliyor. bu kişi de bir hırsız. ve savunmasında ''hakim bey siz hırsız olduğunuz için, ben hırsız değilim'' diyerek bir savunma gerçekleştiriyor. bunların aklanması da tıpkı bu hesap. bunlara bunu yapan teröristler, delil üretmedi, delil topladı. sırf siyaseti zor durumda bırakmak için bunu da mahkemelik yaptı. bu sizin masum olduğunuz anlamına gel-mi-yor. zira başkanları aziz yıldırım bütün telefon konuşmalarını kabul etti. anlamadıkları çıkış yolu ararken şike sezonundan sonra, bütün yöneticileri, bu işi fetöcü'ler yapmamıştır, onların bir suçu yoktur diye demeç veriyordu.

    bkz.(https://twitter.com/...1168960617358725121) 17-25 aralık sonrası ise siyaseti karşısına alan fetö, bunlara çıkış umudu oldu ve buraya bir şekilde tutundular. daha acısı neredeyse dönemin başbakanını suçlayacak noktaya bile gelmişti başkanları. yine her zaman ki güce göre konum alıp istediklerini almayı başardılar.

    şimdi bir kaç soruyla süreci özetleyelim;

    1- 2011'den-2014 17-25 aralık dönemine kadar neden bu örgütü hiç suçlamadınız?
    2- dönemin başkanı aziz yıldırım, konuşmaların kendisine ait olduğunu neden kabul etti?
    3- madem suçu işlemediniz, neden bir gecede 58. maddenin değiştirilmesine karşı çıkmadınız? üstelik yasanın en büyük destekçisi aziz yıldırım iken.
    4- namusumuz dediğiniz cas davasını neden geri çektiniz? siyasetten ne gibi garantiler aldınız?
    5- sizi düşürmekle suçladığınız ve fetöcü dediğiniz mehmet ali aydınlar'ın yıllar sonra size sponsor olmasına gerekli tepkiyi neden veremediniz?
    6- dönemin şike iddialarına karışmış beşiktaş kulübü başkanı yıldırım demirören'in federasyon başkanlığını neden desteklediniz? bu suçlunun kendi kendini yargılayıp aklaması değil de nedir?
    7- dönemin kahraman ilan ettiğiniz fetöcü savcıları, hakimleri neden size üye oldu? onlarla ne gibi işler yaptınız?
    8- madem cumhuriyetin son kalesiydiniz, neden cumhuriyet düşmanlarını kulübünüze üye yapıp, ezeli rakibinizi fetöcü'lükle suçladınız?
  • 9
    bir davaya fetöcü hakimler tarafından bakılmış olması ve hatta o davadaki kanıtların da fetöcü polisler tarafından toplanmış olması o kanıtların olmadığı anlamına geliyorsa fenerbahçe aklanmıştır. şikeci değildir. bu mantıkla türkiye'de fetö'nün etkili olduğu yıllar arasında hiçbir suç işlenmemiştir. çünkü o yıllarda işlenen tüm suçların delilleri fetöcü polislerce toplanmış ve yargılamalar fetöcü hakimlerce yapılmıştır.

    eğer aziz yıldırım'ın yapmadığı bir konuşma yapılmış gibi dosyaya konulmuşsa evet, fenerbahçe masumdur. mesela ali türkşen; bir word dosyasında fetö organizasyonuna ilişkin bir düzenleme yaptığı iddia edilen saatte, su altında olduğunu belgelerle ispatlamıştır. eğer su altında bilgisayar kullanıp da word dosyasında bir şeyler yapmadıysa ali türkşen'e izafe edilen suçun delili olduğu söylenen belge uydurmadır, başkaları tarafından yaratılmıştır. aynı şey fenerbahçe için de varsa ben masumlar diyeceğim, söz veriyorum. yalnız fenerbahçe başkanı tapelerdeki ses kayıtlarını reddetmemiş, tarla sürmenin başka anlama geldiği gibi abuk subuk açıklamalar yapmıştır.

    aziz yıldırım'ın kendi sözleri;

    --- alıntı ---

    "bu tarla bir şeydir, nasıl söyleyim, yani maçla ilgili bir şey değil yani, 3 tane tarla var işte, ekinler diyor suya çıktı, ya kurban kesiyor gidiyor. her hafta da eyüp sultan' a gidiyordu. her hafta gidiyor, bizim burada konuşmalar da var. hocaya gittik mi, camiye gittik mi, ne yaptın, tamer beye söylüyorum; " ne yaptın, gittin mi, hallettin mi?" diyorum. camiye gidiyor, eyüp sultan’a kurban kesmeye. biz deplasmana gittiğimizde tamer bey gidiyor, eğer deplasmanda değil içeride ise beraber gidiyoruz, kurban kesiyoruz. şimdi buradaki konuşmada da yani bu şeyi, tarla işini; maçları, tarla maçları sürmek de dilek anlamında kullanıyorduk"

    --- alıntı ---

    bu kayıtlardaki ben değilim demiyor, bunlar uydurmadır demiyor, montajdır demiyor. daha neyin kumpası. ama tabii ırkçı taraftarını doktor muz ye dedi diyerek savunan bir camiadan duruş, ahlak, karakter beklemek falan fazla büyük bir beklenti olur zaten.
  • 10
    fetö nasıl pis ve şerefsiz bir örgütse, futbolda da fenerbahçe öyledir. şike yaptığını kabul eden aziz yıldırım, cezanın şahsa verilmesi konusunda "ben şikeyi kendim için yapmadım, fenerbahçe için yaptım" demiştir.

    zamanında bjk'yı ihsan kalkavan ve murat aksu ile ele geçiren örgüt, ibreyi fb'ye çevirmiş kulübün bulaştığı suçlardan ele geçirmeye çalışmış, daha sonra ise ilk genel kurul'da şimdiki başkan yalı evladı yönetimden atılmış yerine kadir topbaş'ın ve ahmet davutoğlu'nun yeğenleri alınmış. kulüp fetullah gülen'e biatını belirtmiştir.

    rok'un a.y.'i tehdit ettiği mit dosyalarında geçtiği belirtilen whatsapp konuşmalarında 15 temmuz gecesi a.y.'nın darbeye olan memnuniyeti hala daha konuşulur.

    ayrıca dava açılınca uefa tam denetim istemiş, tff vermeyi reddetmiş, gerekli ceza gelmeyince de uefa kendisine gelen kanıtları gerekçe gösterip şikeci kulübü 2 yıl avrupadan men etmiştir. eğer uefa'ya kalsaydı, uefa yunanistan, iskoçya, italya'da yaptığı gibi fb'yi amatör lige kadar gönderecekti. tff'nin pervasız tavrı az daha uefa'dan men edilme cezasıyla karşı karşıya bırakacaktı türk futbolunu.

    bağımsız bir yargıya kavuşunca tekrar görülmesi gerekir bu davanın. fb'nin amatöre, dönemin fenerasyon yönetimininse demir parmaklıkların ardına gönderilmesi gerekir. bu adaletin türk futboluna borcudur.
  • 11
    ergen beyinlerin uydurduğu etiket.

    suyun karşı tarafında bulunan kulübün eski başkanı aziz y. sözleri;

    "demiştim de bana inanmadılar. bakın işte giden hocaların hali ortada. zico nerede şimdi? hindistan'da! peki ya aykut kocaman'ın durum ne? görüyoruz halini. hepsini fenerbahçe adam etti. bakalım fenerbahçe'nin gücü arkalarında olmadan başarılı olabilecekler mi"

    kaynak: https://m.aksam.com.tr/...am-etti/haber-365607

    berabere kalmaktan başka bir taktiği olmayan,
    fenerlilerin zamanında çılgınlar gibi istifasını istedikleri aykut kocaman 17 de 17 yapacak he?

    şu fotoğraf ile ilgili öyle şeyler yazarım ki, burası yeri değil!

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/..._sw_1pSJ2_AU0fPAeob7

    gerçekleri öğrenmek isteyen herkes radikal düşüncelerden uzak, popülist yani ali koç atatürkçüsü değil, gerçek atatürkçü insanların kitaplarını, gazete yazılarını okuyup, tv ve youtube konuşmalarını izleyip öğrenebilirler.

    edit: imla
  • 12
    ceza hukukunda geçerli olan "zehirli ağacın meyvesi zehirli olur " sözü spor hukukunda geçerli değildir. hatta zehirli ağaç durumu da olayimizda süphelidir. o yüzden kendilerini kandırmaya devam edebilirler. kendilerinin 18 şampiyonluğu vardır. bu durumun dayanagi da bağımsız uluslararası mahkemelerde yargılanıp tüm kurumlarda şike yaptıklarinin onaylanmasıdir.
  • 13
    olay basit:

    fenerbahce sike yapti.
    feto bilemedigimiz bir sebepten oturu bunun uzerine gitti, belki kumpas kurdu ve ortaya cikardi.
    dinlemeler ve mahkeme sureci o donem diger buyuk davalarda oldugu gibi hukuka aykiri sekilde yurudu.
    feto sonrasi, mahkemeler hukuki sureci gecersiz saydi ve davalar dustu.

    ancak en bastaki "fener sike yapti" kismi hala duruyor.
    bir sporsever olarak beni hukuken delil nasil toplanmali, dava nasil ilerlemeli gibi konular cok ilgilendirmiyor.
    sike yapmissa, yapmistir bu ilgilendiriyor.

    denilebilir ki, baska takimlar da sike isine karisti, bir tek fenerbahce'ye operasyon cekildi.
    buna da inanirim, cok buyuk ihtimalle oyledir.
    ancak diger takimlarin sikeleri ile ilgili usulsuz de alinmis olsa bir delil, bir kayit gormeden bilemem.
    sonuc olarak sike orada duruyor.
  • 15
    toplanan deliller hukuka aykırı elde edildiği için ceza davaları düştü. ergenekon ve balyoz davasında ise örgüt tarafından delil yaratılmıştır. bu sebeple şike davası ve diğer davalar birbirinden farklı. spor hukuku ise şikenin kesin ve şüpheden uzak deliller ile ispatlanmasını aramıyor. spor hukukunda şike şüphesi bile ceza verilmesi için yeterli. bunların tantanası tıpkı 29 şampiyonluk tantanası gibi. algı oluşturma çabası. madem kumpas kurulmuş açsınlar uefa’ ya tazminat davası yerse.
  • 16
    yutulan zokanın ( kanca), içerde açılan şemsiyenin çekerek çıkarılmaya çalışılması gibi nafile bir çaba..
    bir kere daha gerizekalıya anlatır gibi anlatalım:
    şike suçu defalarca gerçekleşmiştir ve sabittir,
    konunun suçluları suçlarını itiraf etmişlerdir, gereken delillerde toplanmıştır .
    bu delillerin bazıları izinsiz/usulsüz toplanmıştır.
    bu suçlardan mahkumiyetler karara bağlanmış,
    hapisler de yatılmış, futbol federasyonu ise suçlu takımları avrupaya göndermemiştir.
    daha sonra devran dönmüş, yargılama içerik değil, delil toplama usulsüzlüğünden
    geçersiz sayılmıştır.
    fakat uefa “deliliin nasıl toplandığı beni ilgilendirmez, deliller ve beyanlar gerçek, ben sizi suçlu ilan ediyorum “ deyip cezayı kesip sicile işleyip fenerbahçe ve diğer söz konusu takımları şikeci olarak damgalamıştır. zaten uefa bırak somut delili, şüphe oluşsa bile ben cezayı keserim diyor çünkü avrupa futbol bahis ortamını ve futbolu temiz tutmak istiyor.
    fenerbahçe de ; en üst itiraz organı/mahkemesi olan cas’ta eşşşşşek gibi davasını geri çekerek suçluluğunu kabul ederek “ fenerbahçe olarak ahlaksız şikeci bir kulüb olduğumuzu kabul ediyoruz demeye getirmiştir.
    işte bu yüzden macht-fixer clubs ineurope ( şikeci kulübler ) diye google’da aradığında fenerbahçe çıkmaktadır.
    güçlü yetkilerle donatılmış başkanlık sistemi ile yönetildiğimizden, bir gün fenerbahçeli olmayan ve/veya vicdan sahibi bir başkan seçilirse, adalet tamamına erdirilip fenerbahçenin hakkettiği şekilde cezalandırılıp küme düşürülmesi olasıdır.
    ekleme: madem fetö ‘den bu kadar şikayetçisiniz ve nefret ediyorsunuz, neden mahkeme tutanaklarında fetö ağbisi olduğu yazan 39 yaşındaki emre’yi, bu yıl , ağbi ve kaptan olarak takıma getirdiniz?
  • 17
    içinde minik, sevimli, tatlı mı tatlı bir kelime oyunu barındıran hastag. hatta komple kendisi bile bir kelime oyunu olabilir...

    3 temmuz'dan bu yana içinde bulunulan süreç 8 yılı devirdi, hatta üzerinden de birkaç ay daha geçti. gerek fenerbahçe'de, gerek türkiye'de öyle sert rüzgarlar esti ve o kadar çok yön değişti ki hepsini toparlamak imkansızlaştı. doksanlı yılların ikinci yarısında hükümet yolsuzluklarla mücadele etmeye çalışırken hemen her soruşturma dönüp dolaşıp etrafındakilere hatta üyelerine dokununca bir milletvekilinin söylediği "at izi it izine karıştı" lafının hakkını veren bir periyod yaşadık hatta yaşamaya devam ediyoruz.

    bu 8 yıllık dönemde fenerbahçe gerek kişiler bazında gerek kulüp bazında * * savunma refleksiyle o kadar çok ağız değiştirdi ki, bugün soruşturma hakkında ne yandan bir "kulp takılsa" dahi "biz zaten başından beri bunu söylemiştik" diyebilecek hem hakka hem de bunu ispatlayacak arşive sahipler. çünkü artık suçlu psikolojisi midir, türk hukuğunda pozisyon alabilmek için bilinçli yapılmış bir taktik midir bilinmez; 8 yıl boyunca kaba tabirle "yanlayabilecekleri" her tarafa yanladılar. bu liste gerçekten o kadar uzun ki, hakkıyla baştan sona hepsinden bahsedebilmek için ciddi ciddi durup arşivleri taramak gerek...

    ağır ceza mahkemesinin 4 eylül 2019 tarihinde, ergenekon davası hakkındaki gerekçeli kararında 3 temmuz soruşturması ile ilgili bazı hükümler yer alması sebebiyle fenerbahçe spor kulübünün yaptığı açıklama üzerine açılmıştır bu hastag. genel hatlarıyla kişilere itham edilen eylemlerin kanunen suç olarak tanımlanmasının(kanun değişikliği, düzenleme vs.) ve bu olayla ilgili kanıtların toplanmasının fetö üyeliği sebebiyle meslekten ihraç edilmiş görevliler tarafından yapıldığından, bu süreçte kanunların ve hükümlerin yorumlanmasında art niyetli şekilde davranıldığndan, bu konunun kamuoyu yönlendirmesiyle köpürtülerek masuniyet karinesi başta olmak üzere pek çok konuda ihlaller yapıldığından falan bahsedilmiş.

    daha açık anlatmak gerekirse kamuoyunda "tape" olarak bilinen konuşmalar başta olmak üzere tüm delillerin toplanması konusunda kanuna aykırı bir takip yürütüldüğü konusu var. hatta teknik takibe başlandıktan sonra, edinilen izlenim sonrası şimdilerin meşhur 6222 numaralı sporda şiddetle mücadele kanununa 14 nisan 2011 tarihinde yapılan değişikliklerle maç ayarlama/şike eyleminin hukuken suç olarak kabul edilmesini sağlayıp devam eden takiple gerekli delillere ulaşılıp 3 temmuz 2011 günü operasyonun başladığı söyleniyor. aykut kocaman'ın herkes yapıyordu radarı bize tuttular açıklamasında anlatmaya çalıştığı konu da budur.

    savcılık şikenin kanunen suç olarak kabul edilmesinin ardından hemen harekete geçip sezon bitene kadar yaptığı takip sonucu topladığı delillerle hemen bir iddianame hazırlamadı, bir süre kişileri takip edip dinleyerek edindiği kanaat sonrası kanunda değişiklik yaparak kişilerin devam eden eylemleri tekrarlaması ve bunun takip edilmesi sonucu kişilere hüküm giydirmeyi amaçladı. gerekçeli kararnamede hukuğun arka bahçesinden dolanmak gibi pek çok tabirin ithaf ettiği konu budur. zaten soruşturma harici şekilde dinleme ve teknik takip kanuna aykırı bir durumdur. bu eylemlerin bütününün sözlükteki karşılığı da kumpastır.

    olayların bu şekilde gerçekleştiği de ağır ceza mahkemesinin 4 eylül 2019 tarihli kararı ile tescillenmiştir. yani sadece hastag kısmı son derece haklıdır, kumpas tescillenmiştir.

    bunun yanında bizim gibi sıradan vatandaşın pek anlayamayacağı, hele salonları bok eden futbol seyircisi kafasının pek basmayacağı türden hukuki yanlışlıklar sonrası şike yapıldığı kanaatinin tam olarak oluşmamasına rağmen hüküm verildiği, suç hükmü oluşmadığı için gevşek de olsa hiyerarşik ilişkiye dayalı bir yapı olarak kamuoyunda nam salan "suç örgtü" suçlaması da boşa çıktıından bahsedildi.

    --- alıntı ---

    bir kez daha tescillendi; şike, delil, örgüt yok 'kumpas' var !

    --- alıntı ---

    hastag'i başlatan fenerbahçe açıklaması bu başlıkla yapılmıştı.

    kumpas var.
    fetö üyesi hakimler/savcılar vs. nin yaptığı kanun değişiklikleri yok sayıldığı için onların tanımladığı kanunen şike suçu yok...
    fetö üyesi hakimler/savcılar vs. nin daha kanun değişmeden yaptığı kanun dışı dinlemeler sonucu elde edilen deliller kanunen yok...
    fetö üyesi hakimler/savcılar vs. nin yaptığı kanun değişiklikleri yok sayıldığı için onların tanımladığı şike suçunu gerçekleştirmek için kurulan örgüt de kanunen yok...

    onun dışında herşey var. tarla sulamak da var, mini cooper da var, basketbol federasyonunu arayıp hakem ayarlamak da var, yarış atı da var, rakip takımın kadrosunu almak da var, emenike'nin siyah çantasındaki paralar da var...

    delillerin kendisiyle ilgili hiçbir itiraz yok. 8 senelik periyodun hiçbir yerinde "bu deliller sahte" diyen yok, inkar eden de yok... üstelik şimdilerde "deliller sahte" deseler "nasılsa fetöcüler yapmış" diyerek kamuoyundan en tepeye kadar kimsenin kurcalamayacağı bir ortam olmasna rağmen diyen yok...

    (bkz: şike yaptıysam fenerbahçe için yaptım)

    en başında dediğim gibi içinde minik, sevimli, tatlı mı tatlı bir kelime oyunu barındıran hastag. hatta komple kendisi bile bir kelime oyunu olabilir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın