• 1
    galatasaray tv'de son günlerde her akşam saat 22.00 de 2000-2001 sezonundaki şampiyonlar ligi maçlarımız veriliyor, bu vesileyle tekrar hatırlama şansım oldu. tarihimizin en büyük başarısının geldiği sezondan sonra, o havayla avrupada iyi işler yapmaya devam ettik herkesin bildiği gibi. lig ve türkiye kupasını kaptırarak uzun aradan sonra kupasız bir mayıs ayı yaşamış, sezon başında aldığımız avrupa süper kupası ile avunmuştuk(!)

    gel gelelim, aklıma takılan şeyler oldu maçlarımızı tekrar izlerken, malum geçmiş zaman ve o dönemler yaşımız da çok değildi, internet falan da hak getire, habersiz kalmışız her şeyden. uefa kupası kazanan kadrodan hakan şükür ve fatih terim dışında ayrılan olmamış. en azından takımda cidden yer bulan oyuncularımızdan. gelenler ise lucescu, jardel, bülent akın ve serkan aykut. bir sonraki sezon tabi ki büyük bir değişim geçirdi kadromuz ama bu yılı neden bu kadar pasif geçirmişiz, anlamak mümkün değil. mantık olarak elbette iskeleti bozmayarak, oyun şablonuna fazla karışmadan, makina gibi işleyen takımı şampiyonlar liginde iyi yerlere getirmek gerekiyordu. ama vizyon, ekonomi ve dünya çapında itibar kazanmış bir takım çok daha iyi yerli gençler bulabilir, 1-2 tane çok net yabancı transferi daha yapabilirmiş. özellikle bülent akın transferine harcanan para hala konuşulur, ekonomik çöküşümüzün başlangıcı bu yıllara tekabül ediyor, en azından saha içinde de yaşlandığı belli olan hagi'nin alternatifi çok iyi bir yabancı monte etseymişiz, belki bu kadar yıl ayrı kalmazmışız bu seviyelerden. yazık olmuş..

    unutmadan tam kadromuz da buymuş:

    http://gss.gs/v6v
  • 3
    kendi içinde maç satan şerefsiz topçularına, fenerbahçe'ye karşı tulum çıkarıp galatasaray'dan 2 maçta 5 puan çalan kahraman samsunspor teknik direktörü bülent ünder'e, nisan ayının ortasına kadar şampiyonlar liginde de top oynamasına, şerefli futbol oynayan kahraman anadolu takımlarına, önünü kesmeye çalışan herkese rağmen sadece 3 puan farkla ligi ikinci sırada tamamlayan kadro. ligi şampiyon olarak tamamlayan fenerbahçe'den yaklaşık 15 fazla resmi maça çıkmıştır.
  • 4
    aziz yıldırım'ın, "şampiyonluğun sadece sahada kazanılmadığını" anladığı yıla tekabül eden futbol kadromuzdur; içimizdeki hainler de turnusol kağıdı gibi ele vermişlerdir kendilerini sezon sonunda. aziz yıldırım'ın kendisini öne atmaya başladığı sezonların başlangıcıdır ayrıca uefa kupasını aldığımız sene olan 2000 senesi. galatasaray'ın seviyesine çıkmak için çırpınmak yerine galatasaray'ı alaşağı etme projesini hayata geçirmiştir aziz ve tayfası. bugün nefretle baktığımız medya tiplemeleri de o sene palazlanmaya başlamıştı. ne ironiktir ki, fenerbahçe'yi alaşağı etme projesi(!)nin arkasında galatasaray'ın da olduğu iddia edilmektedir bazı kuş beyinliler tarafından. * serkan aykut-bülent akın-mario jardel üçlüsüne dünya kadar para vermemize rağmen * * o sezon transfere en çok para harcayan takımın fenerbahçe olduğu da gözlerden kaçmamalı. o sezon ortada ne bugünkü fenerium vardı, ne de elli bin kişilik stadyum. * kaynağı belirsiz paraların * bu transferlerde kullanıldığı kuvvetli bir ihtimaldir.

    diğer yandan hem galatasaray hem de türkiye açısından karmaşık bir dönemdi bu sezon. faruk süren yönetimi terk etmiş, kulübün başında cem uzan gibi bir tehlike belirmişti. döviz ile borçlanan kulüp fena taklaya gelmişti tabii her yatırımcı gibi. siyasi iktidar boşluğu, yönetim boşluğu yani istikrarsızlık o kadar başarıya rağmen puslu bir hava yaratmıştı. o dönem başkanımız cem uzan olsaydı belki de bugünkü fenerbahçe durumuna birkaç sene önce düşecektik. kısa dönem aynı başarılarla birkaç sezon daha devam edebilirdik belki ama düşüşümüz de bir o kadar sert olurdu.

    iyisiyle kötüsüyle geçti gitti o seneler. galatasaray tarihinin belki de en başarılı kadrosuydu bu kadro. klasik tabirle futbolda dün yoktur, bugünümüze bakmamız gerekiyor; geçmişten dersler çıkarmak kaydıyla tabii...
App Store'dan indirin Google Play'den alın