• 1
    formula 1 2016 sezonu 6. yarışı. sıralamaları 28 mayıs, yarış 29 mayıs'ta saat 15.00 te olacak grand prix. önceki hafta feci şekilde keyifli bir ispanya gp izledik. her iki mercedes de yarış dışı kalınca max verstappen son derece soğukkanlı bir yarış çıkarıp yarışı kazanmış ve tarihin en genç yarış kazanan pilotu olarak adını rekorlar kitabına yazdırmıştı. onun üzerinde bir de monaco izlemek orgazmik olacak. hamilton baya bilenmiş bir şekilde gelecek bu sene monaco'ya. çünkü hem sezona çok kötü başladı, hem de geçen sene strateji hatası yüzünden vettel'in gerisinde kalıp belki de galibieti kaçırmıştı. f1 izleme isteğini en çok kaybetmişlerin bile izlediği monaco umarım keyifli geçer. ha bir de yarış öncesi schumacher anısına yapılan futbol maçında fernando alonso'nun attığı gol;

    https://www.youtube.com/watch?v=dfAkq0SSxsA
  • 4
    q1'de iki kırmızı bayrak gördük. ilki daha sıralamalar başladıktan 2 dakika sonra felipe nasr'ın motorunun patlaması sonucu gerçekleşti. diğeri ise ispanya gp'yi kazanmış olan max verstappen'in şikana girerken bariyere çarpıp sağ ön süspansiyonunu kırması sebebiyle ikinci virajı alamayıp bariyerlere girmesi sonucu gerçekleşti. böylece bu iki pilot q1'i tamamlayamadı. elenen diğer pilotlar ericsson, palmer, haryanto, wehrlein oldu.
  • 7
    uuuu fuck me süper bir sıralama seansı oldu be. q3'te ricciardo i na nıl maz bir tur attı. hamilton ilk birkaç turda motor sıkıntısından iyi tur atamadı ama son hakkında çok fena geldi. yine de nefesi yetmedi. rosberg de nefesini yetiremeyince ricciardo pole pozisyonunu aldı. vettel her zamanki gibi batırdı ve arkasından takım radyosundan sövdü. anca sızlanmayı biliyor herif. raikkonen vites kutusu değiştirdiği için 5 sıra cezası vardı. sıralamaları 6. sırada bitirdi. ricciardo iyi start alırsa yarın çok keyifli bir yarış izleyeceğiz.
  • 12
    hamilton'ın kirli bir galibiyet aldığı, red bull'un ricciardo'nun galibiyetini gasp ettiği, sergio perez'in yine sürpriz bir podyum aldığı, kaos dolu bir yarış oldu.

    yarış, pist çok ıslak olduğu için güvenlik aracı arkasında başladı ve sanıyorum 7 tur falan öyle geçti. bu 7 tur içinde kvyat problem yaşadı, güç kaybıydı sanırım. pite girdi, düzelmedi. bir daha girdi, bu sefer durmasına gerek kalmadan sorun kendi kendine düzeldi sanırım. ardından yarış başladı ve ricciardo çok güzel bir fark açtı. o ara jolyon palmer düz yolda giderken bariyere çarpmayı başardı ve yarış dışı kaldı. ardından raikkonen ön kanadı bıraktı ve o da yarış dışı kaldı. herkes ilk pitstopu yaparken hamilton yapmadı. yani herkes mavi logolu lastikten yeşil logolu lastiğe geçerken o geçmedi, pistte kaldı ve direkt ultrasoft lastiğe geçti. slick lastikelere geçilirken pit alanı çarşamba pazarı gibi oldu. onun hemen ardından lider ricciardo pite çağırıldı fakat çağrılmasına rağmen lastikler hala getirilmemişti. normalde maksimum 3 saniye sürmesi gereken pit stop 13 saniye sürdü. ve bu durum da ricciardo'ya yarışa mal oldu. buna rağmen hamilton'u çok iyi takip eden ricciardo bir ara geçme fırsatı yakaladı. fakat hamilton onu son derece illegal bir hareketle bariyerlere sıkıştırdı ve sahip olduğu momentumu da kaybetmesine sebep oldu. yarış kontrol ise tabii ki hamilton'a bu illegal hareketi için ceza vermedi. hareket illegaldi diyorum çünkü ricciardo'nun ön kanadı hamilton'ın aracının neredeyse ortasına geliyordu. hadi arkasında olsa kapıyı kapatmak için önüne kırar ama direkt adamı sandviç yaptı babası sapığın oğlu.

    ön tarafta bunlar yaşanırken arka tarafta ise sağlam kaos vardı.

    kvyat kasaplığa devam etti ve çok saçma sapan bir hamleyle pistte kalan tek renault pilotu kevin magnussen'i ve kendini yarış dışı bıraktı. yarışın ortasına yaklaşırken verstappen ön lastikleri kilitleyip bariyerlere girdi, aracın sağ tarafı komple biçildi ve üst üste 2. senesinde de yarış dışı kalmış oldu. halbuki hızı gayet iyiydi ve pitten başlamasına rağmen yükseliyordu.

    sauber pilotları arasında da ilginç bir olay yaşandı. pit duvarı yer değiştirmelerini, ericsson'un nasr'den hızlı olduğunu söyledi iki pilota da. sanırım telsizde bir kaos yaşandı o an ve kvyat-magnussen'in yarış dışı kaldığı virajda ericsson nasr'e çarparak ikisini birden yarış dışı bıraktı.

    tüm bunlar olurken pit kaosunda 3. sırada çıkmayı başaran sergio perez, arkasında vettel ile podyum savaşı veriyordu. onların hemen arkasında ise fernando alonso vardı. fren sorunu yaşayan rosberg'i çok iyi savundu ve yarış sonuna kadar arkasında tutmayı başardı. en büyük sürprizlerden birini ise hülkenberg yaptı ve bu biraz hamilton'un galibiyeti nedeniyle gölgede kaldı diyebiliriz. son viraja girilirken önündeki rosberg'e atak yaptı ve yarışı 6. sırada bitirdi. rosberg ilk 4 yarıştaki galibiyetinin ardından loserlığına geri döndü, ispanya'yı sıfır puanla kapadıktan sonra bugün de 7. oldu. toro rosso'nun genç pilotu sainz 8, mclaren'den button ise 9. sırada tamamladı. geçen sezonun ortasından beri sıçım sıçım sıçan williams takımından massa 10. sırada yer alarak puan potasını tamamlamış oldu.

    şüphesiz ricciardo kazanmış olsa biraz daha mutlu yazardım bunları. çünkü bugünden tamamen bağımsız olarak hamilton'a karşı tarif edilemez bir nefret duyuyorum. bu nefretime rağmen pis bir galibiyet kazanıp, yarış sonunda samimiyetsiz ve sakil hareketlerde bulunmasıyla çok miktarda küfür yedi.

    azalarak biterler inş.
  • 13
    ferrariiçin bu sezonun da hüsranla biteceğini gösteren yarış oldu. marchionne'nin yerinde olsam özellikle aerodinamist başta olmak üzere tüm teknik ekibi kapı önüne koyarım. redbull'un gelişimine bak, bir de ferrari'ye.. gerçekten geriye gidiş var. 1 saniye fark yiyor otomobil ve yarış içinde önündeki araçla farkı kapatamıyor. downforce kaybı var her yarış belli oluyor, düpedüz aerodinamik problem. italyanlar milliyetçi olur bayraklarına has vatandaşın aerodinamiyi halledemiyorsa dışardan göç et yani koca şirketsin. piyasada aerodinamist mi yok onu da anlamadık ya!

    rosberg'in otomobilde fren problemi vardı. neden hızlı olmadığını ise o da bilmiyor. iyi pilotlar yağmurda belli eder kendini. son anda geçilmesine izin vermek de ayrı bir mesele tabi. umarım şampiyon olmaz. verstappen yarış dışı kalana kadar ataklarıyla kalitesini konuşturdu yine. ilerde bu arenayı sallayacağı çok belli genç hollandalı'nın.

    ayrıca kvyat'ın yeni bir şovunu da eklemeden geçmeyelim. pastor maldonado olma yolunda emin adımlarla ilerliyor kutlamak lazım. magnussen'in "ne halt ediyor bu?" demesi her şeyi açıklıyor sanırım. olup olmadık yerlerden geçmeye çalışmak cesaret veya kaliteli bir pilotajın olduğunu göstermez aksine amatör ve ciddi mental kabiliyetsizliğinin olduğunu ortaya koyar. bakalım daha neler göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın