• 1
    dünyanın en güzel ülkesinin bisiklet turunun 103. edisyonu. yarış 3 ekimde sicilya'dan başladı. italya'nın güneyinden adriyatik boyunca kuzeye doğru gideceğiz. son gün milano'da zamana karşı olarak koşulacak. normalde mayıs ayında olan yarış bu sene ekime kaldı kısalan günler ve sonbahar havası ilginç görüntülere yol açıyor.

    https://twitter.com/...948898239623168?s=20

    yarışın favorilerinden geraint thomas düşüp abondone oldu, simon yates süre kaybetti, favori messina köpekbalığı vincenzo nibali haline geldi, 2 kez giro şampiyonu olan bisikletçi 35 yaşında çok da formda değil ama şartlar lehine gelişti. italya zorlu bir 2020 geçiriyor, çok formda bir futbol milli takımları vardı ancak avrupa şampiyonası ertelendi. italya için muhteşem bir olay olacaktır nibali'nin kazanması.
  • 4
    bugün* 9. etabı koşulacak olan yarış. adriyatik boyunca güneyden kuzeye yolculuğumuz devam ediyor. 9.etapta rota biraz daha içlere doğru uzanıyor. 4 yıldızlı bir dağlık etap var bugün. bu arada simon yates covid testi pozitif çıktığı için yarıştan ayrıldı.

    3. haftada zorlu alp yokuşlarının kötü hava koşulları nedeniyle çıkılamama olasılığı nedeniyle genel klasman için 9. etabın daha sert geçmesi bekleniyor. en azından eurosport yorumcusu sarper günsal öyle olmasını bekliyor. etabın ayrıntıları başlangıç ve bitiş şehirlerinin tanıtımları için ilgili link aşağıda.

    https://www.giroditalia.it/...san-salvo-tortoreto/
  • 5
    olağanüstü şartlar olmadıkça bir daha giro'yu yılın bu döneminde göremeyeceğimiz için önümüzdeki 4 etapta sunulacak görsel şölenin asla kaçırılmaması gereken tur.

    yarından itibaren alp'lere çıkılıyor. yarın 1200, perşembe günü ise 2000 metre rakıma çıkılacak. cuma günü düz ama uzun bölümü nehir kenarında mavi, yeşil ve tepede beyazın aynı karede olacağı bir etap olacak. ama asıl şölen cumartesi günü karların içinde alp'lerin arasında koşulacak etapta olacak.

    bu sporu sevenlerin asla kaçırmamasını tavsiye ederim.
  • 7
    takvimin kayması fransa turunun en uygun zamanı kapması sonucu ekim başında başlayabildi giro. tur sonrası yenilenme ve tekrar form tutma veya turdaki tempoyla giro'da devam etmek zor olduğundan genel klasman adayları nispeten zayıftı. ayrıca yol bisikletinde bahar aylarında koşulması gereken bir çok yarış örneğin belçika klasikleri giro ile aynı döneme denk geldi. bunca handikapa iki takımın covid nedeniyle ayrılmasına, zaman zaman oldukça soğuk havalara, fransa topraklarında çıkılması gereken bazı yokuşların iptal olmasına, 19. yarışta bisikletçilerin soğuk hava ve uzun parkuru rest çekerek zorla kısalttırmalarına rağmen harika bir tur oldu.

    geraint thomas gironun mutlak favorisiydi, uzun zamana karşı etapları ve güçlü takımı sayesinde rahatlıka şampiyon olacaktı belki ama 4. etapta formula 1'deki formasyon turuna denk gelebilecek yarış öncesi zamanda start henüz verilmemişken bir suluğa takılıp düştü ve sezonu kapattı. ama futbolda real madirid'e denk gelebilecek kadro kalitesi ve tecrübesi ile takımı ineos genç bisikletçi tao geoghegan hart ile son zamana karşıda da olsa pembe mayoya ulaşmayı başardı. rohan dennis bu mayonun kazanılmasında tao kadar çalıştı desek yalan olmaz. aynı takımdan 24 yaşındaki 1,92 boyundaki italyan makine zamana karşıda dünya şampiyonu filippo ganna 3'ü zamana karşı olmak üzere 4 etap kazandı.

    deceunick-quickstep namı diğer kurt sürüsü muhteşem takımdaşlıklarını bir kere daha gösterdiler bu giroda. genç joa almeida ile 15 gün boyunca pembe mayoyu taşıdılar. genç jai hindley yokuş etaplarındaki başarısını zamana karşıda sürdüremeyince 2. kaldı, aynı takımdan wilco kelderman son etaplarda sıkıntı yaşayarak 3. oldu. 2 kez şampiyon vincenzo nibali son etaplarda sorun yaşayarak ancak ilk 10'da bitirebildi ve artık 35 yaşında olduğundan bir daha büyük turlarda genel klasman hedeflemeyecektir. fransız arnaud demare puan klasmanının şampiyonu oldu. dağların kralı ruben guerreiro oldu.

    sicilya'dan, güneyden, kuzeyden muhteşem sonbahar manzaraları, stelvio'dan kar manzaraları eşliğinde covid 19 gölgesine rağmen yüksek rekabetin olduğu bir giro izledik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın