• 1
    başkanından yöneticisine sporcusundan taraftarına antipati toplayabilme yetisine sahip topluluktur.
    vakti zamanında, sayısı yirmi beş milyon olduğuna dair iddia ile bu antipatiyi kuvvetlendirme çabasına gidip polemiklere yelken açmışlardır.
    özellikle 90 lardan sonra, kulübün en tepesinde ali şen ile başlayan ve aziz yıldırım ile devam eden itici yapılanma kangren gibi camia nın bütününe sirayet etmiş ve antifener denilen olguyu ortaya çıkarmıştır. eski sporcularının emeklilik sonrası medyada yer almasıyla beraber burada ismini verip rencide etmek istemediğim, zaten herkesçe bilinen birçok isim; kendi kulübüyle ilgili yorumlarında başka kulüplere laf sokarak; başka kulüp hakkında yorum yaparken lafı döndürüp dolaştırıp fenerbahçe ye getirerek gerçeklerden her zaman kaçmış; hiçbir zaman rasyonalist olamamış ve düşünmek, kafa yormakla birey olabilme becerisini çoğu zaman gösteremeyen türk toplumun bir parçası olan fenerbahçe taraftarını da fazlasıyla nasiplendirmiş; tepeden tırnağa bütün camiaya bulaştırmıştır. başarıyı gönlünce hazmedemeyen, rakiplerine bulaşarak sindirmeye çalışan; başarısızlığın nedenlerini başka yerlerde arayan (hakemler vb dış etkenler) düşünce yapısıyla hedef olarak dünya kulübü olma ilkesini koysa da ender zamanlarda gelen başarılarla avunup zihniyet olarak asla ve asla sınıf atlayamayacak olan bir camiadır.
    yazarın naçizane notu: başlık sozlugu anti fenerbahce sitesi zannetmek zihniyetiyle açılmamıştır ve o mantalite ile devam etmemesi dilenmektedir.
  • 3
    beşiktaş guti yi alır. hemen tvlerde fenerli yorumcular ve sokaktaki fener taraftarı guti vs. alex geyiğine başlar. galatasaray lincoln ü alır hemen alex vs. geyikleri başlar. sonra alex her gol attığında bu arkadaş ağzından salyalar saçarak siz bu adamı alex e rakip olarak aldınız ama hede hödö diye ağzından salyalar saçarak tartışmaya başlar..
    galatasaray stad açılışını yapar, bunlar hemen basın açıklamaları saçma sapan argümanlar bizim stadımız en büyük stad filan diye gezinirler..
    beşiktaş 3 tane yıldız transfer eder, türkiyeye ilk yıldız transferini biz başlattık derler...
    ligteki her takıma bir kulp takarlar, maçlarda ve maç sonu demeçlerinde oynadıkları bayrampaşaspor bile olsa rakibi ezecek, küçümseyecek şeyler söylerler...
    galatasarayın çizgiyi geçen topu gol sayılmasın o hafta deividin çizgiyi geçen topu tvlerde ve sosyal paylaşım sitelerinde bunu da vermediler diye dolaşırlar.
    caner erkin transferini büyük çalım diye gösterir, taurasi olayına etmedik laf bırakmazlar..
    durup dururken basın toplantısı yaparlar ve hedef gösterirler..
    şampiyonluk kutlamazlar, rakiplere saldırırlar..
    her maç sonunda muhakkak birilerine laf sokma çabası içine girerler...
    eğer iyi gidiyorlarsa götlerinden muhakkak bir rekor uydururlar...
    17 takım hakkında saçma sapan açıklama yaparlar, ligteki bütün takımları karşısına alırlar. sonra herkes bizim rakibimizi tutuyor ama biz böyle büyüğüz diye gezinirler...
    kaçak stad, bedava araziden söz etmezler...
    mali genel kurullarında kendilerinden çok aralarında 30 puan fark bulunan rakiplerine laf yetiştirme çabası içine girerler...
    çabuk unuturlar..
    avrupa zaferimizi kutlarken kaç yıllık olayı temcit pilavı gibi önümüze getirmeyin der, kendileri bir galibiyeti yıllardır ulusal çevrede panayırlarla kutlarlar.
    rakip takımın başarısını gölgelemek için elinden geleni yaparlar, istifalar, transferler vs vs
    açıkçası kendilerinden nefret ettirmek için her şeyi yaparlar. neden yaparlar bunları bilmiyorum ancak özellikle uğraştıkları aşikar.
    bunu neden bu gün yazdım. çünkü 38 derece ateş içinde uyurken fenerli babam bile beni uyandırıp yaa gördün mü şampiyon olduk yataklara düştün diye dalga geçmesi.. gece boyu telefonumun fenerli arkadaşlarımın tacizine uğraması sinirimi bozdu. fenerli futbolcuların maç sonrası açıklamaları... arkadaş şampiyon olmuşsun derdin ne, kutla işte tebrikler....
  • 4
    nasıl bir camiadır abicim bu nasıl?

    yöneticisi şike yapar, taraftarı onu savunur.
    yöneticisi kendi oyuncusunu dövdürtür, taraftarı yine savunur.
    efsane başkan dedikleri aziz yıldırım kulübün tek sahibi olma noktasına gelir, camialarından tık bile çıkmaz.
    yöneticisi hapse gönderilir istifa söylentisi bile çıkmaz.
    şike yaptıkları belgelerle kanıtlanmıştır hala temiz olduklarını iddia ederler.

    son olarak sen hiç kimseye fenerbahçe şuursuzluğu nasip etme yarabbi. amen**
  • 8
    fenerbahçe cumhuriyeti gibi saçma ve gereksiz bir lafla yola çıkıp , hiçbir ekstra başarısı olmamasına rağmen kendilerini diğer takımlardan üstün gören , lig şampiyonluğunu kaybettiklerinde doğal olarak dalga geçilen ve bunu hazmedemeyip hepinizin rengi bir dedikleri halbuki bizlerin başka takımı destekleme değil fenerle dalga geçtiğimiz ve yıllardır kendilerini soyutladıkları lige şimdide biz bize yeteriz deme gafletini gösteren camia.kafasına jöle kutuları attıkları volkanın küfürleri ise son damlaydı.fener türk takımı diye avrupada desteklerdim ama bundan sonra ermeni ve rum maçları hariç karşı takımı desteklerim.
  • 15
    yeni cikan kanunlarla bir sucun bir cok kere islenmesi ilkesinden dogabilecek cezai indirimden faydalanmasini savunuyor olmussunuz sevgili aziz baskaninizin.

    yine soruyorum, hani sike yoktu? sike yoksa ne diye alt sinirdan ceza almasi gerektigini savunuyosun?

    hani tertemizdiniz? hani siz temiz degilseniz kimse degildi?

    hani masumdunuz? hani sike yoktu? hani tesvik yoktu?

    ---

    simdi agzinizdan dokulenler, gencecik kizi * dograyip gitar kutusuna koyan caniler bile 25 yil yatarken, aziz baskanin nasil 30 sene yatabilecegi kiyasi uzerine kurulmus asagilik savunmalardan ibaret.

    turk futbolunu katleden bir cetelesme ile karsikarsiya birakmis ve ekonomik cikar saglamak amacli orgut kurmak sucundan 40 seneye yakin hapsi istenen bir adamin savunmasini, hayatinin baharinda parcalanarak mezara konmus gencecik bir insan uzerinden yapar olmussunuz.

    bu duruma ahlaksizlik demek bile size iltifat etmek kalir.

    ---

    turkiye cumhuriyeti icinde o dusuk akillarinca bir "fenerbahce cumhuriyeti" olusturabilecek kadar bolucu insanlardan olusan, ahlaktan edepten nasibini almamis kisilerin fikir babaligi yaptigi bir guruhsunuz siz.

    yazik, artik orneklerimizde o cok sevdiginiz lefterin sporculugunun, fair play ruhunun yerini insan olabilmek alir olmus.

    sebebi ise basit, ahlaksizlik spor sinirlarini coktan asmis, hayatin bir parcasi haline gelmis. lefterden verilen ornekler, size 2 degil 10 gomlek bol kalir.

    merhumlarin uzerinden savunma yapmaya, sucsuzlari karalamaya, batakliginiza cekmeye devam edin. cunku size yakisan budur. renklerinize, kimliginize, etiginize ve durusunuza yakisan budur.
  • 17
    9 şubat 2014 sivasspor fenerbahçe maçında kırmızı kart gördüğü için egemen korkmaz'ın hatalı olduğunu düşünmeyip, hakemin penaltıyı vermemesine ağlayan camiadır.

    ayrıca, bu camiayı yönlendirenler de bütün faturayı hakeme çıkartıyor ve bütün yayınlar da buna uygun yapılıyor. bütün medyayı ellerinde bulunduruyolar.

    iğneyi kendisine, çuvaldızı başkasına batırması gereken camiadır. fakat hiçbir zaman bunu yapmadılar ve her zaman kendilerini en doğru bulup, kendilerinin dışındaki herkesi de suçlu ilan etmişlerdir.
  • 20
    kendi aleyhlerine nevzuhur bir büyük hata için nasıl ortalığı velveleye veriyorlar inanması zor olan bir camia. olup bitenleri gören ve konuya tam olarak hakim olmayan birisi, "yazık bu camiaya devamlı hakları yeniyor galiba, her maç bunlara haksızlık yapılıyor herhalde " falan diye düşünür.

    lakin umuyorum ki böyle giderler. çünkü işin traji-komik yanı bir yerden sonra kendileri de inanıyor böyle olduğuna ve takımlarının 2. devre ne kadar kötü top oynadığının farkına varamıyorlar. buna çözüm üretmek yerine, başka konulara odaklanıyorlar.

    gerçi şunu da deseniz haksız sayılmazsınız. türkiye'de "ağlamayan çocuğa meme vermezler" mantığı geçerlidir, ki bu ağlayan çocuk şikeci, gözü dönmüş ve lobisi güçlü bir çocuk ise, çok daha kolay olur bu işler. bakalım haftaya ve ondan sonraki haftalarda hakemlerin yönetimi nasıl olacak bu ağlak ve şikeci çocuğa karşı.
  • 21
    sivasspor maçında yaşananlardan sonra koyuverdikleri yaygaranın tek bir sebebi olduğunu düşünüyorum. şampiyonluğun ellerinden gittiğini, galatasaray'ın götlerine dayandığı gördüklerinden, şimdiden sezon sonu yaşayacakları hayal kırıklığının yatağını hazırlıyorlar. sezon sonu da şampiyonluk gidince aha biz demiştik, hakemler, paralel federasyonlar filan deyip suçu her zaman ki gibi başkalarının üzerine atacaklar. biz yemiycez bunları tabii ki ama bu fenerbahçe taraftarı bu martavallara her seferinde inanıyor. afiyet olsun şimdiden, ne diyelim başka!
  • 22
    09.02.2014 sivasspor- fenerbahçe maçında kopardıkları yaygara şampiyonluğun işaretçisidir. 2 yıldır her platformda bu tüpçü federasyonu ve ona bağlı tahkim kurulu, mhk gibi kurumların istifa etmesi için kıçımızı yırttık resmen. her kararlarını eleştirdik hatta bu konuda bayrak salladık ama fener camiası ağzını açıp bir şey demek yana hep destek oldu bunlara. ee şimdi ne oldu 2 dakikada sattılar kendilerine bu kadar destek olanları. öyle bir algı yarattıkları ki gören de federasyon galatasaraylı sanacak. ne utanmaz ne arlanmaz bir topluluktur bunlar .
  • 23
    9 şubat 2014 sivasspor fenerbahçe maçı sonrası yaptıkları açıklamalar sonrası yöneticisinden başkanına, oyuncusundan basın sözcüsüne varana kadar ceza alması gereken camia. malum benzer açıklamalar yapıldığı zaman bizim yöneticilerimiz hak mahrumiyeti alıp duruyorlar. bakalım pfdk nasıl bir muamele yapacak bunlara.

    benim aklıma ilk gelen sedat doğan'ın "orası dingonun ahırı mı?" şeklinde sarfettiği bi cümleden ötürü 60 gün hak mahrumiyeti cezası almasıydı. hayır adam yanlış bir şey de sormamış ki. hakikaten ahırdan farkı yok. bir tek özneyi yanlış kullanmış sanırım sedat doğan. "yıldırım'ın ahırı mı?" diye sorsa belki de ceza bile almayacaktı değil mi? *

    ayrıca bunların yaptığı bir değil iki değil. çok iyi hatırlıyorum ki 3-3 biten fbjk derbisinden sonra mahmut uslu denen insan(u: ???) evladının hakeme tehtide varan konuşmaları vardı maçtan sonra. bunlar kendilerine karşı haksız bir karar verildi mi ortalığı ayağa kaldırıp meseleyi devlet meselesi haline getiriyorlar hep. o maçta da tartışmalı pozisyonlar vardı ancak hakem bjk'yi de gayet güzel doğramıştı. bu utanmaz arlanmaz adam da hakeme veryansın etmişti maçtan sonra. sonuç? tabiki pfdk'ya sevk bile edilmedi.

    9 şubat 2014 sivasspor fenerbahçe maçı'ndan sonra aziz yıldırım trt'de 75 milyonun önünde "bu hakem bir daha hata yaparsa affetmeyiz" diyor. ulan sen kimsin? hangi sıfatla gelmişsin oraya da bir de hakemi tehtid etmeye kalkıyorsun? metris çaycısı. bir de buna ek olarak maçla ilgili yorum soru sorulmasına rağmen, suçluluk psikolojisinden olsa gerek konuyu hemen "şike" olayına getiriyor ve diyor ki "biz en temiziz bizden başka herkes şike yaptı." bu resmen suçtur. söylediği sözle en büyüğünden en küçüğüne tüm türk klüplerine iftira atmıştır. peşine düşülmelidir bunun.

    ulan harbiden aslında az bile demiş sedat doğan. orası dingonun ahırından bile beter be.

    şimdi büyük bir merakla takip edeceğim. metris çaycısı'nın, mahmut uslu'nun, gökhan "the efendi boy" gönül'ün, süperstar selçuk şahin'in yaptığı açıklamalar sonrasında pfdk'ya sevk edilip edilmeyeceklerini takip edeceğim. pek bir ümidim yok ancak yine de bekleyeceğim.
  • 24
    şu an türk basınını da arkasına alarak futbolseverleri geçtim tüm türkiye'ye yaşattıklarıyla başarılı bir grafik çizen camiadır. o kadar iyi mağduru oynamaktadır ki futbol topunu televizyondan bile görmemiş, görse de farkedememiş insanlara kadar ulaşarak mendilleriyle gözyaşlarını sildirmektedirler. seslerinin bir anda bu kadar yüksek çıkmasının tabi ki nedenleri var:

    -kendilerine gelecek olan taraftar baskısını, tam zıt yöne çevirebilmek.
    -eğer galatasaray şampiyon olursa "biz temiz futbol istemiştik" diyerek kendi taraftarını defalarca yaptığı gibi kandırabilmek (büyük ihtimal aziz yıldırım istifa eder yine)
    -tff'yi ve hakemleri baskı altına alarak, oynayacakları maçlarda hakemlerin kararlarına etki etmek,
    -basın, futbol camiası fenerbahçe'nin başarısızlığını konuşmasın, mağduriyeti konuşsun mantığını oturtmak.

    ve gerçekten bu konuda çok başarılılar. bunun aynısını yapabilen bir camia daha var, onu da siz bildiniz zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın