• 1
    http://captano.blogspot.com/...mp-bildirisi_06.html

    --- alıntı ---

    milano seyahatimizde kafilede bulunan futbolcu, masör arkadaşların ciddiyetle uymaları gereken hususları aşağıda belirtiyorum. hiçbirinizin bu hususlara aykırı hareket edip üzücü neticelere sebebiyet vermemenizi bilhassa rica ederim.

    1 – seyahatin başladığı gün arkadaşların gri pantolon lacivert ceketlerini giyip gömlek kravat takmaları çok iyi olacaktır. milanodada bütün yemeklerde ve ziyafetlerde muhakkak gömlek ve kravat takılacaktır. gri pantolon lacivert ceketi olmayanlar muntazam giyinip yine gömlek kravat takacaklardır.
    2 – arkadaşlar hergün traş olacaklardır.
    3 – milanoda hergün kendilerine bildirilecek proğram saatlerine dakikası dakikasına uyacaklardır.
    4 – yemeklerde toplu olarak oturulacak ve yemeği biten arkadaşlarda sofradan kalkmayarak toplu olarak kalkılmasını bekleyeceklerdir.
    5 – sabah kahvaltılarıda muhakkak belirtilen saatte ve gene toplu olarak yapılacaktır.
    6 – yemeklerde sırası olmadan servis yapan garsonlara bağırıp yemek yemek istemek, onlarla münakaşa etmek ecnebi bir diyarda pek çirkin olacağından arkadaşlar böyle hareket etmekten çekineceklerdir.
    7 – otelde, otelde salonunda ve odalarda gürültü yapmak, salonda darmadağınık ve gelişigüzel çirkin şekilde uzanarak oturmak, ayaklarını masalara koltuk kenarlarına dayamak pek tabiidir ki yapılmaması gereken hususlardandır.
    8 – seyahat başladığı andan itibaren ne şekilde ve ne maksatla olursa olsun kumar oynamak sureti katiyede yasaktır.
    9 – milanoda hava çok soğuk olduğundan arkadaşların ona göre giyimlerini ayarlamaları ve bütün seyahat boyu günleri kravat kullanılacağından yeteri kadar gömlek almalarını bilhassa belirtirim.
    10 – milanoda 3 antreman yapılacağından yalnız 3 antrenmanlık malzemeleri futbolculara el çantalarında teslim edilecektir. maç malzemeleri ve ayakkabıları ise ayrı çantalarda bend kalacaktır.
    11 – kampta 8.3.1963 cuma akşamı futbolculara kamptaki eşyalarını eve bırakmak ve seyahat eşyalarını almak için ikişer saat izin verilecektir. arkadaşların işlerini buna göre ayarlarını rica ederim.

    menecer
    gündüz kılıç

    not 1 : eski galatasaraylı futbolcu talat özkarslı'nın sitesinde yer alan bir kulüp bildirimi.
    not 2 : 14.03.1963 ac milan - galatasaray: 5-0 şampiyon kulüpler kupası maçı öncesi futbolculara dağıtılan bir bildiri.

    --- alıntı ---

    not : orijinal bildiri blogda vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın