• 1
    saha içerisinde yapılan bir davranış veya söylenen bir sözden dolayı futbolcunun kart görerek cezalı duruma düşmesi olayı.

    ben bu konuda bir düzenleme yapılması taraftarıyım. örneğin türkiye'de bir oyuncu rakibine tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kart gördü diyelim. daha sonra kamera kayıtlarına bakılıp tükürme eyleminin olmadığı anlaşılsa dahi en az 2 maç ceza veriliyor oyuncuya. veya diyelim ki ofsayt olan bir pozisyonda bayrak kalkmadı ve savunma oyuncusu ile rakip forvet teke tek kaldı. savunmacı da rakibini indirerek kırmızı kart gördü.

    böyle pozisyonlarda ceza vermemek en doğrusu olur. gol için falan sonradan bir karar verilemez elbet ama cezalarda bu niçin uygulanmıyor anlamıyorum. geçmişte bu tarz çok olay yaşandı ve yaşanmaya da devam edecektir. değişikliğe gidilmesi, adaletin sağlanması adına da önemli bir olay olabilir. diğer liglerde de var bu uygulama.

    aynı şey şu durum için de söz konusu olabilir:

    yine diyelim ki bir oyuncunun çaktırmadan bileğine bastın ve hakem görmedi. maçtan sonra gerekli incelemelerden sonra ceza verilebilir diye düşünüyorum. ancak şu da var, pozisyon görüntüleri ve izahları tatmin edici şekilde açıklanmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın