• 1
    herhangi bir spor dalında müsabaka oynanmadan belli bir süre önce yapılan iştir.

    özellikle üst liglerde hangi spor dalı olursa olsun deplasmana gidecek olan hakemin konsantrasyonu, dinlenmesi, maça hazırlanması, görevlendirme yazısı, işlerini ayarlaması, kalacak yer vs gibi şeyler yüzünden maçtan en az 72 saat önce yapılır. bu süre bazı spor dallarında ve alt liglerde, bölgesel müsabakalarda falan çok önemli olmayabilir ve maça daha yakın saatlerde bile elinin altındaki hakemi görevlendirerek yapılabilir.

    fakaaaat türkiye süper liginde 31. ve 32. haftaya gelinmişken 31 hafta maçlarının bazılarının başlamasına tam olarak 24 saat *, bazılarına 27 saat* kalmışken, halen açıklanmaması dikkat çekmekte ve geçmişi suç örtbas etmekle meşhur federasyonun bu tavrı hayretle gözlemlenmektedir.

    insanın aklına tabii ki komplo teorileri gelmektedir.

    galatasaray yöneticisi, taraftarı ve futbolcusu ayık olmalıdır. her türlü oyunla önünü kesmeye meraklı olan futbol yöneticilerinin bu hareketlerini takip etmeli ve bunları dile getirmelidir.
  • 2
    mulumunuz hafta sonumuz oldukça keyifli ve moralli geçti;
    (bkz: 21 ocak 2024 fenerbahçe samsunspor maçı)
    (bkz: 21 ocak 2024 trabzonspor galatasaray maçı)

    önümüzdeki bir iki günde de 22. hafta maçları hafta içi periyodunda oynanacak;
    (bkz: 24 ocak 2024 başakşehir fenerbahçe maçı)
    (bkz: 25 ocak 2024 galatasaray istanbulspor maçı)

    bazen acaba fazla mı komplocuyum diye düşünüyorum ama yukarıdaki maç hakemlerinin çaprazlama değişmesi biraz garibime gitti.
    bu atamaların şöyle mesajlar içermediğine nasıl ikna olacağım;

    abdülkadir bitigen'e: demek galatasaray'a hem de dışarda, trabzon gibi zorlu bir rakibi sürklase etmesine izin verirsin ha, hadi bakalım fener'in durumu malum, dostlar seni sadece galatasaray'ın 5 attığı maçın hakemi olarak hatırlamasın. başakşehir maçı'nda başarılar(!) (sac mantığı)
    https://x.com/...495087292166571?s=20

    bahattin şimşek'e: üsttekinin benzeri, yoksa sen hafızalarda fener'in şampiyonluğu bıraktığı maçın hakemi olarak mı yer etmek istiyorsun, al sına fırsat, istanbulspor maçında başarılar(!)
    hatta malok'u da verin tam olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın