• 9677
    göztepe maçında rakip 10 kişi kaldı. kendileri de 10 kişi kalmalıydı ama joker penaltı geldi.
    samsun maçında yedikleri net gol iptal edildi.
    trabzon maçında yedikleri net gol iptal edildi, üstüne rakibe kırmızı geldi.
    bjk maçı skor 2-0 rakip 10 kişi kalıyor.

    şunların hepsi de normal şartlar altında yenilecekleri maçlar.

    biz puan kaybettiğimiz hiçbir maçta yenilgiye yakın taraf olmadık.
  • 9678
    bu sezon hala büyük takımla karşılaşmadılar. belli bir oyun şablonu ve istikrarı olan sadece benfica ile oynadılar. rakibin eksik olduğu trabzon ve bjk maçlarını kazandılar. bunun en bariz sebebi orta sahaları kalabalık. kerem, tadiç rolüne girdi. ondan artısı daha çok içeri kat ediyor.

    ideal onbirimizle sahaya çıkalım ve bitirelim. sakatlık ve kırmızı kart gibi skmsonik durumlar olmasın bizi yenemezler. bu kadar iddialıyım.
  • 9681
    berbat takım. şu beşiktaş’tan 20 dakikada 2 gol yemek falan uğraşarak yapılacak şeyler. 10 kişi kalan şu beşiktaş’a pozisyona girememek ise uğraşsan yapamayacağın bir şey.*

    kendilerinden çekinen taraftarımıza gülüyorum. bu kadar korkaklığı benim aklım almıyor. okan hoca izlememiştir bile şu maçı. o kadar sallamıyor fenerbahçe’yi muhtemelen.
  • 9683
    ismail, skniar, alvarez üçgeninde bir şeyler yapmaya çalışan takım.

    bekleri ne elit ne üst düzey bir savaşçı. forvetleri yok. kanatları bitmiş okeye dönüyor. çoğu futbolcusu galatasaray'da ancak rotasyona girer. ama öyle böyle antep ve jk deplasmanlarından çıktılar.

    bitik anadolu'da bir şekilde kazanmaya devam edecekler. lig o kadar kötü ki samsun , göztepe ve bizim dışımızda sen hayırdır diyen çıkacağını sanmıyorum. tek farklı olasılık loserlık ağır bastığı dönemlerde kadıköyde lig sonuncularına puanlar verirler. bu beni hiç şaşırtmaz.
  • 9685
    (bkz: 2 kasım 2025 beşiktaş fenerbahçe maçı)

    çok garip bir camia. birileri ortaya bir şeyler sunuyor. hep bir ağızdan aynı şeyi tekrarlıyorlar. bugün gazetede yazanlardan youtube üzerinden yayın yapanlara kadar aynı laflar dolanıyor.

    dünkü maçta şanssız olup bireysel hatalarla gol yediklerini anlatmaya çalışıyorlar. orkun kırmızı yedi. rakip on kişi kaldı. takım dağıldı. son gol de bireysel hata ile geldi.

    bütün bunlar olurken fb doğru dürüst oyun kuramadılar. lâkin tekrardan kibir ve erken sevinme belirtileri gösteriyorlar. bu da uzun vadede yine hüsran yaratacaktır. hiç akıllanmayan bir camia. her seferinde kafaya reset atıp tekrardan başlıyorlar.
  • 9686
    oynadıkları topun kalitesiyle aldığı sonuçlar oranlanırsa şanslı bir takım denebilir elbette. ama aynı zamanda çok kurnaz bir takım. türkiye'deki hakem tiyatrosunun gayet farkında olan bir oyuncu topluluğuna sahipler. ligin açık ara en iyi faul yapan ve yaptıran, en tiyatral davranan, en iyi pozisyon itirazı yapan takımı. rakibin sinir uçlarıyla oynamayı iyi başarıyorlar. bunu da sert oynayarak, rakibi sindirerek karşı takımı da bu noktada tuzağa düşürerek yapıyorlar. rakip bunların sertliğine çıkınca da kırmızıyı görüyor mesela. hadi lig neyse, içerideki benfica, nice ve stuttgart maçlarını nasıl açıklayacağız. bu 3 maçın 2'sinde rakipleri kırmızı kart gördü. yani adamlar kırmızı kart gördürüyorlar aga. kendileri de top oynamıyor ama rakiplerini de oynatmıyorlar. sinir bozuyorlar, sonra bir bakmışsın 10 kişi kalmışsın. bu takım mourinho tedrisatından geçti. adamın cismi gitti ama ruhu kaldı. bunlarla türkiye kupası hariç 2 maçımız var. okan buruk'a ve takıma da aman dikkat diyorum.

    tabirimi mazur görün. fenerbahçe hamam böceği gibi bir takımdır. çirkin bir yaratık yani ama dayanıklı. öldürdüm zannedersin ama ölmez. sonra sürünür ve süründürür. sonunda muhakkak ölür ama sinir bozar. dikkat etmek lazım. ben galatasaray ile kesinlikle aynı seviyesinde bir takım görmüyorum bunları. ama ligi en iyi takım değil en çok puan toplayan takım kazanacak. bu adamlar da bu noktada ister şans diyin ister hakem ittirmesi diyin, buraları oynamayı biliyorlar. tedesco ve saran sonrası bir sinerji de kazandılar. fener taraftarı döngüsel mutluluğunun zirvesinde. bu çirkin takımın havasını yine galatasaray söndürmeli. az kaldı, sabredin.
  • 9687
    evet geldik zurnanın zort dediği yere.
    takım olarak belli başlı şeyleri iyi yapıyorlar. nelerdir bunlar? 1- çok sert oynuyorlar, 2- ani hücuma çıkartmıyorlar, 3- ceza sahasına çok adam sokuyorlar, 4- kaleye çabuk iniyorlar, 5- skriniar'ı hiç bire bir bırakmıyorlar, 6- hava topu mücadelesinde sürekli faul alma derdindeler.
    bazı olumsuz şeyleri de iyi yaptıklarını söyledim özellikle. çünkü ligimizde cezasız kalıyor yaptıkları. temas almadan kendilerini bırakmak huy oldu bunlarda.
    dikkat edilesi 2 önemli husus var. birincisi kaleye hızlı inmeleri, ikincisi skriniar ve ostervolde ikilisinin önüne alvarez'i çok yakın oynatarak alan daraltması.
    bunlar çok basit kırılabilecek durumlar ama ligimizde bunu kırabilecek 3 bilemedin 4 takım var.
    bu 4 takımın bence üçüyle oynadılar. trabzon, samsun, göztepe. bunlarda 5 puan çıkardı fener. nasıl çıkardığını incelemek başka başlığın konusu.
    hala daha bence geçen seneki oyun gücü yok. ezbere yapılmış seti vardı geçen sene. iki stoper ön liberoya verir, libero iki top çevirdikten sonra sol beke uzun top atar, sol açık sol bekin koridorunu açar ve sol bek isabetli pas ve orta atar.
    bu sene sete dair hiçbir şey yok. tamamen spontane gelişen ataklar. kerem ve nene ayağına top atılınca sahaya bırakıyor ama önüne atıldığı an asensio, nesyri ve yer yer ismail arkadan destekliyor. bir anda altı pasa bir adam, içeri üç adam sokuyorlar. kalelerindeki asıl tehlike de burada başlıyor işte.
    savunma hücumda başlar. fener 5-6 kişi ile ilerde kaldığında takım boyu çok uzuyor. alan açıldığında çat hemen faul. başka seçenekleri yok. ikinci topları alamıyorlar. ismail ve alvarez bu işi sürekli sertlik ve faul ile yapıyor. dengeli hücuma çıkan her takım fener'e sıkıntı çıkarıyor zaten. göztepe, trabzon, samsun maçları çok büyük örnek bu dediğime. kendi yarı alanında karşılatmadığın sürece fener ayıf bir rakip görüntüsü veriyor.
    hücumda da savunmada da yerleşim hataları yapıyorlar. ismail çok pas hatası yapan, prese gelemeyen bir oyuncu. kendisi çok koşan ve pres yapan biri ama bu kadar. top kapayım yanımdakine hemen vereyim de yok. çünkü yetenekleri kısıtlı. bence assensio-ismail-alvarez üçlüsü ideal üçlü değil ve olamazlarda. tek baba adam var o da skriniar. alan savunmasını çok iyi yapıyor. hücumcuya yakın durmuyor ve tepkime için kendine alan bırakıyor. zaten ligimizde osimhen ve barış harici seri ve yere sağlam basıp giderek çaresiz bırakabilecek santrafor yok. skriniar hemen her maçın adamı.
    bir takımın her maç maçın adamı stoperiyse burada sıkıntı var demektir.
    gel gelelim boşlanacak bir takım olmadığını da trabzon ve bjk galibiyetleriyle gösterdiler.
    ceza kesebilecek 2 sağlam solağa sahipler. talisca ve assensio cezalandırır.
    bizimle oynayacakları ilk maç onların kader maçı olacaktır. o gün geldiğinde şartlara bakar konuşuruz. ancak tekrar altını çiziyorum boşlanmamalıdır.
  • 9688
    başında geçmiş senelere oranla daha mantıklı bir hocası bulunan takım. şuanda iyi oynamıyorlar ama sezon başındaki krizi atlatmış gözüküyorlar. ali koç bu takıma çok zarar verdi mental olarak. her şeyde dışarda suç arayan, hayal dünyasında yaşan bir takımdı. bence en büyük fark bu, şuanki hocası futbola odaklanmış gözüküyor ve saha dışını konuşmuyor, özeleştiri falan yapıyor. üstüne dibi görmüş başarıya aç bir adam. bu işte bizim istemeyeceğimiz bir şey, geçmişteki mantıksız hocalarına nazaran daha aklı başında bir adam var başlarında. fenerbahçeyi övmüyorum, iyi oynamıyorlar ama ali koç döneminin saçmalıklarını aşmışlar demiyorum ama aşmaya yaklaşmışlar. bu işimizi zorlaştıracaktır, kadıköydeki maçı kazanıp ritimlerini bozmalıyız.
  • 9689
    rakip takımların anlaşılmaz şekilde üzerine gitmediği takım.

    gerçekten son birkaç yıldır fenerbahçe'nin hem ülke içi hem ülke dışındaki rakiplerinin neredeyse tümünün kapıldığı bir durum bu. rakipler fenerbahçe'nin üzerine gitmiyor. fenerbahçe'nin çok iyi yaptığı bir hücum presi yok, başarılı bir alan daraltma takımı değiller ve ileri uçta da yaratıcı oyuncuları çok az. birisi geldiğinden beri top kaybı rekoru ile oynuyor, diğeri sadece ve sadece şutu düşünüyor, birisi aylardır ortada yoktu, diğeri de % 50 gibi bir gole çevirme yüzdesiyle oynuyor, üstüne üstlük savunmanın ortasında felaket derecede ağır bir stoper ile oynuyorlar ve ilginçtir bu takımın üzerine biraz giden her takım sonuç alırken, yaslanan her takım, penaltı, kırmızı kart, karambol vs. gibi acaipliklerden kalesinde gol görüyor.

    güçlü oldukları tek bir kısım var, sahanın ortası. asensio, alvarez, ismail, nene, ileriye çıktığında semedo ve brown, belli bir kaliteye sahip oyuncular. zaten bunlardan birisi kenara alınıp talisca sahaya atıldığında fenerbahçe helva kıvamına dönüşüyor ama hiçbir takım bunu kullanmayı denemiyor. beşiktaş 20 dakika denedi, maçı 5'e gidecek hale getirdi. fenerbahçe'nin başına, aynen cerny'li rangers'a karşı oynarken yaptıkları gelecek ve bana göre ilk yarı 3'e 4'e gidecekti. cidden orkun kökçü tek başına fenerbahçe'yi sezonda tuttu, inanılması güç. bir oyuncu bu kadar oyun zekası düşük olabilir.

    görünen o ki, 2 takım da kadıköy'e mevcut puan farkıyla gidecek ve fenerbahçe hiç düşünmeden üzerine gelen bir takım ile oynayacak. ne olacaklarını göreceğiz. cidden adamların 2 yıldır, gerçek kalitesini gösteren galatasaray oluyor ve ancak ondan sonra içeride ve dışarıda patır patır dökülmeye başlıyorlar. bu sefer de aralık ayına kadar bekleyeceğiz.
  • 9693
    tek numarası olağanüstü sertlik olan takım. genelde de rakiplerini sindiriyorlar. biz sinmeyiz ama hasarlı da çıkarız. kadıköy'deki maça yabancı hakem gelmesi lazım. biliyorum çok zor ama o maçta sadece kavga dövüş çıkar. futbol falan oynanmaz. bu takım futbol falan oynamıyor. önlem alınmazsa oosterwolde, skriniar osimhen'i hastanelik eder. bunlar gerçekten ruh hastası.
  • 9694
    6 kasım 2025 viktoria plzen fenerbahçe maçının son dakikasındaki pozisyon türkiye süper liginde olsa penaltı verilmişti.

    işte fb 3 yıl böyle böyle penaltılarla yarışta kaldı. bu tip penaltılar olmasa hem o maç puan kaybı olacak hem de puan farkının getireceği demoralizasyon ile bırak şampiyonluk yarışında tutunmayı belki ikincilikleri bile tehlikeye girecekti.

    avrupa'da allard lindhout gibi normal hakem görüp kollanamayınca adamı suçluyorlar.
  • 9696
    (bkz: solakbahçe)

    ederson
    oosterwolde
    brown
    levent mercan
    fred
    asensio
    szymanski
    irfan
    talisca
    nene
    duran
    es-nesyri

    bu kadar çok solak futbolcuyu aynı anda oynatıp da başarılı olma ihtimalin çok düşük.

    özellikle ileri hatta topsuz oyunda olmayan, hareketsiz, topu sürekli ayağına bekleyen, yumuşak, ısırmayan ve sadece birbirinin kopyası olan topçular…

    fener cidden hiç bilmiyor bu işi ya.

    bizde de 9 tane var da düzenli oynayan apo, yakub, eren, sara, yunus, sane…
  • 9697
    2025/2026 sezonunda oynadıkları tüm maçlarda toplu ve şiddetli itiraz, şiddetli fauller, sürekli kendini yere atma, penaltı kovalama gibi faaliyetler içinde bulunan futbol takımı. sahada futbol anlamında ortaya birşey koymaktan çok yukarıda belirttiğim kavramlara odaklanmış durumdalar. objektif bir hakemin gaddarliğı bir futbol taktiği olarak kullanan bir takımı uyarmaktan ziyade tak tak tak sarı kartlar ile futbola çekmesi gerekir. ancak kafasında kırk tilki dolaşan türk futbol hakemleri yalandan uyarılar ile geçiştiriyorlar durumları.
  • 9699
    (bkz: #4295369)

    1 ay geçtiği halde kerem aktürkoğlu'yla 1907 tl'lik sözleşme yapması ve gerçek maaşı kaçırarak limitlerde usulsüzlük yapmaları hakkında bir gram problem yaşamamış takım. yukarıda da değinmiştim zaten. fenerbahçe ne usulsüzlük yaparsa yapsın dokunulmazdır. sonra bu utanmazlar gelip yapı mapı diye ağlar. yapının tillahı kendileri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın