• 1
    taraftarlar arasında çok sıklıkla yapılan bir hata forma alarak kulübe katkı sağlanacağı düşünülmesi. ödenen forma ücretinden çok küçük bir miktar kulübe kalırken asıl para üretici firmaya gitmektedir.

    200 tl'lik forma alırsanız 40 tl kulübe, 160 tl nike'a gider.
    200 tl'lik atkı-tişört-anahtarlık vs. alırsanız 200 tl kulübe gider.

    forma sadece diğer alışverişler yapıldıktan sonra fazla paranız var, lükse kaçmak istiyor ve takımınızın formasına sahip olmak istiyorsanız alınır.

    kulübe katkı sağlamak için forma alınmaz. gidin 200 tl formaya vermek yerine 2 atkı alın hem klübe aynı para girsin hem sizin cebinizden 200 tl yerine 40-50 tl çıksın.

    edit: formalardan biz %60, nike %40 alıyor yazanlar oldu. ben bugüne kadar hep %10-15 bandında görmüştüm. %50 bile olsa yine kurtarmıyor ama siz yine tişört alın forma almayın :)
  • 2
    https://twitter.com/...922902753128448?s=09

    --- alıntı ---

    bilgilendirme..
    değerli ajans 1905 takipçileri ..
    herkes 249 tl satılan orjinal formalardan galatasaray kaç lira kazanıyor diye..
    cevap..
    136 tl kazanıyor forma başına..
    (yaklaşık 20 euro)
    yıllık galatasaray’ın sattığı orjinal forma sayısı 350-400 bin arası..-- alıntı ---

    süleyman rodop bu rakamları muhtemelen yöneticilerden almıştır. demek ki forma almanın kulübe katkı sağlaması bir sanrı değil gerçek.
  • 4
    kulubumuzden aksi yonde cagri gelmedikce, dogru kabul edilebilecek olgu. hatta sadece bizim icin degil, dunyadaki tum kulupler icin gecerli bu durum, eger forma satislarinda sponsorun payi buyuk ve kulube kalan pay az ise, akil mantik geregi kulupler taraftarina forma satmak icin yirtinmaz. ama her daim forma satis rakamlari, kulupler ve yoneticiler icin hedef rakamlarin en basinda oluyor. demek ki gorunenden buyuk onemi var, aksi takdirde diger store urunlerini almamiz icin cok daha fazla reklam ve yonlendirme olurdu diye dusunuyorum. zira isin ic yuzunu bilen onlar, her ne kadar taraftar olsak da bir nevi bizi musteri olarak goren de onlar...
  • 6
    kulübe katkı yapmak için ne yapmamız gerektiğini merak ettiren başlıktır. hayır ne yapmamız bekleniyor? aldığımız maaşı otomatik ödeme ile kulübe mi bağışlayalım? katkı katkıdır kardeşim. isterse 1 formadan 10 tl kalsın kulübe katkı katkıdır her türlü. siz boşverin arkadaşlar. formalara yüklenin. ne kadar fazla forma satışı, kulübe o kadar katkıdır. falcao transferi ile birlikte forma satışlarını patlatalım. sevgiler. :)
  • 8
    kısmen sağlamaktadır. şöyle ki:
    nike bizim giyim sponsorumuz. evet aldığımız formalardan elde edilen gelirin bir kısmı onlara gidiyor, %60’ı bizde kalıyor. fakat aynı zamanda nike bize sponsor olduğu için sponsorluk ücreti de veriyor. neden sponsor oluyor ?
    1) reklam, x takımı şu markayı kullanıyorsa o marka iyidir herhalde (x takımının güçlü bir ekip olduğu varsayılır).
    2) ürün satışı (sattığı formadan para kazanıyor)
    her iki maddenin de amacı aynı; para kazanmak.
    biz forma aldıkça sponsorumuz para kazanıyor. bunu gören klüp anlaşma bittiğinde sponsorun karına göre onlardan daha yüksek bir bedel talep edebilir çünkü sponsor sağlam gelir elde etmektedir. böylece klübümüz daha çok para kazanmış olur. bu durumda kazanan yine galatasarayımız olur.
    aranızda atkı, t-shirt, anahtarlık vs alsan direk klübe gidecek diyenleri duyar gibiyim. cevabım biraz öznel olacak ama sanırım genele hitap eden bir öznellik: ne forma kadar güzel ne de kaliteliler.
  • 9
    bu mantıkla bakıldığında gsstore’un yaptırdığı ürünlerin gelirinin de tamamı galatasraay’a kalmamaktadır. şöyle ki sonuçta bu ürünlerin bir maliyeti var öyle ya da böyle tekstil atölyemiz yok bizde bu ürünleri birilerine yaptırıyoruz ve bu durumda bir maliyete katlanıyoruz.
    tam bu noktada forma için maliyete katlanan nike, biz değiliz haliyle nike birilerine veya kendisi üreterek bir maliyete katlanıyor üstüne birde bize sponsor olarak yılda 7 milyon euro veriyor. haliyle forma satışından elde edilen gelirin de bir kısmını da nike alıyor.
    sonuç olarak gsstore’den ürün de alsanız forma da alsanız kulübün kasasına para giriyor oran olarak değerlendirildiğinde bu durum hemen hemen aynıdır hatta nike ürünlerinden daha fazla kazanıyor bile olabiliriz. o yüzden isteyen gitsin gönül rahatlığıyla formasını alsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın