resim
Özgür Işıtan Gün
Görev:Kulüp Sahibi
Takım:Fortuna Sittard
Yaş:48
Uyruk:Türkiye
  • 82
    türkiye’deki, profesyonel spor kulübü yönetimi ve finansmanı konusundaki en yetkin isimlerden biri.

    ileri geri konuşmadan evvel, kendisinin profesyonel özgeçmişine bir bakmak lazım.

    birincisi; ışıtan gün galatasaray lisesi mezunu değil. bazı lise mezunları ile arası iyi, galatasaray geleneklerine göre saygı ve sevgi mefhumuna sahip bir insan. ama liseli değil.

    ikincisi; kendisinin yönetimde bulunması değil, o varken burak elmasın başkan yapılması esas büyük hata.
    burak elmas, spor yöneticiliği anlamında, ışıtan günün tırnağı bile etmez.

    üçüncüsü; ünal aysal zamanında, sınırlı bir şekilde . finansmandan sorumlu yöneticiydi. o ünal aysal ki; artık kendisini galatasaray kulübünün karşısında konumlandırıp tüpçünün yanında imza atan fatih terime karşı , profesyonel olarak uygun bir tasarrufta bulunmuş insandır. ünal aysal’ın bazı hatalarını eleştirebilirsiniz ama bu olaylar sırasında fatih terim’e yaptığı muamele doğruydu. zaten sonrasında olan olaylar haklılığını ortaya çıkardı. ışıtan gün ise, o zaman sadece finansmana bakardı, sonuçta ünal aysalın söylediğini yapmıştır.

    dördüncüsü, galatasaray kulübü, 300 milyon dolara yakın borçlu bir kulüp ve aynı zamanda banka borcu anlaşması + ffp yüzünden , para harcama kabiliyeti ile oldukça sıkıntıda. fatih terim ise son 3 yıldır on milyonlarca dolar verimsiz ve kötü transfer yapmasına rağmen takım hiçbir iyileşme göstermemiş, kıfayetsiz yardımcılara, çapsızlara takımı emanet etmiş, son derece kötü bir takım idaresi göstermiştir. öteki yanda, ışıtan gün hollanda 2.liginde batmakta olan fortuna sittardı bir grup yatırımcı ile satın almış, sonrasında 1. lige çıkartmanında yardımıyla çok önemli bir finansal başarı göstermiştir. hollandalılar adamı takım yönetiminde örnek gösteriyor.
    mantık basit : bir gemi batmaktaysa siz onu batıran sorumsuzu yollar, ehil olanı başa geçirirsiniz.

    beşincisi, artık ismini galatasarayın önüne geçirmiş ve hatırı sayılır bir servete kavuşmuş fatih terimin lobisi , ışıtan günü , kamuoyunun takım başarısızlığına yoğunlaşmış gündemini saptırmak için, kurban seçmiştir. bu tip şeyler galatasaray üyelerinde geri teper; ters sonuç verir. fatih terime kulübe verdiği hizmetler ve katkıları hatırına onurlu bir çıkış yolu sunulmaktadır. kabul etmeyip bu tip yollara başvurulması en sonunda gene fatih terime zarar verecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın