resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 10898
    adam ülkeden gitti rahat bırakırlar diye düşündüm ama kötü düşünceli insanlar var oldukça kurtulamayacak bu yaftalamalardan. gazze'de soykırım yapılıyor, çocuklar ölüyor, gıdaya ulaşım neredeyse hiç yok olaylara vicdani boyutuyla bakıp paylaşım yapıyor ama bizim herkesin kendisi gibi düşünmesini isteyen insanlarımız yüzünden siyasal islamcı olarak nitelendiriliyor.
  • 10899
    kerem özelinde bu denli gereksiz eleştiriyi doğru bulmuyorum. bize çok katkısı olmuş, para kazandırmış halihazırda milli takıma fayda sağlayan kıymetli bir oyuncu. herkesten ilkin aydın gibi dik duruş beklemek de doğru değil. kaldı ki kerem bizim oyuncumuz da değil artık. kerem'e varana kadar hiçbir futbolcu neredeyse ağzını açmadı hepsine iki çift laf etmek gerek. bunlar girizgah tabii. kerem'in sosyal medya ve toplum tarafından ön plana çıkarilması gazze'deki insanlık suçuna, soykırıma her defasında cümle kurup burada olup bitenlere kör olması. çünkü kerem şu an avantajlı görünüyor. diğer oyuncuların haricinde ekmeğini bu ülkede kazanmıyor korkacak bir şeyi yok.
    bu tarz meselelerde kim canı neyi istiyorsa kendini nerede görüyor ve hangi kitleye ait hissediyorsa ona göre davranması taraftarıyım. dolayısıyla kerem paylaşım yapmadı, tepki koymadi diye kızmak mantıksız. ancak durduğu yer, tepki gösterdikleri ya da görmezden geldikleri ile insanlar onu bir kefeye koyabilir. bu da gayet normal. adamın dedesi 94 yılı belediye seçimlerinde dyp'den gölcük için aday olmuş. seçimde 2. gelmiş. 89 seçimini de kazanıp belediye başkanı olmuş. genel yaklaşımları da muhafazakar yönde ilerliyor. biz söylesek de söylemesek de adam bariz şekilde siyasal islamcı. hatta kız olsa adı sümeyye ya da rabia olur. çocuğu olsa muhtelen talha falan der. yalova'da ya da sapanca'sa bir yazlık alıp takilir. kerem'in diğer siyasal islamcılardan farkı buraya tırnakları ile kazıya kazıya gelmesi. torpille, liyakatsizlikle değil ciddi bir emekle kazandı tüm kazandıklarını. onu ve futbolculuğunu güzel anacagim ancak ibre bize döndüğünde yalakalık yapmak için noktasını değiştirirse en çok ben karşısında olacağım.
  • 10900
    kendisini seven bir taraftar olarak beklentilerim var. gazze'deki katliama sürekli tepki gösteriyor ve bunu insan haklarına duyarlılığından yapıyormuş gibi bir rol içinde.

    türkiyenin en iyi üniversitelerinde okuyan öğrenciler günlerdir kendi polisinden dayak yiyor, biber gazı ve plastik mermi sıkılıyor. 301 öğrenci günlerdir gözaltında, aileleri perişan.

    evet kerem şimdi neden susuyorsun? islam siyaseti yapmak kolayına ve işine geliyordu. konu kendi vatandaşına duyarlılık göstermek olunca fos çıktın. siyasi otoriteden mi korkuyorsun? aybüke pusat kadar delikanlı değil misin? üstelik o kadıncağız devlet televizyonunda iş yapıyordu. senin portekizde kılına zarar gelmez.

    bu işlere ya tamamen susacaksın ya da kendi vatandaşının sorunlarına duyarlılık göstereceksin.

    bugünler kolay geçer kerem. seni pohpohlayan siyasal islamcılarla günler geçer gider. ama bu rollere fazla girersen bir gün sonun hakan şükür gibi olur.
  • 10901
    kendisini seven fakat karakter olarak sıkıntılı bulanlardanım. herkesin hassasiyeti farklı olabilir linç kültürü maalesef bize empoze edildi bir süredir. önceden herkesin görüşü kendine denir geçilirdi sanki o zamanlar daha iyi bir ülkeydik. kerem'in tek hassasiyeti dini hassasiyet gördüğümüz kadarıyla bu konuda bende kendini eleştirmiştim çünkü futbolunun önüne geçtiğini düşünüyordum. şu an bizim takımda olmadığı için hiç bir şey ifade etmiyor benim için kerem'in hassasiyeti.
  • 10903
    kendisinin gazze hassasiyetine şu açıdan yaklaşmak istiyorum, özellikle de gezi olayları sonrası epeydir hükümet tarafından halka bir tür uyutma politikası ve beraberinde toplum mühendisliği empoze ediliyor, halkımız da bunu afiyetle yutuyor. şöyle ki, ekonomi, sığınmacı sorunu, kadın cinayetleri, bozulan hukuk düzeni, çocuk istismarları gibi konular konuşulmasın, lakin halk tamamen bastırılıp sindirilerek kontrolsüz bir toplumsal sıkışma da ortaya çıkmasın diye bir yandan acun medya ve sosyal medya türevi tuhaf yayınlarla halk uyutulup dikkati dağıtılırken diğer yandan nabza göre şerbet misali iki tane koridor açık bırakıldı: gazze ve sokak hayvanları. özellikle çözülmüyor ve özellikle köpürtülüyor.

    muhafazakar kesim gazze konusunda toplanıp, haykırıp, kendisini iç veya dış siyaset sahnesinde kıymetli hissederken, zamanın en azılı sekülerleri, aydın ve liberal geçinen muhalif kesimi kedici teyze köpekçi amca olup çıktılar (ben ailevi köken itibarıyla bu gruba mensubum bu arada), halbuki bir üst paragrafta sıraladığım köklü problemlerden aslında hepimiz zarar görüyoruz, lakin onları ağza bile almak silivri'ye tek yön bilet anlamına gelirken, kedi köpek için meydanlarda yırtınmak, polisle çatışmak, gazze için de seferber olmak, meydanlarda atıp tutmak serbest, çünkü herkes kendisini bir şekilde "kıymetli" ve "söz sahibi" hissetmek, bir şeylere etki ettiğini zannetmek istiyor, basit bir bilinçaltı ve sürü psikolojisi, oysa bunların hiçbirinin önemi yok dünya siyasetinde, hepimiz birer sayıdan ve tematik konudan ibaretiz. bunlar benim düşüncelerim.

    kerem'e dönersek, bu denklemde en fazla ortalama bir muhafazakar vatandaş derim, fazla da yüklenmemek lazım. sistemin istediği "zararsız ve kontrol/manipüle edilebilir vasat yurttaş" profili tam olarak bu çünkü, kerem de ne yapsın, buna inanmış. olabilir... karşı cenahtaki karşılığı da kedi için ortalığı ayağa kaldırıp kız çocukları için artık "o kadar da" galeyana gelmeyen sarışın ablalar der susarım. hepimiz oltaya geldik, getirildik. mesela suriyeli sığınmacıları da hem din kardeşliği hem de insan hakları vs. ayağına her iki kesime birden çakmaya çalıştılar ama tutmadı, bu meseleyi en çok kaşıyan isim olan ümit özdağ susturuldu, konu halı altına süpürüldü, kahramanmaraş depremleri unutturuldu, şu enformasyon çağında sokaklarda sorsak birçok kişi en büyük felaketi hala gölcük depremi zanneder, o derece, lakin gazze ve sokak hayvanlarından devam. unutmayalım ki yerli ve milli gazze ve çanakkale edebiyatıyla tekeri döndüren, bunların asla ve asla dışına çıkmayan ultraslan, on binlerle çoğaltılıp organize edilmiş kerem aktürkoğlu falan oluyor bu durumda.

    son söz: imamoğlu meselesi şüphesiz bu tiyatroyu epeyce kırdı, fakat bir şekilde yine kıvama getiriliriz diye tahmin ediyorum. dünya ve ülke siyaseti artık halk ayaklanması istemiyor, hükmetmek istiyor.

    özet: dünyada gerçekten çok fazla sayıda gerçek ve samimi sorunlar var, bunlara tepki gösterirken ne ölçüde toplumsal ya da siyasi etki veya yönlendirilme içerisindeyiz, ne ölçüde tamamen objektif ve bilinçliyiz, tartışılır... burada da konuyu sadece kerem'e indirgememek lazım.
  • 10904
    galatasaray'la özdeşleşen bir sporcunun ülke içerisindeki gündeme duyarsız kalmasından rahatsızlık duymayan galarasaylının toplumsal bilincinde eksiklik vardır.

    galatasaray'la özdeşleşen bir sporcunun, dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan bebek katliamına, soykırıma duyarsız kalmamasından rahatsız olan galatasaraylının insani boyutta eksikleri vardır.
  • 10905
    kendisinden futbolculuğu çıkarıldığında geriye kalan sağcı-muhafazakar görüşe uygun mesajlar vermekte olan eski galatasaray'lı oyuncudur. son dönemin linç kampanyalarında kendisine gelene kadar hayat tarzı ve mesajları, icraatları bakımından aslında olan bitene ses çıkarması gereken ama dut yemiş bülbül gibi takılan, etki alanları daha geniş başkaları varken kerem'in yapmadıkları ve söylemedikleri bana daha tutarlı geliyor. hatta 'ilk beş gün ben de destekledim ama...' dansözlüğünden daha tutarlı buluyorum.
  • 10906
    kendi ülkesindeki zulme, haksızlıklara üstelik bu ülkede an itibarıyla oynamıyorken yani korkması gereken bir durum yokken sessiz kalan bir sporcunun zihniyle cem küçük’ün zihni aynıdır arkadaşlar. bunun aksini söyleyen veya yazan, bu durumu normal kabul eden ve etmemizi isteyen zaten dümdüz akpli’dir, bu gruba laf anlatmaya çalışmak boş çaba.

    19 mart sonrası twitter ve instagram’dan direkt uf edip engellemiştim eskaza karşıma çıkmasın profili diye. akpli kediye bile tahammülüm kalmamışken kerem aktürkoğlu falan vız gelir.

    once a siyasal islamcı, always a siyasal islamcı.
  • 10908
    verdiği veya vermediği tepkiler yüzünden niye bu kadar linç yediğini anlayamadığım milli futbolcu. adam kendi siyasi görüşüne göre doğru olan şeylere ses çıkartmıyor, yanlış olan bir katliama ise sessiz kalmıyor.

    bu doğruyu yapmıyorsun o zaman diğer doğruyu da yapamasın diye bir şey yok dünyada. ayrıca insanların atladığı şey bu ülkenin %49 u siyasi ortamdan memnun değilse bile hala %51 i gayet memnun. olayı kişiselleştirmenin bir anlamı yok. kerem ise zaten bu %51 in içinde olduğu belli olan birisi.
  • 10909
    bal gibi de siyasi tepkiler veren futbolcu. tamam hadi savunulan haliyle bizim ülkede kıyım yok, taam hadi inandık taam taam, tepki göstermesin.

    lazkiye'de 1 aydır yaşanan katliamla ilgili bir tek tepkisi olmuş mu?
    sudan'da, nijerya'da, etiyopya'da yaşanan katliamlarla ilgili bir tepkisi olmuş mu?

    ümmetse ümmet, din ise din. evet olmamış. tepkisini göstersin eyvallah benim umurumda değil ama siyasete bulanıyorsan eğer o yolun sonunun nereye çıkacağına kestireceksin. hala israil ile ticaret anlaşmaları bulunan şirketlerin kimlere ait, bağlı olduğu belli iken ben bunu yemem. ha kerem dümdüz bi siyasal islamcı gibi riyakarlık yapacaksa da ben ona siyasal islamcı dediğimde alınmayacak. benim galatasaray'ımdan uzakta ne bok yiyorsa yesin, umurumda değil.
  • 10910
    aslanlar gibi formamızı terletmiş, kaptanlığını layıkıyla yapmış, son dönemde bizi sevindiren anların çoğunda imzası bulunan, giderken ciddi bir para kazandırmış, gittiği yerde de bizi en iyi şekilde temsil etmekte olan futbolcudur. galatasaray'a da gayet yakışmıştır.

    bir tane bile siyasi paylaşımı olmadığı halde uzun süredir haterları tarafından insanlık ile alakalı paylaşımları kendilerince siyasi olarak yorumlanarak etiketlenip zorla siyasi bir kimlik kazandırılmak istenmektedir. bazıları istese de istemese suyun karanlık tarafına meyletmek gibi büyük hatalar yapmadıkça de her daim galatasaraylı kerem olarak anılacaktır. dönmek istediği zaman şartlar oluşursa da başımızın üstünde yeri vardır.

    siyasi görüşü kendisini bağlar ben kendisini futbolcu kerem olarak bildim öyle tanıdım. kendisi galatasaray'ın evladıdır ve bahsettiğim hatalara bulaşmadıkça da öyle kalacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın