• 1
    problem çözme metodlarıyla ilgilenenler çok iyi bilir. bir problemi çözmek için farklı bazı sorular ve tekniklerle problemin kaynağına inme işlemidir.

    “görünen sebep” yerine, “gerçek sebebi” anlama gayretidir diğer bir deyişle.

    türk sporunda, özellikle türk futbolunda yöneticilerden taraftara kadar kitlenin büyük kısmında bu uygulanmadığından, hata hep yanlış yerde aranarak hatalı kararlar veriliyor.

    dikkat ediniz, günlerdir cocu’ya, comolli’ye yüklenenler ali koç’a hiç kusur bulmuyor. tüm adı geçen profesyonelleri getiren kendisi değil mi?

    beşiktaş’ta şenol güneş tartışılıyor. acaba fikret orman dyzuba’yı falan getirecekti de şenol mu istemedi?

    daha derine gidelim. kulüplerin alt yapılarının sorumlusu şu anki teknik direktörler mi? borç batağının sebebi hocalar mı?

    bir de başkan ve yönetimlerin üzerine gitmeyen medya mensupları acaba cahil olduğundan mı böyle yoksa menfaatleri gereğince mi böyle davranıyorlar?

    türk futbolunda, övünmek gibi olmasın kök neden analizini en iyi yapabilen kitlenin yine galatasaray camiası olduğunu düşünüyorum. elbette bazen yanlış noktalara saplandığımız bizim de oluyor ama genel olarak sorunların esas nedenine çabuk ulaşabildiğimizi düşünüyorum. bizden bir örnek vermek gerekirse sorunu rijkaard’da değil adnan polat’ta aramak doğru bir düşünceydi.

    daha genele gidersek tff’nin yapısı, başkanı, mhk gibi kötü yönetilen kurumların türk sporunu ne hale ve nasıl getirdiğini anlıyoruz. bunların sebeplerini doğru sorgulamalıyız.

    sonuç olarak türk sporunda kök nedeni doğru sorgulayamamanın, dolayısıyla yanlış alınan aksiyonların bizleri ne hale getirdiği ortadadır. camia olarak bu konuda bir adım öndeyiz ama daha iyi olmalıyız. tüm ülke böyle doğru sorgularsak sporumuz daha iyiye gidecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın