• 1
    spor kulüpleri için forma, şort, konç üreten firma. bursa'da kurulmuştur, mağazası heykel'deki vakıfhan'ın alt katındaydı, hala durur mu bilmem.
    türkiye'nin umbro'su olabilecek kalitede formalar üretirdi. bir çok profesyonel ve amatör kulübe satış yapardı. modern zamanlarda piyasaya çıkan clima cool formalardan önce, en kaliteli forma merserize formaydı. merserize forma teri çeker, hafiftir ve soğukta üşümenize de mani olurdu. dinyakos kramponlular kadar olmasa da eski bir üründür merserize forma. bu formanın 2 alternatifi vardı, bir orlon forma, diğeri naylon forma.bunlar merserizeden 10 kat ucuzdu. zengin olmayan kulüpler bu formalardan alırdı. her ikisi de kışın işe yarar, sıcak tutar ama yazın acayip terletir ve kaşındırırdı.
    bunun en iyilerini galeri metin üretirdi türkiye'de. belki çok daha öne çıkabilirdi ama türkiye ithalatı serbest bırakıp lewis, wrangler gibi jean firmalarıyla birlikte adidas, puma gibi spor malzemesi firmaları da piyasaya girdikten sonra çok gerilerde kaldı. belki bir de kramponlu üretseydi yine yükselebilirdi. gerçi sonu belli, adidas parayı basar markayı alırdı sonunda. mesela lig marka kramponlular vardı, kayboldu gitti.
    bir çok kez galeri metin'in ürettiği formayı giydiğim için mutluyum.

    bursa'daki mağazasında altın varaklı çerçeve içinde bir fotoğraf dururdu. bursaspor-ankaragücü maçında iki kaptanın fotoğrafı. bursaspor efsanesi ve kaptanı sedat3* ile aslen bursalı olan ankaragücü kaptanı büyük haluk* seremonide birbirlerine bayraklarını verirken. ben o fotoğrafı yaklaşık 15 sene önce de görmüştüm. biri atatürk lisesi kaptanı, diğeri sanat okul kaptanıyken. şimdilerde yaşanan bursaspor-ankaragücü kardeşliği çok daha önce ortaya çıkabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın