• 1
    açıklanan formula 1 2020 takvimine göre 16 nisan'da ilk antrenman seansının, 19 nisan'da da yapılacağı ilan edilen yarış programı.

    şu günlerde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle bu seneki akıbeti tartışılıyor. ertelenmesi, iptali ya da takvimdeki başka bir yarışla yerinin değiştirilmesi gibi seçenekler değerlendiriliyor.

    bildiğiniz gibi bu sene formula 1 tarihinin en fazla yarış sayısına sahne olacağı yıl olacak. toplamda 22 yarış var ve son yarış abu dabi grand prix yarışı 29 kasım'da yapılacak. böylesine sıkışık bir takvimde bir yarışın ertelenip başka bir araya sıkıştırılması imkansız görünüyor. iptali en ağır basan ihtimal şu an için. çoğu ülkeden çin'e olan uçuşlar durdurulmuş durumda. zaten risk devam ettiği sürece böylesine geniş çaplı bir organizasyonu krizin ortasına sürüklemek, insanlar shanghai'de sokaklara çıkamıyorken yarışa gelmelerini beklemek falan hayal olur sadece.

    başka bir yarış haftasonu ile yerlerinin değiştirilmesi ise çok zahmetli ve masraflı bir ihtimal. lojistik, planlama gibi alanlarda takımları çok zorlayacak, iki ayrı haftasonu için tüm uçuş ve konaklama planlarını iptal edip yeniden yapmak çok büyük gider kalemi olacaktır.

    yakın zamanda konuyla ilgili bir bir karar verileceği ve açıklama yapılacağı söyleniyor.

    edit: jasonbourne uyardı, ben entry'yi girdikten kısa bir süre sonra çin hükümeti tarafından açıklama yapılmış ve formula 1 dahil ülkedeki tüm sportif faaliyetler durdurulmuş. bu da bu sene çin grand prix'in yapılmayacağı anlamına geliyor. takvim yeniden 21 yarışa düşmüş oldu böylece.
  • 2
    resmi olarak açıklandı, yarış ertelendi. sanıyorum ki belirsiz bir tarihe.

    takvim'deki yarış sayısı yeniden 21'e inmiş oldu böylece. ayrıca 5 nisan'daki 2020 vietnam grand prix'si ve 3 mayıs'taki 2020 hollanda grand prix'si arasında 4 haftalık bir boşluk oluştu, ki bu iki yarış da takvime yeni dahil olan pistler.

    sıkıntı şu ki, çin grand prix'si gümrük konularından dolayı öncesinde 2 haftalık bir araya ihtiyaç duyan bir lokasyonda, ki böylece lojistik sorunlar yaşanmasının önüne geçilmek isteniyor. ama diyelim ki bir araya sıkıştırılmak istendi, bu durumda en ideal boşluklar 6 eylül'deki 2020 italya grand prix'si ile 20 eylül'deki 2020 singapur grand prix'si arası, veya 27 eylül'deki 2020 rusya grand prix'si ile 11 ekim'deki 2020 japonya grand prix'si arası. ki iki durumda da üst üste 4 veya 5 haftasonu yarış yapılmış oluyor, ancak 2018'de üst üste yapılan 3 avrupa yarışı bile takımları çok zorladığı için 2019'da düzeltilmişti.

    diğer bir ihtimal ise, 2020 abu dhabi grand prix'sinden sonra çin yarışını düzenlemek. ancak burada da abu dhabi'nin sözleşmesindeki son yarış statüsüne yönelik özel madde izin vermiyor. bir anlaşmaya varılabilir mi, göreceğiz. zaten son yarış olmak o kadar da güzel bir şey değil, şampiyonluk yarışı genelde sona ermiş oluyor, zira ilerideki yıllarda bu durumu değiştirmek ana hedeflerden birisi.

    geriye kalan tek ihtimal, abu dhabi yarışını bir hafta erteleyip, çin grand prix'sini o boşlukta düzenlemek. yalnız bu sefer de takımlar buna karşı çıkacaktır. zaten yarış sayısının artması, sezonun nerdeyse aralık'ta son bulması çok hoşlarına giden bir durum değil.

    formula 1 2020 takvimi:
    https://www.formula1.com/...cx61q0HtYFZq7hH.html

    bu durumda yarışın iptal olma ihtimali çok yüksek.
  • 4
    uzakdoğu'da gerçekleşecek büyük çaplı uluslararası organizasyonlar arasında erteleme kararı çıkan ilk organizasyon oldu. erteleme coronavirus sebepli. aynı şeyi 24 temmuz'da açılışı gerçekleşecek 2020 tokyo olimpiyatları için de bekleyebiliriz.

    erteleme kararında bir tarih bildirilmemiş olması hasebiyle bu yarışın gerçekleşeceğini sanmıyorum. yerine herhangi bir pist eklemek de olasılık dışı. döndük dolaştık yine 21 ayaklı bir sezona merhaba dedik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın