• 1
    son haftalarda oldukça populer olan pas oyunu, pozisyon oyunu, şu oyunu, bu oyunu ........vs. kavramların yanında, adına futbol denen oyunun ana amacı, rakip kalecinin koruduğu 2,44 m'lik 2 dikey ve 7,02 m'lik bir yatay kale direğinin sınırladığı alana, adına top denen meşin yuvarlağı geçirmekse eğer, benim istediğim oyun türü "gol oyunu" arkadaş.
    bir düşünce var; "top bende ne kadar çok kalırsa o kadar güvendeyim demektir" ki öyle olmadığını alanya maçında bir kez daha gördük sanırım.
    (bkz: 8 temmuz 2020 alanyaspor galatasaray maçı)
    eğer yakın zamanda "artık kaleciyi, kaleyi ve kale direklerini kaldırıyoruz, maç içinde daha fazla topa sahip olan taraf maçı kazanır" tarzı bir kural değişikliği gelmeyecekse, ki ısrarla oynamaya çalıştığımız oyun bende böyle bir beklenti içinde olduğumuz intibaını uyandırıyor, artık bunu değiştirmek gerek.
    işin 4-4-2'sine, 3-5-2'sine girmiyorum, beklentim ve isteğim; tez elden, varsın topa sahip olunmasın ama üreten, pozisyona giren, gerektiğinde bekleyen, beklerken bile ara sıra baskın hücumlarla rakibi tehdit edebilen, zaman zaman top dolaştıran, ne bileyim hücum yaparken de, savunma yaparken de, rölantiye alırken de...... kısaca oyunun her anını aklıyla oynayan, ve bunu bize ve rakibe hissettirebilen bir oyun görmek istiyorum ve tekrar ediyorum, amacı gol atarak maçı kazanmak olan bu oyunun amacına uygun olarak icra edilmesini bekliyorum.
    maaş ortalaması yaklaşık 1,5-2 mil euro olan bir takımdan bunu beklersek sanırım çok da haksızlık ediyor olmayız...
App Store'dan indirin Google Play'den alın