teknik kadronun en önemli unsurlarından biri. adından da anlaşılabileceği gibi sporcuların kondisyon seviyelerini yükseltme ve üst düzeyde tutmaya yönelik çalışmalar yaptırır. bu çalışmaların programlamasını yaparken dikkatli olmalıdır. zira kondisyon yüklemesi yapacağım derken takımın yorgunluktan sahaya sürünerek çıkmasını sağlamak da mümkün olabilmektedir. aynı şekilde takım fazla yorulmasın diye çalışmaları hafif tutmak da takımın kondisyon seviyesinin daha beter düşmesine sebep olabilir.
biz sanıyoruz ki bu adamlar futbolcuların üzerlerinde bulunan yeşil çubuğa dokunuyorlar , %100 olunca bırakıyorlar. tabi iş öyle değil ; futbolcu özel hayatına dikkat etmezse , gece eğlenip sigara falan içerse olmuyor.
bilin diye söylüyorum.
7
futbolcular maçtan sonra gece 4'e kadar barlarda sürterse elinden bir şey gelmeyecek görevli.
türkiye futbol tarih boyunca bi tane bile iyi denebilecek seviyede çıkmamış spor eğitimcisidir. türk hocalarda bu kondüsyonerin deperini bilmezler. bakın 2014-2015 senesi prandelli'nin gidişi ile başa gelen hamza hocanın şampiyon yaptığı takımın hemen ertesi sene düştüğü durumdan da bunu net olarak görebilirsiniz. hadi türk olarak yetişmiyor bunlar fatih terim, mustafa denizli haricinde bir tane de türk teknik direktör kendisine yabancı kondisyoner almaz. onlar için bir gram önemi yoktur. oysa ki akıllı bir anadolu kulübü bu ligde başarının iyi defans ve çok koşmaktan geçtiğini bilir. çok koşmak tek maç değil her maçtan geçer. kondisyon her futbolcuya verilebilir bir şeydir, teknik gibi doğuştan varolmasına gerek olmaz. çalışılınca sağlam bir şekilde sahip olununca bütün bir seneyi taşıtabilir.
10
türkiye'de direk şampiyonluğu belirlediği sezonlar olmuştur. mancini ve prandelli'nin getirdiği kondisyonerler dünya çapında isimlerdi. hatta fatih terim'in çalıştığı isim de fena bir kondisyoner değildi. bu sezon ise hamza hamzaoğlu'nun ekibiyle çalışan takımın hali ortada. sezon içinde sayısız sakat veren takım maçların sonunu getiremeyecek durumda. bu süreçte sanırım herkes kondisyonerin ne kadar önemli olduğunu anlamıştır. ben yönetici olsam bundan sonra hocaların kendi kondisyonerini getirmesini yasaklar, carminati veya o seviyede başka bir isimle uzun vadeli sözleşme imzalarım. ancak bizim yönetimden böyle bir hamle beklemek hayalperestlik olur.
11
2016 yılında yerlerde sürünen fizik gücümüzü ayağa kaldırmak için hollanda dan ithal edilen bir ağabeyimiz çalışmaya başladı...
sezon başından beri yaşanan sakatlıkların kondisyon eksikliğine bağlanmasıyla harekete geçen fatih terim, italya'dan bir kondisyoner getirtti. (fotomaç) --- alıntı ---
19 ocak 2018 galatasaray ankaragücü maçında galatasaray adına fark yaratan mevki ya da pozisyon ya da ne demek istenirse o. ankaragücü'nün iyi takım ya da kötü takım olması değildi dün mesele. galatasaray belki ilk defa diri gözüktü bu sezon. yoksa ilk yarıda da ligin dibindeki takımlarla maç yaptı galatasaray ve hep fizik olarak rakibinden geride bir görüntü sergiledi. ancak bahsi geçen maçta oldukça iştahlı ve güçlü bir takım vardı sahada. bu güç teknik kapasite ile de birleşince fark kaçınılmaz oldu. galatasaray'ın devre arasında yaptığı en büyük transfer kondisyoner değişikliği olabilir.
15
19 ocak 2018 galatasaray ankaragücü maçında işinin ehline bırakılmasının farkını gördüğümüz antrenör mevkisi. fatih terim italyan kondisyoner ile anlaşarak büyük bir hatanın ortasından döndü.
16
futbolun a,b,c’si olan işi yapan kişi. yokluğu temel problem.
19.1.2019 galatasaray ankaragücü maçından hemen sonra değil de, 2-3 hafta daha takımı izleyip hem deplasman performansımızı, hem de benfica gibi ciddi bir rakibe karşı performansımızı görüp yorumlamak daha doğru olacaktır. ancak ankaragücü maçında da devre arası kampında yadsınamaz bir iş yapıldığı görüldü.
17
bir teknik ekipte ne kadar önemli bir parça olduğu 26 ocak 2019 göztepe galatasaray maçının ilkyarısı ile bir kez daha görülen pozisyon. geçen haftaki -pek de ölçüt olmayan- ankaragücü maçından sonra bu haftaki zorlu göztepe maçının ilkyarısını da izleyince, insanın aklına ligin ilk devresinde 60'tan sonra fiziken biten takımın puan kayıpları geliyor ister istemez. zararın neresinden dönülürse kârdır; ama o puan kayıpları bizi şampiyonluktan etmez umarım.
26 ocak 2020 konyaspor galatasaray maçı'nda yaşadığımız talihsiz sakatlıklar sonrası futbolcularımızın fiziki dayanıklılığı hakkında, kendilerinin nasıl çalışmalar uyguladıklarını merak etmekteyim.
21
seneye degeri anlasilacak meslek. iyi olanlarin yogun tempoda takimlara katkisi cok olacak.
22
2020-2021 sezonunda, ortalama 55-60 maç oynayacak galatasaray'ın en önemli ihtiyacı an itibariyle.
şampiyonluğun anahtarının; alt yapı destekli kısıtlı kadroları, fizik olarak her an hazır tutabilen, iyi bir kondisyonerde olacağını düşünüyorum.
23
çok uzaklara bakmaya gerek yok igor tudor ya da cesare prandelli hangi kondisyoner ile çalışıyorsa direkt o adamı alalım. hatta rıza çalımbay'ın kondisyoneri de olabilir.
24
bu sezon* gördük ki dağlara taşlara doğru takımı koşturması hiçbir şey vermedi. ta slokvayaya bunun için mi koşmaya gitti takım. israf resmen.
25
kısa süre içerisinde çok maç yapılacak. futbolcuların sakatlık geçmişi de önemli olsa da kondisyonerin kim olduğu doğru yükleme yapması çok önemli olacaktır. sezon içerisinde minimum 50-55 maç ve çok daha kısa sürede oynayacağı için doğru planlama şart. kumar oynamaya, alanında yetkin olmayan bir kişi ile devam etmek büyük sorunlar doğurabilir.