• 1
    2021-2022 futbol sezonu için bir hayli düşük olacak gibi duruyor tabii olası transferleri de düşününce.
    olası morutan transferi ve luyindama’dan memnuniyetsizlik göz önüne alındığında daha da düşecek sanki.
    doğrusu dünya üzerinde başarılı olan takımların boy ortalamasının kaç olması gerektiği konusunda bir çalışma var mı veya bunun başarıya bir etkisi var mı bilemiyorum ama türkiye ligi gibi itiş kakışın üst seviyede olduğu bir ligde sanki önemli gibi geliyor bana.
    aksi halde maçın son dakikalarına bir farkla önde girdiğimizde o son 5 dakika artı uzatmalar geçmek bilmiyor rakip kornerlerinde elimiz böğrümüzde maç izliyoruz.
    tabii şimdi boyun önemi yok yerleşim önemli falan diyenler elbet olacaktır ve haklıdırlar da ama bunu yerleşimi doğru yapan takım taraftarı söyleyebilir kanımca. bizim bu konuda çok yetersiz olduğumuz aşikar sanırım.
    aksi gibi ligimizde bir kez bile son dakika gol yiyerek rakibe puan veriyorsanız artık bunu tüm takımlar uygulamaya başlıyor ve maçın son dakikalarına kadar bir fark ile geride olan rakibin bile direnci üst düzey kalmaya devam ediyor.
    velhasıl luyindama yerine galiba yine ayağı düzgün bir stoper bakılıyor sanırım ama biraz da hacimli bir stoper olsa fena olmaz gibi geliyor bana.
  • 6
    ciddi ciddi dert edinmemiz gereken taktiksel bir meseledir.

    nelsson’un satışı sonrası galatasaray’ın mutlaka 1.90’a çok yakın veya o baremi aşan hamleli bir stopere yönelmesi lazım. abdülkerim zaten kısa bir stoper. duran toplarda torreira/mertens/kerem/yunus’un sahada olduğu senaryoda bariz sıkıntılar yaşayacağız. alınacak stoperin de havadan domine etmesi lazım.

    stoper bakılırken mutlaka boyuna dikkat etmek lazım. kısa stoper cannavaro bile olsa istemiyorum şahsen. çünkü bu boy meselesi biraz tehlikeli noktaya gelmeye başladı.
  • 7
    doğru planlama ve defansif yerleşme ile herhangi bir sıkıntı olmayan ortalamadır.
    1999-2000 yılında uefa kupası zaferine yürüyen kadromuzun boyları:
    taffarel: 1,8 m
    bülent korkmaz : 1,81 m
    gheorghe popescu: 1,88 m
    capone: 1,8 m
    hakan ünsal: 1,78 m
    suat kaya: 1,68 m
    emre belözoğlu: 1,70 m
    okan buruk: 1,69 m
    gheorghe hagi: 1,72 m
    arif erdem: 1,80 m
    hakan şükür: 1,91 m
    fatih akyel: 1,80 m
    ergün penbe: 1,77 m
    tugay kerimoğlu: 1,77 m
    ümit davala: 1,86 m
    hasan şaş: 1,76 m
    marcio: 1,85 m
  • 11
    ciddi bir sorun haline gelme potansiyeli olan durum.

    orta sahaya fred'e kesinlikle karşıyım. adamın top ayağına gelince yaratamamasi değil, iyice yedi cüceler donecegimiz için bu transfer çok riskli.

    özellikle avrupa'da bunu görüp bize çok top düşürürler.

    lucas'in yanına kesinlikle 1.85 üstü ve fizikli bir driplingci topçu lazım. toure regen mi arıyorsun demeyin, fransa ligi böyle topçu kaynıyor. orta şeker bir adam bile o top taşımayı ve hava topları işini kotarir.
  • 12
    fred transferine sıcak bakmayan kişilere okan-emre-suat veya xavi-iniesta örnekleri veriliyor. avrupa'yı domine ettiğimiz dönemlerle şimdiki dönemin futbolu arasında dağlar kadar fark var. günümüz futbolundaki tempo ve fizik güç, futbol tarihine göre arşa çıkmış durumda. kısa boylu orta saha oyuncuları ne kadar dinamik olurlarsa olsunlar fiziksel açıdan mutlaka zaaf yaratıyor avrupa müsabakalarında. ayrıca duran topların da öneminden bahsetmeme gerek yok. kısa boylu takımlar duran top eşleşmelerinde de sorunlar yaşıyor. avrupa'daki çoğu takımın merkezine baktığımızda torreira, fred tarzındaki oyuncular yok hemen hemen. 1.80 cm+ oyuncular tercih ediliyor. son yıllarda avrupa'da büyük takımları zorlayan takımlara baktığımızda fiziksel olarak fark yaratan takımlar olduklarını görebiliriz.

    ağacın gövdesine bakalım. gövde ne kadar sağlam, kalın vb olursa ağaç o kadar sağlamdır. gövde sağlam olmazsa ağaç çökecek. orta sahayı da gövdeye benzetebiliriz.
  • 13
    iki stoperimiz de 1.85 boyunda, torreira ve fred’in boy ortalamalarından daha büyük problem ama kimse konuşmuyor çünkü ligde bu tandem yeterince sert şekilde test edilmiyorlar. sol beke de kısa oyuncu transfer ettik. konu şampiyonlar ligiyse zaten zaniolo kerem kanatlarıyla çıktığın bir maçı 3 gol yemeden tamamlama şansın çok az. belki dördüncü torbadan gelen takımla kafa kafaya didişiriz. ince hesap yapmayı ve bu sözlükte avrupa kupalarında nasıl başarılı olabiliriz meselesini tartışmayı çok isterim ama torreira/fred ikilisinden çok daha öncelikli eksiklerimiz var. üstelik şampiyonlar liginde fatih terim’in ısrarla oynattığı sol ve sağ içli 4-3-3 oynamak zorundayız veya defansif bir 4-5-1 formasyonu deneyeceğiz. özetle orta sahada torreira, fred ve bir 8 numara daha lazım olacak. o 8 oliveira da olabilir, yeni alacağımız bir 8,5 numara da olabilir. orts sahayı torreira ve fred’e vereceğiz kalan oyuncular hücum edecek gibi anlaşılıyor. 11 kişi hücum edip 11 kişi savunacağız. ben olaya 11 oyuncunun boy ortalaması olarak bakmayı daha doğru buluyorum.

    elit takımlar merkeze (en tepedeki 8-10 kulüpten bahsediyorum) torreira ve fred gibi iki kısa oyuncu seçmezler, bu konuda katılıyorum ama biz elit takım değiliz. ona bakarsak 2 stoperi de 1.85 seçmezler. ve iki kanatı da savunma yapamayan kanat seçmezler. bu liste uzar gider.
  • 15
    beşiktaş'a kaybettiğimiz maçın kilit sebebi fiziksel olarak özellikle orta sahada beşiktaş'ın üstünlük kurmasıydı. gedson'un bu kadar talep edilmesi de berkan'ın sonradan oyuna girdiği maçlarda orta sahadaki savrukluğun gitmesi de fiziksel üstünlükle doğrudan ilgili. berkan aşırı yetenekli bir oyuncu değil belki ama yorulmuyor. maç boyu dört bir yana koşuyor. bu sayede orta alanın hakimiyetini karşı takım almakta zorlanabiliyor. bizim kesinlikle torreira'nın yanına güçlü bir isim almamız şart. aksi halde geçen seneki beşiktaş maçında yaşadıklarımızı çok daha diri ve kaliteli takımlar karşısında fazlasıyla yaşarız. fred* kötü futbolcu kesinlikle değil ama aradığımız isim de değil gibi sanki.

    (bkz: 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı)
  • 16
    futbol her zaman futbol. kısa boylu futbolcunun orta sahada zaafı olsa da avantajı da var. eğer sürekli orta açarsanız, dönen toplara dikkat etmezseniz, kısa oynamazsanız tabi ki kısa boylu futbolcularla oynanmaz. ama kısa paslı oynarsanız, sürekli dönenlere dikkat eder oyunu dar alanda çözerseniz en iyi kısa futbolcularla iş görürsünüz. fiziğine methiyeler düzülen zaniolo'nun dar alanda çok kötü oynaması, ani dönüşler yapamaması, kendisi ne kadar hızlıysa da vücudunun hantal olması da bu sebepten az çok.
  • 18
    şu an mevcut kadromuzda 1.75 altı 5 futbolcu bulunmaktadır.

    lucas torreira: 1.66 m
    yusuf demir: 1.71 m
    kerem aktürkoğlu: 1.73 m
    yunus akgün: 1.73 m
    dries mertens: 1.69 m

    uzun süredir bu boy konusu gündemi meşgul ediyor ama duran toptan gol yeme durumumuz yok gibi bir şey. boyu kısa adamlar alıyormuşuz bu da saçma bir durum.

    bu sezon aldığımız en kısa adam sara o da 1.77.

    bizim taraftara böyle meşgaleler veriyorlar sanırsam. yeni bir bomba var ona bakmak lazım. taç atışı. taç atamıyoruz diye ortaya düşebilir birileri yakında.
  • 19
    uefa kupasının da geldiği 96-2000 jenerasyonunun boy ortalaması neydi? geçen sene 102 puan alıp ingiltere'de united yenen takım bu sene kısaldı mi? efsane barça orta sahasında sergio dışında uzun adam mı vardı? sorularını beraberinde getiren başlık. kaldı ki iki senedir duran toplardan en çok gol atan takımız. genişlik, sahada kaplanan yer ile boy farklı şeyler. daha kısa adımlar, kısa sürede patlayabilir oyuncular tercih ediyoruz ki pres oyunumuza uygun. tempolu, git gel yapan, üstüne teknik melo gibi oyuncu olsa daha iyi olur ama takımın her olumsuz durumunu boya baglayamayiz.
  • 20
    bu sezon 5 transfer yapabildi beceriksiz yönetim onu da zor bela. parayla bile zar zor adam alabildiler. o 5 ismi boylarıyla birlikte yazalım;

    elias jelert: 1. 78 m
    gabriel sara: 1.77 m
    michy batshuayi: 1.85 m
    victor osimhen: 1.86 m
    roland sallai: 1.83 m

    ortalamaları 1.81 m yapıyor. transfer döneminde 1.75 altında kimin ismi bizimle anılsa ikiyüzlüce hocaya laf edildi her yerde hatta sözlükte dahi okan buruk ve yedi cüceler diyerek dalga geçildi. geldiğimiz noktada bunu yapan tiplerin utanmaları varsa biraz utanırlar mı? sanmam.

    öte yandan hoca geçen yaptığı açıklamada başka transferler de beklediğini belirtti ama yapan olmadı. "orta saha istemiyor" diye bir palavra ortaya atıldı, alelade söylediği "12 kişi mi oynayacağız" söylemi papağan gibi tekrar edildi vs. orta saha istediğine ben eminim ama kim yapacak? cenkerle nihat hatipoğlu mu? komik bile değil.

    okan buruk'a bir de "okan" deme furyası var. sanki babalarının oğlu ya da askerlik arkadaşıyla konuşuyor bu tipler.

    okan buruk bu yaz transfer döneminde yönetiminin ve taraftarının ihanetine uğradı. sabırlar diliyorum kendisine.
  • 21
    o malum başlığın açılmasına sebebiyet vermiştir üstelik de alınmayan adamlar üzerinden. okan buruk malesef boydan geçirdi. onun gibi bin tane falan da yerin altında var.

    okan buruk orta dünyanın cüce kralları gibidir. illa adama lakap takacaksınız glaurung ile savaşan cüceleri örnek verin. bu adamlar sauron'un yüzüklerini bile şeyine sürmüş.

    biat edin.

    bugün fenere göstermiştir boy ortalamasını.

    (bkz: 21 eylül 2024 fenerbahçe galatasaray maçı)
  • 22
    malum sitedeki verilere göre 182.4 cm olandır. fb 175.7 cm, jk ise 183.0 cm ortalamaya sahipler.

    boy fetişizmi başlığına depoladığım bir entry var, önümüzdeki günlerde zaman bulabilirsem onu tamamlayıp gireceğim sözlüğe...

    dün akşam * torreira ve mertens'ten goller gelmesi çok ama çok güzel oldu.

    https://gss.gs/yqd.mp4

    demek ki neymiş, önemli olan işlevi imiş. *
  • 23
    young boys'a elendikten sonra teknik heyetin inadı kırılmış ve jakobs, sallai piyangodan da çıksa osimhen ve şimdilik sağ bekte kaan ile hatırı sayılır şekilde düzeltilmiştir.

    bu kadro 1 ay önce olsa beşiktaş'tan 5 yemez ve muhtemelen şu an şampiyonlar liginde olurduk. bu kadro yangıncı taraftar sayesinde kurulmuştur. sorgusuz biat etseydik kadıköy'de 3 atan değil 3 yiyen taraf olurduk*

    aslolan galatasaraydır. iyiyse iyi kötüyse kötü. gs forması giyiyor diye kalede eray işcan'ı kulübede de torrent'i görürsek suskun kalıp sadece destek olacak halimiz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın