• 2
    efsane chicago bulls takımının gm'i...
    91-93 ve 96-98 arası toplam 6 şampiyonluk yaşamıştır.
    pippen, rodman gibi iki önemli oyuncunun takıma katılmasında ve koç phil jackson'un göreve gelmesinde önemli rolü vardı.
    ancak tarihin gördüğü belkide en güçlü takımlardan birini resmen katletmiştir.
    97-98 sezonuna daha girilmeden önce, 5 şampiyonluk yaşamış phil jackson ile yolların ayrılacağını söylemiş, o dönemin en önemli bir kaç oyuncusundan biri olan scottie pippen'ı küstürmüş ve tarihin en iyisi michael jordan'ın erken yaşta emekli olmasının önünü açmıştır.
    üst üste üç şampiyonluk yaşayan chicago bulls bu herif yüzünden dağıldı ve o günden sonra da bir daha toparlanamadılar.
    gönderdiği phil jackson lakers'a gitti orada da yeni bir hanedanlık kurdu.
    spor tarihinin en kepaze adamıdır.
  • 3
    geçtiğimiz günlerde kendisiyle ilgili bir yazı yazıp daha sonra beğenmediğim için silmiştim, belki tekrar yazarım. nba tarihinin en iyi gmlerinden birisi. günahları da sevapları kadar çok olan bir gm aynı zamanda. the last dance sayesinde günahlarını artık hepimiz biliyoruz ama sevaplarından çok da haberimiz yok. üstüne üstlük bu günahlara karşı kendini savunma imkanı da yok çünkü 2017 yılında rahmetli oldu.

    bence the last dance’in en büyük ayıbı kendisine oldu. çünkü netflix gibi her kitleden insana hitap eden bir platformda nba dinamikleri ve kurallarına hakim olmayan herkes için kötü adam olacaktı jerry krause, oldu da. gereken iade-i itibar yapılmadı ve bu saatten sonra yapılamaz da... sevgili mete aktaş twitterda kendisiyle ilgili benim de bihaber olduğum bilgiler içeren güzel bir flood paylaşmış. okumanızı tavsiye ederim.

    https://twitter.com/...701646196420609?s=21
  • 4
    the last dance’in yerin dibine soktuğu menajer.

    adam vefat ettiğinden ne yazık ki savunma hakkı da kalmadı ve hanedanın yıkılması tarih boyunca kendisinden bilinecek.

    belgeselde gördüğümüz özellikle son sezon adamın boyuyla dalga geçmeler flan çok büyük ayıp edilmiş.

    kim ne derse desin efsane kadroyu kuran kişidir.

    taraftar baskısına rağmen phil gibi koçu, mj gibi goatı uzaklaştırması bile ciddi cesaret işi.

    tabi sonraki dönemde kurulan yanlış kadro da kendisine yazar.

    fakat burda irdelenmesi gereken, phil'in sezon başında zaten "yeni yapılanmada olmak istemediği" , mj'in phil'den başka antrenörle çalışmak istemediği, pippen'ın neredeyse asgari ücretle oynadığından yeni sözleşmede çok çok fazlasını istemesi, rodman'ın sosyal hayatı vs.
  • 5
    the last dance izlerken üzüldüğüm adam kendisi. evet son sezona girerlerken phil bütün maçları da yönetse seneye takımda olmayacak, takım dağılacak gibi kritik hataları var ama asagilanmayi falan haketmemistir diye düşünüyorum. adamı oyuncular ezmiş bazı yerlerde. jerry ise oyuncuların karakterine falan bir şey söylememiş ya da ben kaçırdım yanlışsam duzeltin.
  • 6
    bulls gibi bir organizasyonu bu duruma getirmenin bir mantığı yoktu. ne ekonomik ne sportif açıdan üstelik. sen nba tarihinde ilklere imza atan, takır takır takır çalışan bir makineyi oluşturmuşsun. yeni yapılanmanın anlamı nedir?

    buradaki maaş dengesi senin sorunun.

    pippen gibi adama ver işte hakettiğini. diğer oyuncuların jerry'e yüklenmeleri bu olayla başlıyor gibi. bir de toni kukoc olayı var. pippen ile jordanın kovanına arı sokuyorsun.

    rodman ise sanatçı kafasında bir adam. potansiyel ve yaratım süreci için kafasına göre takılıyor. senin kulübünü temsil edebilir fakat işinin başındayken ne yapması gerekiyorsa fazlasını yapıyor.

    bir yönetici yıldız oyuncusunu dinlemeyip, aksi yönde bir hamlede bulunduğunda neler oluyor spor dünyasında hepimiz görüyoruz. üstelik senin bunu yaptığın adam jordan. takımın kimyasındaki en büyük pay. koçun da başarılı ? işte, kişisel sorunların bir organizasyonu, kulübü nasıl durdurduğunu görüyoruz.

    sen baştan aşağıya, her üyesiyle eşsiz başarılar elde eden takıma çomak sokarsan, seni 2020 yılında türkiye'de klavyenin başında bile köpeğin önüne kemik diye atanlar olur, normal.

    başarılı bir işi, bu noktaya getirmek de başarısız bir yöneticilik örneğidir. ders olarak okutulmalıdır.

    komplo teorisiyle bitireceğim kendisine dair sözlerimi; bu işin arkasında, başka kulüpler, hatrı sayılır kişiler ve paralar, anlaşmalar var gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın