popülizm ve hamasetten nefret ederim. insanların ne istediğini, ne düşündüğünü, ne anlatmak istediğini doğrudan, direkt olarak anlatmaları gerektiğine inanırım.
ismailenver, böyle bir yazar mıydı, asla değil. kaç tane yazısı, konu başlığı ile alakasız, yeri geldiğinde gereksiz bilgilerden oluşuyordu. saçma sapan dursun özbek güzellemeleri, enver paşa'ya dağda kaç kişinin sulandığı, olur olmaz her yerde can kıraç'tan bahsetmesi falan kendisini itici kılan şeyler. hal böyle olunca popülizm, biraz ismailenver'in tarzı haline gelmiş oluyor. ama bu adamın sözlükten atılma sebebini iyi tartmak lazım. bu adam, içerikten mi, üsluptan mı, yoksa diğer başka kurallara riayet etmediği için mi atıldı?
---
alıntı ---
sözlük formatını istikrarlı şekilde ihlal ediyordu. uyum sağlaması için ciddi çaba sarfettik ama peşine moderatör de taksak hatalı entry girme hızına yetişemedik. değişik üslubu ile sözlüğe renk katacağını düşündük ama şimdilik olmadı.
---
alıntı ---
salyangoz'un entrysine göre, pilot edilme sebebi bu.
diyeceğim şu, sözlük formatını madem ısrarlı bir şekilde ihlal ediyor, o zaman bu uyarılma meselesinin içeriği nedir? uyum sağlaması için çaba sarfettiğiniz bu yazar, ısrarla uymayınca, sizce de bundan önceki pilot edilen yazarlara haksızlık edilmiş olmadı mı? gerçekten de ismailenver kadar diğer eski yazarlara müsamaha göstermiş miydiniz?
üsluptan dolayı sıkıntı yaşamaması ise bambaşka bir problem. hele ki içerik? ben de burada karl marx, friedrich engels övüp, das kapital'den alıntılar paylaşsam ya da benito mussolini'nin askerleriyiz diyip, nasyonal sosyalizm manifestosu yapsam, ama içinde galatasaray ile alakalı bir şeyler de serpsem hoşuna gitmeyecek kitle olur mu olmaz mı?
dahası, ismailenver kadar müsamaha gösterilebilir mi bana da?
ismailenver, gerçekten çok bilgili ve meraklı, belli ki iyi niyetli, ama uslanmaz bir sözlük formatı canavarı bir yazardı. bunları yazarken iyi niyetinden gerçekten hiçbir şüphem olmadığını belirtmek istiyorum.
ama kurallar neden vardır?
burada elli tane siyasi görüşü, dini, hatta ana dili farklı yazar var. hangi biri övülse, muhakkak muhatap aldığı karşıt görüş yanlısı yazar çıkar. bu başlı başına bir problemdir. gerçi böyle olmasına hiç gerek yok. tarihi bir kişilik veya inanç, veya görüş, burada ne kadar sözlüğün konusu haline getirilebilir?
tamam, spor ve siyaset, hatta tarih birbirinden çok da bağımsız değil, ama burası da bunun ana tema edileceği bir yer mi?
hiçbir önyargım ve negatif düşüncem yok, tekrar gelebilme imkanı varsa, yaptığı hataları tekrarlamaması şartıyla gelmesini ben de isterim.