• 6401
    "ama taraftar sahaya bıçakla girdi" diye algı yapan ve bunu gayet iyi yutturan taraftar. baya baya tüm kanallarda elinde bıçak olmayan adamın eline zoom yapıp bıçak varmış gibi gösteriyorlar. komedi. herif yumruk yapmış, bileğinin içinde bıçak gizliyormuş. algı yönetimi konusunda zirvedeler çünkü medya onların.

    (bkz: 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı)
  • 6403
    o kadar yaygara çıkartıp ortalığı birbirine kattıkları penaltı+kırmızı kart pozisyonuna trio programındaki hakemler doğru karar demiştir. ama algılarını yapıyorlar bir şekilde. biz galatasaraylıyız ama fenerbahçeli dostlarımız da var. maalesef ipin ucunu çok kaçırdılar. artık doğru ile yanlışı ayırt edemez oldular. organize kötülüğün kucaklarında pençelerinde olmaları çok üzücü. fenerbahçe denilen illet şey içkiden kumardan daha çok zarar veriyor bünyelerine.

    (bkz: 17 mart 2024 kasımpaşa galatasaray maçı)
  • 6404
    dayak attık, dovduk demek için yayınladıkları videolar sayesinde oosterwolde'nin katil olduğunu (en son yoğun bakimdaydi eleman, cinayete teşebbüs diyelim), osayi'nin attığı yumrukları, batshuayi'nin tekmesini, müldür'ün vurup kaçmasını görmüş ve öğrenmiş olduk. sadece biz değil, kurumlar da öğrenmiştir herhalde. kendi salaklıkları yüzünden ceza yiyecekler ama kendileri hariç herkes suçlu olacak bu süreçte. ömrümde bu kadar iğrendiğim bir topluluk yok. gözümün önünde bir bardak suya muhtaç kalacak şekilde... neyse, daha taze niyetledim. kötü niyet dilemek istemiyorum. bu insanlara yağmurlu havada su yok, diyeceklerim bu kadar. karşımızdaki insanlar, ülkeyi yöneten gürcünün ve ona sözde muhalefet eden parti'nin seçmeninin toplamından daha yüzsüz. daha arsız. daha namussuz. daha riyakar. daha utanmaz. bunları ciddiye almayacağız, cevap vermeyeceğiz diye diye gelinen son noktada ali sami yen'e mi küfür etmiyorlar, 90 dakika feto diye mi bagirmiyorlar, şikeci olduklarini mi reddetmiyorlar. uzar gider. bunlara cevap vereceksin işte, objektif olmayacaksın, takımını ezdirmeyeceksin, 2+2 4 eder deseler hayır 5 eder diyeceksin. çünkü sen 2+2 4 eder desen onlar 5 demekte diretecekler. aman hakikatçi olayım, aman laf gelmesin bilmem ne diye diye, ciddiye almayalım gerek yok diye diye ipin ucu kaçtı gitti iyice. neyse, bu gece yaşananlar galatasaray taraftarına (en çok da objektifim ayağına takımını ezdiren sözde taraftara) iyi bir ders olmuştur.

    (bkz: 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı)
  • 6405
    17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı'ndan sonra kendilerini taraftar olayları konusunda çok masum, sicilleri çok temiz, sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteren zavallılar. neymiş trabzon kadıköyde galibiyete sevinmiş olay çıkartmamışlar. sevinmek, kutlama yapmak haklarıymış. bu söylemlerin hepsine bir galatasaray taraftarı olarak katılıyorum bence de hakları ama bunu fenerbahçe taraftarı gibi bu konularda sicili bozuk bir topluluğun bu şekilde savunması en kısa tabirle midesizlik. yeni nesil ergenler ve araştırıp, okumaktan uzak bir topluluktan oluştukları için bilmezler ama 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı'nda trabzon taraftarının çıkardığı olaylar 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı'nda kendilerinin çıkardığı olayların yanında devede kulak kalır. hani sevinebiliyorduk? hani kutlama yapabiliyorduk? ulan kupa almayalım diye ışıkları bile söndürdünüz be!
  • 6407
    27 temmuz 2022 fenerbahçe dinamo kiev maçı'nda kiev'de oynayan eski futbolcuları gole "tahrik edici şekilde sevindi" diye adamların ülkesini talan eden, üstelik 30'dan fazla türk askerinin de katili olan eli kanlı diktatör putin lehine tezahürat yapmış barbar oluşum.

    kendileri ezilmişlik duygusu yüzünden çok ciddi öz saygı krizi yaşıyor. sebebi de bu kadar başarısızlığın birikmesi muhtemelen. 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı'nda yaşanan olaylarda fenerbahçeli futbolcuların suç işlemesini savunanlar, normal göstermeye çalışanlar da benzer öz saygı krizleri yaşıyor olmalı. ama onların sebebi ne, bilemiyorum.
  • 6409
    https://twitter.com/.../1769810487393337706

    çok değil kendileri de bir sene önce sahaya girmiş hakeme saldırmaya çalışmış ama hakem tekme tokat dalmamış. duyar kasacak yerlerim ağrıdığı için hakemlerle ilgili duyar kasamayacağım.

    sahaya giren trabzonlulara oh iyi oldu diyelim ne de olsa koca dünyada sahaya bir tek onlar giriyor. normal bir davranış mı? değil ama öldüresiye dövülmeyi doğru kılmıyor. bakın şu trabzon maçında* fenerli futbolcuların yaptığının tek örneği yok.
  • 6410
    felakete sürüklenen bir takıma ve psikolojiye sahip olan taraftar grubu.

    yarattıkları mitler, takımlarının kaybettikleri prestij, taraftarlarına yaşattıkları toplumsal histeri, herkesi salak yerine koyarak takındıkları makyavelist politikalar, olaylar, demeçler, maçlar... gittikçe kriminalize oluyorlar. sonları kesinlikle iyi değil ama bu psikoz içerisinde nereye gittiklerini de idrak edemiyorlar.

    bu sırada bize karşı da çok kötü bir algı yerleştirdiler tabii. artık fenerbahçeli bir taraftarla normal şekilde konuşamıyorsun. iftira atmak dışında yaptıkları hiçbir şey yok. galatasaray'a yakıştırdıkları tavırlara cevap verdiğinde seni dinlemiyorlar. her sözleri suçlayıcı, her sözleri kindar. bir yalana inanıyorlar mı, yoksa sadece inanmak mı istiyorlar bilemiyorum. tek bildiğim kimse bu kadar saf olamaz ve bu kadar kolay atılabilen iftiraları desteklemekten hiç çekinmemeleri tez konusu oluşturacak bir vaka.

    güçlü olanın yanında olan, kendisinden olanın yanında olan, haklı olmasa bile destekleyen insanlar çok fazlaymış. sorsan oportünizme karşılar, nepotizme karşılar, makyavelizme karşılar, takiyeye karşılar. sorsan fikirleri, idealleri, doğruları var. diğer yandan göz göre göre, ortalama zekada bir insanın yalanlardan kurulu olduğunu açıkça anlayabileceği hikayeleri, iftiraları sadece kendi grupları menfaat sağlayacağı için sindirebiliyor, hatta destekleyebiliyor bu insanlar.

    artık tartışmaktan da sıkıldım. kendileriyle iletişim kurarken farklı diyalektik yöntemleri geliştirdim. ne kadar saçma konuştuklarını anlamaları için onların karikatürleriymiş gibi konuşuyorum. ciddi cevap verildiğinde kanallar kapalı ve yanlı çünkü. belki diyorum kendi kendime, ne kadar gülünç olduklarını gösterebilirsem bu hipnozdan uyanırlar. gerçi bu da boşa bir çaba çünkü dediğim gibi, ortada bir hipnoz yok. kendi kendilerine yalan olduklarını bildikleri bir öyküyü yayan, kendi menfaatleri için ağız birliği yaparak algı yaratmaya ve hem başkalarını sindirme amacıyla hem de kendi vicdanlarını rahatlatmak için yaptıkları kötücül hareketleri rasyonalize etmeye çalışan bir grup insan var.

    fanatik fenerli bir arkadaşım vardı, şike muhabbetinin ardından fenerbahçe'yi desteklemeyi bıraktı. takım tutmuyor. avrupa futbolunu takip ediyor artık daha çok. o zaman abarttığını düşünmüştüm, hala daha farklı şekilde davranabilirdi diye düşünüyorum. birkaç kişiden çok daha fazlası olan takımını yalnız bırakmasına gerek yoktu. kendisi ve diğer fenerbahçe taraftarları öz eleştiri yapabilirdi, daha olgun yaklaşabilirlerdi. yine de taraftarlığı bırakması, yaşanan suçluluk duygusunun acısını çıkarmak için başka yollara başvurmaktan, iftira atmaktan, insanları ayrıştırmaktan, daha da kirlenmeyi göze almaktan bin kat daha iyi bir kararmış. bunu geldiğimiz bu noktada çok daha iyi idrak edebiliyorum.

    neyse... ne dense boş. bu konuda birkaç entry girecek kadar canım sıkkın çünkü benim neredeyse bütün yakın arkadaşlarım fenerbahçeli. yakıştıramıyorum onlara.

    (bkz: fenerbahçe taraftarı/#3747010)
    (bkz: fenerbahçe taraftarı/#3833406)
  • 6411
    hala trabzonu yendikleri için seyircinin sahaya indiğini söyleyip duran aptal yığını. trabzonspor sahasında ilk defa mı yeniliyor. olaylar sizin futbolcularımızın tahrik edici hareketleri ile bu hale geldi. tüm hafta kötü niyetli açıklamalar yapan yöneticileriniz ortamı hazırladı.

    adamlar yapacakları tahriklere bile çalışmışlar. inanılmaz gerçekten.
  • 6414
    dünyanın en iqsu düşük taraftar topluluğu.

    https://twitter.com/.../1770432258983231909

    şu twitin altına gelen mentionlara bakın allah rızası için. kendilerine giydiren, iktidar yüzünden 10-11 kupasının fenerbahçe müzesinde olduğunu söyleyen vekilin fenerbahçe'yi savundugunu sanmışlar ve gelip twit altında teşekkür etmisler. okuduğunu anlama 0 adamlarda. şaka gibi, muhatap olduğumuz adamlara bak hahah.
  • 6418
    fenerbahçe sevgisi sınır ve engel tanımaz. işte buyurun, dünyanın bir ucundan karabük'e okumaya gelen ve ülkemizde aids'in hpv'nin yayılımına ciddi katkı sunan çadlı öreğnciler bu aşkı içlerinde tutamayıp bestelerine yansıtmışlar. bu resmen bir dip dalga, gelecekte herkes fenerbahçeli olabilir. dzeko üzerinden beni sev ile başlayan furya artarak devam etmekte.

    https://twitter.com/.../1512068193191272469

    aslında biz de misilleme olarak başka bir ülkedeki insanlara para ile rap söyletebiliriz. tabii para ile yaptığımızı kimseye söylemeyeceğiz. mesela kolombiya'dan birileri çıksa rap söylese harika bir misilleme olur.
  • 6420
    biz işin esprisindeydik ancak son olaylar gösterdi ki yıllardır süren başarısızlık, travmalar, galatasaray karşısında 30 yıldır devam eden kaybetme psikolojisi sonucunda zeka seviyeleri günlük yaşam standartlarını karşılamaya bile yetmeyecek duruma gelmiş veya gelmek üzere. adamlar ciddi ciddi fenerbahçe'nin ligden çekilebileceğini, başka bir takımın fenerbahçe yapılabileceğini ama en komiği de avrupa'daki büyük liglerin fenerbahçe'yi kabul edeceğini zannediyor. maalesef bunlar iyiye işaret değil.

    benim çevremde fenerbahçeli veya beşiktaşlı yakın bir dostum yok. olan arkadaşlar için allah'tan sabır diliyorum. bu insanlara çok yüklenmeyin. olabildiğince mutlu etmeye çalışın, yardımcı olun, yalnız bırakmayın derim.
  • 6421
    trabzonsporlularla olan 2010-11 sezonu hakkındaki tartışmalarında genelde son kozları 'kupa bizim müzemizde, hukuken aklandık tff de kupayı almadı bize ceza vermedi çatlayın da patlayın kudurun xd' olan taraftar kitlesi.

    argümanlarını doğru kabul edelim bir an için ve kendilerine şu soruyu yöneltelim: galatasaray'ın da kupaları müzesinde dimdik duruyor ve bizim şampiyonlukların kupaların geldiği sezonlar hakkında herhangi bir sportif soruşturma yahut hukuki soruşturma kovuşturma yok, ne kulüple ne de bu dönemlerdeki kulüp bünyesinde bulunan kişilerle ilgili. yani aklanmayı gerektirecek dahi herhangi bir hukuki süreç mevcut değil. ama kendileri galatasaray'ın başarılarını kabul etmek yerine, her bir galatasaray şampiyonluğu için, her bir sezon için ayrı ayrı bin tane iftira, yalan, kurgu, algı uyduruyorlar. trabzonlulara dedikleriyle, bu tutumları çelişmiyor mu yani işlerine ne gelirse o mu gerçekten? kupa müzede olunca sorun bitiyorsa, trabzonsporlulara karşı haklı olduklarını düşünüyorlarsa kendileri de susup, bizim başarılarımızı kabul edecek o zaman. tutarlı olmak bunu gerektirir. aksi takdirde sunmuş olduğu argümanların söylemlerin ciddiye alınacak hiçbir tarafı kalmaz, tarafsız kamuoyu nezdinde.
  • 6422
    şu günlerde liglerden lig, takımlardan takım beğenmeye çalışan insan topluluğu. kendilerine çok iyi bir önerim var: bir takımı alıp fenerbahçe yaparak kendilerini kısıtlamasınlar. herkesin fenerbahçe’si farklı olsun. fenerbahçe bir idea olarak orada dursun. herkes fenerbahçe olmasını istediği bir kulübe fenerbahçe desin. böylece tüm bu kulüplerin şampiyonluklarını saydırıp çok hızlı şekilde yıldız kasabilirler, ya da yarın öbür gün gittikleri ligden sıkılırsalar değiştirmeleri kolay olur.
  • 6423
    bunların şiraze iyice kaydı, geri dönülmez şekilde oksijensiz kalmış beyinleri. başka bir açıklama bulamıyorum artık. adamlar örgüttü, biliyoruz da artık silahlı örgüt olma yolunda ilerliyorlar.
    bir tane de aklı başında adam yok aralarında. birisi, ya siz kafayı mı yediniz diye söze girdiğinde, nihayet mantıklı bir şey duyacağım herhalde dedim ama adam hakem vuralım, yabancı hakem gelsin diyor. yok artık ***!

    https://twitter.com/.../1773096715257541012
App Store'dan indirin Google Play'den alın