• 1
    https://koinbulteni.com/...lubu-oldu-25916.html

    --- alıntı ---

    12 eylül tarihinde inside world football kaynağının aktardığı habere göre, brezilya‘nın serie b kategorisinde yer alan futbol kulübü avai, 20 milyon dolar hedefi olan ilk dijital para arzı yoluyla kendi kripto para birimini piyasaya sürecek ilk futbol takımı oldu.

    blockchain teknoloji danışmanlığı veren sportyco firması ve futbol yatırım danışmanlığı firması blackbridge sports ile ortaklık imzalayan kulüp, avai fc token isimli kripto para birimini 3 ekim 2018 tarihinden itibaren, 1 dolar birim fiyat üzerinden satışa çıkartacak. yetkililerin yaptığı açıklamaya göre söz konusu token 1 ay boyunca satışta kalacak.

    kulüp yetkilileri yaptıkları basın açıklamasında şunları ifade etti:

    ”hedefimiz minimum 8, maksimum 20.46 milyon abd doları toplamak. 20.46 milyon adet token, 1 dolardan satılığa çıkartılacak.”

    kulüb 20.46 milyon tokenin yanı sıra, kulübe kalması için 1,540,000 avai tokeni daha üretti.

    token piyasaya çıktıktan sonra çeşitli kripto para borsalarında listelenecek ve kulübün ürünlerini satın almak için de kullanılabilecek.

    kulübün başkanı francisco jose battistotti, token hakkında konuştu ve, söz konusu ico projesinin öneminden bahsetti:

    ”ico projemiz ile, küresel bir futbol taraftar tabanı oluşturmayı hedeflerken, aynı zamanda florianopolis ve brezilya içerisinde hiç durmadan brezilya’nın seria a ligine çıkmak ve copa libertadores için de seçilmek istiyoruz. bunu, sportyco ile yapmaktan ve ilk dijital para arzı yoluyla yürütmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. bu şekilde diğer dünyanın dört bir yanındaki diğer kulüpler için de, spor etkinlikleri için gerekli olan finansman ihtiyacı konusunda başka seçenekler sunuyoruz.”

    --- alıntı ---

    bir başka haberde psg için yapılmış;

    https://koinbulteni.com/...cikariyor-25768.html

    --- alıntı ---

    fransa liginde mücadele veren ve dünyanın en büyük kulüplerinden olan paris saint-germain, yeni bir token sistemi oluşturmak için blockchain platformlarından socios.com ile işbirliği yapmaya başladı.

    socios.com, spor sektörünü blockchain ile buluşturan chiliz adlı bir girişim tarafından destekleniyor. chiliz’in kendisini destekleyen isimler arasında ise kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden bazıları bulunuyor. binance gibi şirketlerin desteğini alan chiliz, şu ana kadar 66 milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı.

    psg’nin socios.com ile yapacağı işbirliği, takıma bir fto (fan token offering) düzenleme imkanı sunacak. böylece psg taraftarları takımlarının tokenlarını alabilecekler. psg tokenını kullanan kişiler çeşitli faydalardan yararlanabilecekler.

    token sahibi taraftarların belli başlı konulardan oy verme şansları da olacak. şu ana kadar çıkan bilgilere göre taraftarlar bu tokenlar sayesinde takımın forma rengini, stadyumda çalınacak müziği, maçın veya ayın oyuncusunu seçebilecekler.

    chiliz’in ceo’su alexandre dreyfus tarafından yapılan açıklamalara göre psg için bir token sistemi oluşturulacak ancak bu sistemdeki tokenlar, şirketin ‘tokenlaştırılmış’ hisselerini temsil etmeyecek. dreyfus’a göre bu sistem takımın hayranlarla olan ilişkisinin bir nevi tokenlaştırılmış hali olacak. psg’nin cpo’su olan marc armstrong, yayınlanan bir basın duyurusunda şöyle söyledi:

    “paris saint-germain olarak kripto paraların sundukları faydalardan yararlanmaya kararlıyız. bu devrimsel teknoloji, kulübümüzün genel stratejisini ve hayranlarla girdiğimiz etkileşimleri ciddi ölçüde etkileyecek.”

    psg’nin taraftar tokenları socios.com’un sunduğu ticaret platformunda alınıp satılabilecekler ancak psg tokenları için en azından şu an için sunulan tek parite chiliz tokenları (chz).

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın