• 1
    futbolun içinde var olan eylem. topa sert olmak gerekli iken rakibe sert olmak haklı olarak taraftarlar tarafından hoş karşılanmaz.

    genelde rakip takımı sindirmek, oynatmamak için bilinçli bir şekilde kullanılan bu eylem takım halinde uygulanacağı gibi, takım içinden bir kaç oyuncuyla da yapılabilir.

    örneğin real madrid forması giyiyorsanız ve isminiz sergio ramos ise şampiyonlar ligi finalinde rakibinizin en önemli oyuncusunun kolunu koparıp eline vermenizde hiç bir sakınca yoktur. en fazla karaktersiz oyuncu derler ama arkasından da dünyanın en iyi savunması da derler (ki bana göre de mevkisinin en iyisi). ama benzer bir hareketi herhangi bir hazırlık maçında bir oyuncu yaparsa ki bu takım atıyorum tunus liginden bir takımın oyuncusu olsun ne dini kalır ne mezhebi ne maymunluğu. insanlığı sorgulanabilir.

    burada yapılması gereken şey basittir. rakibin sertse sende sert olacaksın. bir takım arkadaşının üzerine oynuyorlarsa sahada o arkadaşının yalnız olmadığını göstereceksin.

    not : bu düşünceler 28 temmuz 2018 club africain galatasaray maçı dolayısıyla yazıya dökülmüştür. ilgili maçta rakibin tavrı, sahada yaptıkları benim de canıma tak etmiştir ama buna cevap verecek olan sahada 11 tane adamımız var. olayı başka boyutlara çekip işi çirkinleştirmemize gerek olmadığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın