• 1
    modern futbolun gerekliliği olan takıntıdır. bir takım eğer takım savunmasından bihaberse; kaleci, stoper ikilisi ve ön libero arasında daimi uyum yoksa kaybetmeye mahkumdur.
    bunların yanında kanatların da özellikle takım defanstayken orta saha önünde zaman zaman da birinci bölgenin sonunda yerine göre pres yaparak, yerine göre de pasları engellemek için alan kapatarak beklere ve orta sahanın merkezine destek vermesi gerekir. beklerin de hücuma çıkarken kanatların ve merkez orta saha oyuncularının pozisyonlarına dikkat etmeleri gerekir. aynı anda iki oyuncunun da sıkıntılı pozisyonda kalmaları, kanattan gelebilecek organizasyonlara davetiye yaratır.
    hücumsal açıdan eleştirilen bir futbol tarzı olsa da aslında günümüzde fiziksel açıdan futbolcuların geçmişe nazaran çılgın attıklarını görüyoruz, yani eskisi gibi açık oynayan oyuncuların eli belinde stoperlerin top çalmalarını ya da top kaybetmelerini izlemek yerine zaman zaman bek, zaman zaman da merkez orta sahaya yardım etmeleri özellikle futbolcuların gelişen fiziksel idmanları sayesinde elzemdir. yani aslında iyi bir defans yapmak için hücumdan vazgeçmek gibi bir düşünce söz konusu değil ama özellikle günümüzde şahsi kanaatime göre defansif oyun planları, hücumsal oyun planlarına göre bir tık öndedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın