• 1
    sözlükte fener mağlubiyetinden sonra uyuyamayan kendine gelemeyen taraftarlar varmış. bu argüman rijkaard'ı eleştirmek için kullanılıyor.neyse rijkaard ı savunmayacağım bu başlıkta.

    19 temmuz günü her yıl dünya fenerbahçelliler günü kutlanıyor. ailemdeki fenerli sayısı hatrı sayılır olduğu için her 19 temmuzda bir telefonlaşma geyikçe bir konuşma geçer aramızda.

    bu 19 temmuzda, yani geçtiğimiz pazartesi günü tanıdığım en güzel fenerli, en düzgün adam dedem vefat etti. 1 gün önce döndüğüm izmir'e tekrar apar topar gitmek zorunda kaldım.

    cenaze,mezarlık,mevlüt,helva falan derken bugüne kadar izmir'de dedemin evinde yattım kalktım insanlarla sohbet ettim.

    21 temmuz 2010 galatasaray fenerbahçe maçını da kutsal modumuz nkfvas ve bir arkadaşıyla beraber izledim. sağolsunlar beni çok güzel ağırladılar, muabbet ettik maçımızı izledik, yenildik ama keyfimizi olabildiğince kaçırmamaya çalıştık.

    yenildik ama delirmedim. moralim bozulmadı. hafif bira sarhoşu bünyemi metroya attım, tıngır mıngır tekrar dedemin evine döndüm. annem,dayılarım,teyzelerim,anneannem arkadaşları komşuları evde bir matem havası.gecenin 12si.

    çıktım balkona bir sigara yaktım.

    sonra düşündüm lan. fener maçını kaybettik ben niye böyleyim?
    2 gün önce dedem öldüğü için mi?

    yok lan yok. çünkü fener maçını kaybetmemizin hiç bir anlamı yoktu be. almanya'da uyuz organizatörlerin para için yaptığı bir organizasyon. ne takım tam. ne motivasyon tam. hava sıcak. ribüne gitmemişim.

    lan dedim bari takım nasıl oynuyor. ilk mustafa musa cana üçlüsünün beceremediği paslaşmayı ikinci yarı ayhan mustafa arda üçlüsü biraz becerdi.sonra çolak girdi cumhur girdi. paslaşma oranı arttı. hatta nkfvas abimle beraber her atakta kombinasyonda iyice keyif almaya başladık.

    dedik oluyor gibi lan.ne güzel. gördüm lan ben ışık gördüm. sikmişim feneri banane ben oyunuma bakarım.

    ben galatasaray'ın güzel ve avrupai bir oyun oynamasını istiyorum. onun için de bekliyorum. her fener maçından sonra sinirlenip delirseydim şimdiye kadar kendimi vurmuştum lan.
    15 yaşımda en fanatik olduğum zamanlarda 6-0 yenildik. lan ben o gün bile sadece 2 damla göz yaşı döktüm ertesi gün galatasaray atkısıyla maça gittim.

    her fenerbahçe maçından sonra delirip takıma, hocaya trip atsaydım fenerli olurdum galatasaraylı değil.

    sikmişim hazırlık maçında yenildiğimiz fenerbahçe yi lan benim dedem ölmüş!

    silkinin lan kendinize gelin, bıraktım hayatı, futbol'un içersinde bile hazırlık maçında fenerbahçe'ye yenilmekten daha önemli şeyler var.

    hadi bitti dağılın şimdi.
  • 2
    senelerdir üzerinden reklam yapılmaya çalışılan, medya tarafından gazlandıkça gazlanan el sikko konusunda oyuna gelenlerdir. "adama bak rijkaard uğruna derbiye el sikko diyor." diyebilecek olanlar var, rijkaard konusunda hocaya ve savunanlara nereden vuracağını şaşıranlar için şunuda bir göstereyim: (bkz: #218133)

    medyanın gazlamaları ve senin bayıla bayıla gaza gelmelerin yüzünden adamlar ellerinde bir halt yokken bile kendilerinin en büyük olduğuna çok net inanabiliyorlar. derbi kazanıyorlar çünkü. herifler senelerdir şampiyon oldukları amatör branşlarda bile kupa sayısı olarak hala gerimizdeyken tepemize çıkıyorsa bu saf taraftarın saçma zihniyetininde bunda payı vardır. biz uefa'ya koşarken bala göte yenip, sonrada çıkıp "avrupa'nın en büyüğü, türkiye'nin en büyüğü olmadığını gördü." diyebiliyorlarsa bu zihniyet sayesinde.

    yani, hiç önem vermeyelim demiyorum, el sikko'da olsa derbidir, sikko ülkedeki sikko futbolun en önemli derbisidir. ama mesela ben bir sezonda 2 lig 2 kupa olmak üzere 4 kere fenere yenilip neticede ligde şampiyon olmayı ben kabul ederim. derbi galibiyeti ancak tatlının üstündeki kaymak olur, tatlı yoksa bir halta yaramaz.

    taraftarın derbiler yüzünden bir takım tepkiler göstermesinede karşı değilim, herhangi bir konuda "taraftar sussun, tepki göstermesin." demem zaten. ama biraz izan olmalı. evet hacı, hazırlık maçı lan, alt tarafı hazırlık maçı. ben derbilerin önemini kavrayamamış elit taraftar mı oluyorum şimdi? katılmıyorum, bence sen medyanın gazına fazla gelen saf taraftarsın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın