resim
Özgür Işıtan Gün
Görev:Kulüp Sahibi
Takım:F. Sittard
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 326
    ne beyaz tv’ye bağlandığı anları, ne de ahmet çakar’ın kendisine salvolarını izlediğim yönetici.

    diyeceğim tek şey; şirazesini kaybetmemiş, biraz yöneticilik tecrübesi ve ağırlığı olan, biraz olsun aklını kullanabilen herkes beyaz futbol programına ve üstelik doğrudan ahmet çakar’a bağlanılmaması gerektiğini bilir. %100 haklı olsanız dahi bu adamların programına bağlanılmaz. salt amaçları şovdur, sizi ezmektir. sizin fikrinizin yahut savunmanızın hiçbir önemi yoktur, dinlemezler bile. bir bakmışsınız, -teşbihte hata olmaz- “biz buradan böyle kaçarsak bizi dağda ne yaparlar lan? maymun eder oynatırlar!” repliğinde kastedilen maymun olmuşsunuz, oynatılıyorsunuz, haberiniz bile olmaz. ki %100 haklı olsanız dahi diyorum, hakkınızda bu kadar şaibeli söylentiler, ağır ithamlar varken bağlanacağınız son program beyaz futbol, son kişi ahmet çakar’dır.

    şu olay bile kendisinin ne seviyede bir yönetici olduğunu göstermektedir.
  • 102
    guardiola’nın yardımcısı konusunda gündeme gelen yönetici. eğer bahsi geçen yardımcı şuan aktif olarak çalışmadığı söylenen domenec isimli yardımcıysa bence gayet güzel düşünülmüş. yani adamı tanımıyor bilmiyorum fakat sonuçta dünyanın en iyi teknik adamlarından birinin yardımcısı. fatih hocanın yardımcısı yapılmak istenmiş anladığım kadarıyla. iyi bir futbolcu transferinden daha büyük bi iş olur bence iyi bir yardımcı transferi. ancak en nihayetinde buna fatih hocanın karar vermesi gerekir. keşke fatih hoca kendisi yetkin bir yardımcı transferi istese de yönetim fatih hocaya bu imkanı sunsa.
  • 251
    elinde kalan tek kulvar uefa avrupa ligi. şanslı bir kura ile belki çeyrek-yarı final göreceksin. o maçlar için muhtemel kalecin muslera.

    sen çıkıp haziran ayında muslera ile yollarımızı ayıracağız diyorsun. yani buraya ne yazsam olmayacak. galatasaray taraftarına sabır diliyorum.

    lise mi olur depderin gs mi olur bilmiyorum ama darbeyle falan birileri yönetime el koysun ya. bu kulüp bu kadar zavallı hale getirilemez ya.

    https://twitter.com/...825777599037441?s=21
  • 89
    kendisi fatih terim'le çalışmak istiyordur ya da istemiyordur bilmem. çünkü her duyduğuna inanan birisi değilimdir.

    takıldığım nokta şu ki, kendisi ya da başka bir yöneticinin fatih terim ile çalışmak istememesi neden abartılıyor onu anlamıyorum. takım fırtına gibi eser, her şey yolunda gider ama fatih terim'le devam etmek istemeyen, huzursuzluk çıkaran yönetici olur anlarım. o zaman ben de yöneticiye tepki gösteririm. sanki her şey dört dörtlük, takım mükemmel top oynuyor da terim buna rağmen istenmiyormuş gibi nedir yani bu kadar tepki, tantana?
  • 394
    1 mart 2022 tarihinde katildigi haberturk programinda galatasaray baskani burak elmas tarafindan attigi sapikca tweetler savunulan, fatih terim'in kovulusundan sonra judo subesinden futbol subesine yukselen yonetici.

    30lu yaslarda atilan tweetlere cok gencken nitelendirmesi yaparak, twitter'in bu kadar populer olmadigi zamanlar diyerek ve yonetimdeki kadin yoneticilerin tepki vermemesini one surup olayin onemsizligine(!) vurgu yaparak sapik tweetleri mesrulastirmaya calismistir. mevcut galatasaray yonetiminin malesef ahlak konusunda da ciddi sikintilari mevcut.

    en basta yonetimdeki kadin yoneticilerin bu adamla toplantilarda ayni masada oturabilmeleri cok tuhaf geliyor. her firsatta kadinlara verilen degere vurgu yapan samimiyetsiz bir baskanin yonetimindeki kadinlarin bile bu herife sessiz kalabilmesi inanilir gibi degil.
  • 48
    kulüp içerisinden haber alamayan duyumcu kiliklilarin ya ortadan kaybolduğu ya da asparagas haber yaptığı günlerde bu haberlerden nasibini almış 38. başkanımizın yonetim kurulu uyesi.

    sanki bu iliskiler daha once bilinmiyordu, sanki kisilerin birbiriyle bağlantısı bilinmiyordu. bula bula bu konuları bulmuslar.

    burada da bazı sözluk yazari kimseler yangına korukle gidiyor. aferin devam edelim. duyumcular ve gazeteciler iceriden bilgi alamiyor, sunu unutmayin! bilgi alamiyor. bakin bilgi alamiyor. gecmis gazete haberlerinden baglantilardan suradan buradan bulduklariyla yalan yanlis yorum katilmis carpitilmis haber uretiyorlar ve yeni birseymis carpici birseymis gibi isitip onumuze koyuyorlar. yemeyin sunlari lutfen.
  • 80
    türkiye’deki, profesyonel spor kulübü yönetimi ve finansmanı konusundaki en yetkin isimlerden biri.

    ileri geri konuşmadan evvel, kendisinin profesyonel özgeçmişine bir bakmak lazım.

    birincisi; ışıtan gün galatasaray lisesi mezunu değil. bazı lise mezunları ile arası iyi, galatasaray geleneklerine göre saygı ve sevgi mefhumuna sahip bir insan. ama liseli değil.

    ikincisi; kendisinin yönetimde bulunması değil, o varken burak elmasın başkan yapılması esas büyük hata.
    burak elmas, spor yöneticiliği anlamında, ışıtan günün tırnağı bile etmez.

    üçüncüsü; ünal aysal zamanında, sınırlı bir şekilde . finansmandan sorumlu yöneticiydi. o ünal aysal ki; artık kendisini galatasaray kulübünün karşısında konumlandırıp tüpçünün yanında imza atan fatih terime karşı , profesyonel olarak uygun bir tasarrufta bulunmuş insandır. ünal aysal’ın bazı hatalarını eleştirebilirsiniz ama bu olaylar sırasında fatih terim’e yaptığı muamele doğruydu. zaten sonrasında olan olaylar haklılığını ortaya çıkardı. ışıtan gün ise, o zaman sadece finansmana bakardı, sonuçta ünal aysalın söylediğini yapmıştır.

    dördüncüsü, galatasaray kulübü, 300 milyon dolara yakın borçlu bir kulüp ve aynı zamanda banka borcu anlaşması + ffp yüzünden , para harcama kabiliyeti ile oldukça sıkıntıda. fatih terim ise son 3 yıldır on milyonlarca dolar verimsiz ve kötü transfer yapmasına rağmen takım hiçbir iyileşme göstermemiş, kıfayetsiz yardımcılara, çapsızlara takımı emanet etmiş, son derece kötü bir takım idaresi göstermiştir. öteki yanda, ışıtan gün hollanda 2.liginde batmakta olan fortuna sittardı bir grup yatırımcı ile satın almış, sonrasında 1. lige çıkartmanında yardımıyla çok önemli bir finansal başarı göstermiştir. hollandalılar adamı takım yönetiminde örnek gösteriyor.
    mantık basit : bir gemi batmaktaysa siz onu batıran sorumsuzu yollar, ehil olanı başa geçirirsiniz.

    beşincisi, artık ismini galatasarayın önüne geçirmiş ve hatırı sayılır bir servete kavuşmuş fatih terimin lobisi , ışıtan günü , kamuoyunun takım başarısızlığına yoğunlaşmış gündemini saptırmak için, kurban seçmiştir. bu tip şeyler galatasaray üyelerinde geri teper; ters sonuç verir. fatih terime kulübe verdiği hizmetler ve katkıları hatırına onurlu bir çıkış yolu sunulmaktadır. kabul etmeyip bu tip yollara başvurulması en sonunda gene fatih terime zarar verecektir.
  • 28
    yonetim degisiminden sonra yine tam olarak kaynagi belli olmayan soyut tartismalar bas gostermeye basladi. sahsen ulkenin ve takimin en buyuk problemlerinden biri oldugunu dusunuyorum bu tarz ici bos ve niyet okumaya yonelik tartismalarin.

    simdi bu (https://www.youtube.com/...amp;feature=youtu.be ) programi izledim, gaza da gelmemeye calisiyorum. ancak galatasaray’a deger veren her arkadastan 1 saatlerini ayirip ekteki videoyu izlemesini istiyorum. aynen fatih terimin uefa sonrasindaki 32. gun yayini gibi, soylentilerden uzak tanismak ve tanimak icin cok iyi bir firsat oldugunu gordum bu yayinin da.

    sanirim hoca kendisine cok yakin ideallere sahip bir ekiple calisma imkani bulacak, saniyorum umulmadik bariyerler ve ici bos tartismalar bizi uzaklastirmazsa cok ciddi bir yapilanmaya dogru ilerleyecegiz. tabii ki toz pembe bir tablo cizip, polyannacilik yapmak degil derdim. ancak uzun zaman sonra taslar yerine guzel denk gelecek sekilde bir degisim yasiyoruz diye dusunuyorum.

    bu zamana kadarki soylentilerin disinda pek tanimadigim isitan bey ile, bu video sayesinde 50 dk’da ne kadar olursa o kadar tanisma firsati yakaladim. kendisi hem guven verdi, hem de boyle konumlara boyle akli basinda insanlarin geldigini bilmekle de iyi hissettirdi.

    zaten yayinda da bahsettigi uzere sorunlar, devenin neresinin dogru olmasi, boyutunda. sadece kluple alakali degil, genel futbol atmosferi ile alakali kangren denilecek derecede problemler mevcut. ancak inaniyorum ki, gerek iceriye takilmayip genel futbol dunyasina gore kendilerini rekabete hazirlamalariyla, gerekse de icerideki duzene en azindan zararlarindan klubu koruyacak kadar hakim olmalariyla basariya namzetler.

    bize de sadece destek olmak dusuyor bundan sonra, umarim yollari acik olsun. umarim bir hayalimizi* hep beraber gerceklestiririz.
  • 154
    https://www.completesports.com/...ncially-compensated/
    mobbing konusunda türkiye'nin en ünlü yöneticisidir. kendisi hollanda mahkemelerince yargılanmış, ve belli bir miktarı ödemek zorunda kalmıştır. sunday oliseh' in basına açıklayamadığı, bazı karanlık işlere girmesi istenildiğinde, karşı çıktığı için kulüpten kovulmuş. eğer arkasında galatasaray kulübü olmasa, bizde yaşanan olaylar, fortuna sittard'da yaşansaydı, tahmini olarak fatih terim de kendisine ikinci bir şoku yaşatırdı.

    https://world-today-news.com/...-my-head-at-fortuna/
    bu da bir diğer olay, burada da ortağı ogan tarhan ve ışıtan gün, dönemin fortuna teknik direktörüne iş öğretmeye kalkmışlar. tahmini olarak açacağı bir davada sunday oliseh gibi iyi bir miktar kazanabilir.

    bu arada kendisinin florya'ya girişini yasaklayıp, judo şubesine süren, fatih hocamıza derin teşekkürlerimi sunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın