1026
3-5 maç iyi oynasa 70-80 milyona chelsea'ye gider brighton bize niye bıraksın?
1027
uzun yıllar türkiye'ye dönmeyecek futbolcu. yahu adam zaten türkçe bile bilmiyor ki. türkiye'yle öyle çok büyük bağları falan yok. yani zaten biraz bağları kuvvetli olsa galatasaraylı olmasına rağmen fenerbahçe'ye gitmezdi. geldi, kendini gösterdi ilk fırsatında da fenerlilerin ağlayıp zırlamalarına rağmen tekrar gitti yurtdışına. ordan kovulmadıkça buraya geri dönmez.
1028
şu ana kadar ismi geçen tüm futbolcular içinde, bizim oyunumuza çok uygun bir stili olduğunu düşündüğümden ötürü, isteyeceğim ilk transfer kendisi olur.
1029
transferi galatasaray adına, bayer münih olma yolunda en kritik hareketi olacaktır. taktik anlamında değil sadece, evet taktik olarak da çok iyi bir hareket ama, isim olarak rakiplerin hepsini umutsuzluğa iter, gelir takır takır cl oynar. hücumcu olarak sağ bek singo ile asimetrik bir düzen hayal ettirir.
para basıp alınacak en değerli hamlelerden biri.
1030
her transfer dönemi 30-40m euro füzelediğimiz bir ortamda 6 ay sonrası için en optimal aday.
hakan çalhanoğlu olmuyorsa ferdi şart.
2026 dünya kupası başlamadan önce bitir bunu başganım.
1031
türkiye'ye gelecek olursa asla bizim formamızı giymeyecektir. giydirmeyeceklerdir. ferdi için fenerbahçe bi 6-7 milyon maaş bağlamaya hazır. galatasaray'a gideceğine biz alalım diyecekler, hatta siyasiler bile devreye girecek ve ferdi de bu maaş için fenerbahçe'yi seçecektir. sakatlanmasa iyi futbolcu ancak sık sakatlanma huyu var.
1032
elinde defansif sol bek jakops ve ortalama bir yerli beki eren varken galatasaray için afaki rakamlarla transfer edilmesi istenen eski fener topçusu.
ne bize gelsin ne de adı bizimle anılsın. oldum olası sevmem beğenmem kendisini. bizim gibi defans hattını ileri taşıyan takımların sol beki defansif özelliklerden nasibi almış olmalı, alan savunmasını bilmeli ve temaslı oynayarak ters kademeye girmeli. bekten ilk beklenti savunmadır.
ferdi bunların hangisini eren ya da jakops'dan iyi yapıyor?
hepi topu 2 meziyeti vardır defansif olarak kendisinin. biri yapıştı mı bırakmaması, ikincisi ise yıpratıcılığı.
bizde ters ayaklı bek olmaz ve olmayacaktır da.
taktik teknik adına bizim için skandal bir iş olur bunu almak.
genelde 4231 tercih eden hocamız lemina ile 4141 sistemine dönüş yapıp beklerin en az birini ofansa katarak yarı sahada birden 6-7 kişi olup şok ve ani baskılarla gol arıyor.
sete oturtmak istediğimiz oyunlarda sane-sallai-yunus-tor dörtlüsü kullanılırken geçiş için genelde uzun vurarak osimhen-barış hattı kullanılıyor.
eforlu ve dirençli bir oyun oynadığımızdan gel git çok oluyor ve defansif sorunlar çıkmasın diye de net 1 beki defansif seçip geriyi üçlüyor.
avrupa'da ise geri dörtlü orta sahaya yakın durmakla beraber çok fazla hücum görevi almıyor. biz oyun açma anlamında sağ ayaklı sol açık ve bekle hiçbir şekilde verimli olamayız.
çünkü özellikle ligimizin takımları göbeği 5-3 blok halinde 8 kişiyle savunuyor. ferdi alıp delici koşu yaparsa 2 kaptırdığı topta foffana ederler bizi.
ne 30 verilmeli ne de takıma istenmeli. elimizdeki eren'i parlatmalı ve daha çok şans vermeliyiz.
eren de gelmeden bu seviyede değildi. bizden sonra başka bir oyuna büründü.