• 1
    90'lı yıllarda avrupa basketbolunun en güzel organizasyonuydu. dört yıllık kısa bir dönemle sınırlı kalmıştır. 1996 yılında istanbul'da düzenlenmiştir. basketbola yavaş yavaş ilgisi artan bir ülkeyi düşünün. efes pilsen'in koraç kupası zaferi ile avrupa'da bir türk takımı ilk kez kupa kazanmışken üzerine böyle bir şölen yaşanmıştı.

    carlton myers, david rivers, marko milic, petar naumoski, condrad mcrae, zoran savic, zeljko rebraca, delaney rudd, sasa obradovic, nikos oikonomou gibi nice yıldızların yer aldığı ilk organizasyon, ülkemizde büyük bir etki yapmıştı. bizden de orhun ene ve ibrahim kutluay doğu kadrosunda yer almıştı. ibrahim kutluay sonraki yıllarda da iz bırakan performanslar sergiledi.

    97-98 sezonunda tel aviv'de; 98-99 sezonunda berlin'de; son olarak 99-00 sezonunda moskova'da düzenlenmiştir. ilgili yıllarda, dejan bodiroga, vasily karasev, andrei kirilenko, gregor fucka, arturas karnisovas, sasa danilovic, rashard griffith, sasa djordjevic, damir mulaomerovic gibi 90'larda avrupa basketbolunda güzel hatıralar bırakmış isimleri bu organizasyonda izleme imkanı bulmuştu basketbolseverler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın