• 1
    güzide sözlüğümüzde zaten var olan ve açıkça hissedilen forum havasının, transfer döneminde artmasıyla dile getirilen durum. pek çok yazar isyan eder, sözlük forumlaştı diye çırpınır, "yapmayın abiler, durun dayılar" demeye çalışır; fakat dinleyen olmaz. böyle dönemlerde sözlüğün ebesiyle sıkı bir ilişki içerisindedir sözlük yazarları. müthiş azimleri sonucunda da sözlüğün ebesini salya sümük ağlatmayı başarırlar. bu büyük başarı karşısında da bana, şapka çıkarıp "baba büyüksün, yine ağlattın sözlüğün ebesini" demekten başka bir şey düşmez. karşıdan gelen cevapsa "eheheh ayıpsın yiğenim, ne ebeler ağlattık daha önce" olur.

    bu ortamda düzenli olarak yazan, yazmaya çalışan, katkı yapma amacı taşıyan kaç yazar var bilmiyorum. bu sayı gün geçtikçe artıyor haliyle. kalabalıklaşan ortamların başlıca sorunu olan düzensizlik ve kuralsızlık burada da kendini hissettiriyor ne yazık ki. pek çok kaliteli yazar, niteliğin geri plana düşmesi sebebiyle sözlükten ayrıldı. haliyle sözlük formatını bilen, sözlükte nasıl yazılması gerektiğini ezberlemiş yazar sayısı azaldı. bunun neticesinde de, yeni yazarlar bazı noktalara dikkat etmeden yazmaya alıştırdılar kendilerini. daha önce defalarca söylendi, sözlük forumlaşıyor önlem alınsın dendi. bu defalarca söylendi söylenmesine de, söyleyenleri kim dinledi bilinmez. sözlüğün forumlaşmasını engellemek moderasyonun tek başına yapabileceği iş değil ne yazık ki. bir şeyleri öğrenip ona göre davranmak, sorunu temelden halletmek gerekiyor.

    transfer dönemleri, spor kamuoyu için durgun ve bir anlamda sıkıcı dönemlerdir. tartışılacak maçlar, eleştirilecek futbolcu ve hakemler yoktur bu dönemde. yapılacak tek şey, transfer senaryoları üretmek ve durgun döneme biraz heyecan getirebilmektir. sözlükte de durum farklı olmuyor bu dönemlerde. sezon sonu ve ara transfer döneminde, sözlükte açılan anket başlıklar, girilen format dışı entryler artar. galatasaray'a gelmesi istenen oyuncular başlığı dolup taşabilir, bir yazarın yazdığı entye cevap niteliğinde entryler girilebilir, ortaya farklı isimler bile atılabilir. bu dönemlerde galatasaray sözlük, sözlük olmanın çok uzağındadır ne yazık ki.

    peki bu durumu kim umursar? tabi ki "sözlük forumlaşıyor" diyen yazarlarımız, başka kim olabilir ki..? yine bir şeyler anlatmaya çalışırlar kendilerince, sözlük daha kötüye gitmesin diye uyarmak isterler ama kimse dinlemez haliyle. sözlük daha da kötüye gider, sözlüğü okuyanlar kendilerini forumda hissetmeye başlarlar, hepsi bu.

    nacizane bir istek olarak, sözlüğü sözlük olarak kullanma konusunda daha hassas davranılmasını rica ediyorum. sanal ortamda pek çok forum mevcut zaten, transfer tahminleri ya da dedikodular orada anlatılabilir. burası galatasaray sözlük. hassas davranılsın ki burası sözlük olarak kalabilsin. belki bu sayede, sözlükten ayrılan yazarlar da geri dönüp entry ziyafetine devam edebilirler. benimki de umut işte...

    o değil de, hadi bir anket açılsın; sözlüğün ebesinin en çok ağladığı dönemler!

    ukdeyi casus kişisi 8 ocak 2010 22:23 tarihinde vermiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın