• 1
    1973 doğumlu surinam asıllı futbolcu. efsane ajax altyapısının bir diğer öğrencisidir.

    gençlik akademisinde kluivert, kanu ve seedorf gibi isimlerle birlikte geleceğin en iyi oyuncularından olması bekleniyordu ama olmadı.hollanda'da kendisine yer olmadığını anlayan defans futbolcusu fiorentina ve torinoyla deneme idmanlarına çıktı ama beğenilmedi. oradan da ispanya'ya yöneldi.real madrid'in rezerv takımında, zamora'da da tutunamayan futbolcu yolun sonuna geldiğini fark etti ve 2001 yılında futbolu bırakma kararı aldı.

    asıl hikaye şimdi başlıyor.
    ---------------------------------------------------------------alıntı----------------------------------------------------------------------
    borçlarını ödemek için ispanyol sirkinde çalışan, üç yıl boyunca ayağına top değmeyen eski futbolcunun kaderi 2004 yılında döndü. ajax'tan eski takım arkadaşı seedorf'la yaptığı konuşma hayatını değiştirdi.harvey eski dostuna futbolu çok özlediğini belirtti ama karşısında kariyerinde doğru dürüst maça çıkmamış, üç senedir topa dokunmamış, 100 kilodan ağır bir eski futbolcu vardı.
    o dönemler ancelotti demek milan demekti. seedorf patronuna şaka yollu "sana bedavaya stoper buldum." diye eski arkadaşını anlattı. ancelotti şaşırtıcı bir şekilde harvey'in idmanlara katılmasını istedi.esajas deneme idmanlarına dört elle sarıldı. üç ayda 15 kilo vererek kulüple beş yıllık sözleşme imzalamaya hak kazandı.
    ispanya 2. lig takımlarının bile beğenmediği esajas kendisini dünyanın en iyi futbolcularıyla aynı takım otobüsünde buldu.kariyerindeki 30 maçta tek golünü yetiştiği takıma karşı atan hollandalı, milan kariyerinde sadece üç dakika forma giyebildi. milan'dan ayrıldıktan sonra futbolu serie c'de bıraktı. kendi deyimine göre onun kariyeri imkansızı mümkün kılan bir adamın hikayesiydi.

    ------------------------------------------------------------- alıntı--------------------------------------------------------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın