• 9551
    jose mourinho'ya müthiş bir bahane ortamı hazırlayan camia. adam dümdüz başarısız, önemli maçlarda hep çuvalladı ama bir kere de çıkıp sorumluluğu üstlenmedi.

    niye üstlensin ki, başkanından yorumcusuna kadar yapı, hakem, düzen gibi laflarla bahaneleri mourinho'ya altın tepside sundular zaten. o da geldiği andan itibaren aynı şeyleri söylemeye başladı tabii. başarılı olsa yapıya rağmen diyecekti, olmayınca da ben demiştim dedi.
  • 9552
    aslında 90’lı yıllarla birlikte fiilen bitmiştir. neden 90’lar? askeri baskıdan yeni yeni nefes almaya başlayan bir türkiye, serbest piyasa ekonomisi, özel kanallar vs vs. bu konuya daha sonra değineceğim.

    daha derinden inceleyeyim, 90 yılından 2000 yılına kadar 1 tane şampiyonluğu bulunmakta mesela. o süreçte beşiktaş 3 kez şampiyon olmuş, galatasaray ise 6 kez ipi göğüslemiş.

    sonra bahsettikleri dominasyon dönemi başlıyor. yani 2000-2010 arası. hemen buraya da bakalım. 4 kez şampiyon olmuş fenerbahçe. galatasaray 3, beşiktaş 2 ve bursaspor’un da 1 şampiyonluğu bulunmakta. pek bi dominasyon değil aslında ama fenerbahçe gibi loser bir kulübü düşündüğümüzde bu onlar için başarı işte.

    madem fiilen bitmişlerdi, bu yıllardaki başarıları neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. cevabım tek kelime; stadyum.

    stadyum revize edilip kapasite büyütülünce doğal olarak rakiplerinin 2 katı belki de fazlası gelirler etmeye başladılar. stadyum ne zaman revize edilmeye başlandı? 2001 yılı. rakiplerinin 2 belki 3 katı kadar gelire sahipsin, bi zahmet şampiyon ol. o yıllar galatasaray’ın fetret dönemiydi hatırlarsanız. doğru düzgün transfer yapmayı bırakın, oyuncuların maaşları bile zar zor ödeniyordu, bazen ödenmiyordu. getirdiğimiz en büyük yıldız olan ribery parasızlık yüzünden kaçmıştı. onu saymazsak, getirebildiğimiz en büyük yıldız transferi lincoln’du. bunca sıkıntıya rağmen kendilerinden sadece 1 şampiyonluk az almışız. çok büyük başarı gerçekten. şu durumda biz olsak o 10 yılı da firesiz tamamlardık. belki 1-2 tane arada fire verirdik o kadar. ama konumuz bu değil.

    stadyumdan devam edelim. rams park’a 2011’de geçtik. dilerseniz 2011-2020 yılları arasındaki şampiyonluklara bakalım. biri 2011 şampiyonluğu olmak üzere, 2014’le birlikte 2 şampiyonlukları var. bizimse 5 tane. 2 tane beşiktaş sığdırmış araya, 1 tane de pandemi dönemi başakşehir şampiyonluğu var. burdan da anlıyoruz ki stadyum gelirleriyle birlikte kulübün ekonomisi düzelmiş ve buna paralel olarak güçlü kadrolar kurulmuş. kötü yönetildiğimizde zirveden çok uzakta kalmışız ama iyi yönetildiğimizde ise şampiyonluğu kimseye bırakmamışız.

    2020’den günümüze kadarki geçen döneme de bakalım. pandemi dönemi beşiktaş şampiyonluğu, trabzonspor’un erken gelen şampiyonluğu ve 2 kez bizim şampiyonluğumuz. 3. de çok yakın inşallah.

    pandemi olmasaydı ben 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında da şampiyon olurduk diye düşünüyorum ki çoğu kişi de hemfikirdir benimle sanırım. bilin bakalım bu dönemde 0 başarısı olan takım kim? doğru tahmin ettiniz.

    başa dönmek gerekirse, fenerbahçe zaten 90’lı yıllarla birlikte yavaş yavaş biten bir takımdı. stadyum gelirleriyle birlikte birkaç sene kafa çıkarmış sadece, o kadar. onda bile derbiler haricinde bir dominasyon durumu söz konusu değil. zaten bitik bir takımdı yani. 35 sezon geriye gittim görüyorsunuz. bu süreöte fenerbahçenin şampiyonluk sayısı 7. beşiktaş’ın bu süreçteki şampiyonluk sayısı 8. başakşehir, bursaspor ve trabzonspor da 1’er kez mutlu sona ulaşmış. şimdi sıkı durun; galatarasayın şampiyonluk sayısı= 16, 17’e de çok yakınız artık. yani tüm takımların şampiyonluk sayılarının toplamı kadar şampiyonluğumuz bulunmakta nerdeyse. al sana dominasyonun alası.

    başta saçmaladığın özel kanallar, askeri vesayet, serbest piyasa gibi şeylere değinmedin dediğinizi duyar gibiyim. onu da fenerbahçe’nin maçlarına zamanında tam teşekkül teşrif eden paşalara, rütbelilere, generallere sorun bence. ülkenin askeri vesayetle yönetildiği dönemlerle fenerbahçe başarısı arasındaki korelasyonu anlatmak isterler size belki.
  • 9559
    transferde osimhen ve xhaka’ya salça olan kulüp.

    bak fenerbahçe sen bu yüzden başarısızlığa mahkumsun. osimhen’i anlarım; ama xhaka tam bir saçmalık. mevzu xhaka’nın iyi futbolcu olup olmaması değil. fenerbahçe xhaka’ya ne kıstasla salça oluyor? joao pedro, szymanski, fred, hatta kostic. bunlara ne motivasyonla salça olup aldılarsa o motivasyon. zaten teklifleri de “gs ne veriyorsa şu kadar fazlası” üzerine kurulu.

    fenerbahçe’nin hocası kim olacak? ne oynatacak? taktiği ne? felsefesi ne? dizilişi ne? şu saydığım transferler 3 hocaya bölünüyor; jesus, kartal ve mevcut special arkadaş. bunların sistemi aynı mı? olacak belli. hadi diyelim xhaka’yı aldın. fahiş para vereceksin bizden almak için. sonra hoca değişecek ya da yenisi gelecek. sil baştan transfer isteyecek. biraz da oraya gömeceksin. al sana çorba.

    yahu pedro’yu aldın, mertens geldi. fred, szymanski aldın. 2 m euro’ya lemina geldi. el al xhaka’yı da. ilkay’ı da al hatta bizi unfollow etti instagram’da. sonra? szymanski’yi sağ bek falan oynatıp elemana sövüyorlardı en son.

    yemin ediyorum bizim transferlere burunlarını sokmasalar muhtemelen daha zayıf bir galatasaray vardı muhtemelen. joao pedro’nun mertens yerine geldiği senaryoyu bir hayal etsenize.*

    diyebilirsiniz ki sana ne? sana noluyor? vallahi haklısınız. bu kafayla seneye de ikinci olacaklar. ama bu “galatasaray ne veriyorsa daha fazlası” genel bir tavrın ürünü. o tavır da ülke futbolunu geren en baş şey. beni rahatsız eden bu. yoksa biz zaten bu ruh, kadro ve takımdaşlıkla 3/3’ü fb hata yapmasa da yapardık.

    edit:
    ekleme yapayım. 3-4 gün arayla çekilen 2 video. aradaki farkın sembolü gibi.

    bu siz:

    https://x.com/...928435305640224?s=46

    bu da biz:
    https://x.com/...843115884724438?s=46
  • 9560
    süper ligin ilk 20 sezonunda 9 şampiyonluk alan ve bu yüzden kendini büyük zanneden kulüp. 80’li yıllarda 3, 90’larda 1 şampiyonluk var. aziz yıldırım döneminde ise 2001-2014 yılları arasında 6 şampiyonluk almışlar. futbolun modernleşmeye başladığı 90’lı yıllardan itibaren kendilerini hissettirdikleri tek zaman dilimi de bu. bugüne bakınca fenerbahçe için inanılması güç bir başarı. aziz yıldırım’ın heykelini dikmeleri gerekirken adamı yaka paça kovdular. beşiktaş bile son 40 sezonda bunlardan daha fazla şampiyonluk almış. buna göre fenerbahçe camiasının antik dönemdeki başarılarını saydırmaya çalışması boşuna değil. çünkü 1978’den sonra adamların doğru düzgün bir tarihi yok.
  • 9561
    ya kime salça olurlarsa olsunlar. bizim yerimize aldıkları oyunculardan ne verim aldılar, ne başarı yakaladılar ki?

    fred 2 maç oynasa 1 maç yok ortalama, iyice yaşlandı.
    symanski desen bin pişmanlar.
    bjk'ya çalım olan tadic'e ana avrat gidiyorlar
    mert müldür öyle,
    kostic yaşlı,
    irfan can kahveci'den minumum verim,
    mert hakan desen çakma komutan,
    sadece oğuz var onu da mourinho kulübede bitirdi.

    o yüzden kötü kalpliler kazanamıyor. kısa vadede büyük iş sandıkları şey, orta uzun vadede g.tlerine giriyor.
  • 9562
    çok komik bir hal almaya başlayan camia.

    adamlar 3 senedir galatasaray futbol takımının şampiyonluk kutlamalarını gölgede bırakma planı/hayali güdüyor.

    geçen sezon* şampiyonluk kutlamalarımızı 1 hafta erteledikleri için sevindiler.

    bu sezon* gene şampiyonluk kutlamalarını gölgede bırakmak için yıldız transfer arıyorlarmış 2 hafta içinde. *

    böyle acziyet olamaz.
  • 9563
    yer almadığı bütün organizasyonların seviyesi otomatik olarak premier lig seviyesine çıkıyor.

    gerek 14 mayıs 2025 trabzonspor galatasaray maçı, gerek 3 ağustos 2024 galatasaray beşiktaş maçı öncesinde yaşananlara, basın toplantısına bakıyorum şu anları türkiye'yi bilmeyen birine göstersek der ki lan ne güzel çiçek gibi futbol ortamınız var. iki taraf birbirini övüyor, kazanan kaybedeni alkışlıyor, espriler yapılıyor.

    türkiye'de futbolun zehirlenmesinin tek sorumlusu ali koç ve elinde oyuncak haline getirdiği fenerbahçedir. girip de zehirlemedikleri tek bir organizasyon yok.
  • 9567
    taraftarları yıllar önce bile en ufak tebrik twiti atan yöneticilerini “koyu galatasaraylı, fanatik gs’li, işgale uğradık” falan diye linçlemeye başlamış olan camia. çoğu da avrupa’da başarı twiti falan.

    yapı muhabbetini bırakmak zorunda kalınca komplo ihtiyacı doğdu, kendi kendilerine sardılar.*

    ee kardeş. siz ne sandınız? mesela bir düşünün. başkanınızın adı galatasaray’ın efsane kurucusundan geliyor olabilir mi?

    öyledir demiyorum. bir bilgim yok; ama ya öyleyse??
  • 9568
    düşünsenize, biz saçma sapan puan kayıpları sonrasında fenerbahçe'nin gerisine düşmüşüz. bugün de eyüpspor karşısında* güçlü bir oyunla kazanan fenerbahçe bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş.

    stadyumda "beni seeeeeeeevv" çalıyor bangır bangır. ali koç almış eline mikrofonu, gerçek şampiyon olduğumuzu ahlaksızlara hırsızlara şerefsizlere gösterdik" diyor. mourinho çıkıp kameralara şov yapma peşinde, okan buruk'a göndermeler yapıyor. eğribayat kepçük ağzıyla osimhen'e göndermeler yapıyor, acun gerine gerine sahada dolaşıp "geliyoruz dedik geldik, fenerbahçeeeeeee sen çok yaşaaaaa" diye saçmalıyor. mert hakan komutan story atıyor, wanda nara ve kertenkele sevgilisi kadıköy'de icardi formasıyla şarkı söylüyor.

    devam ettirirdim de ettiremedim. allah bunlara yüz sene daha şampiyonluk yüzü göstermesin. düşüncesi bile tiksindirici. iğrenç rezil camia.
  • 9570
    bu takımı desteklemek gerçekten çok yorucu olmalı. harrington kupası’nın önemli bir avrupa kupası olduğunu savunmak zorundasın, 59 öncesi turnuvaların profesyonel şampiyonluklarla bir olduğunu savunmak zorundasın, amatör branşların çok önemli olduğunu savunmak zorundasın, rakibinin şampiyonluklarının arkasında hep gizli ellerin olduğunu savunmak zorundasın, alex’in hagi’den daha büyük bir futbolcu olduğunu savunmak zorundasın. yani ortalama bir fb’li futbol konuşmaktan çok karşısındaki kişiye olmayan şeyleri kabul ettirmeye çalışıyor, bu gerçekten yorucu bir durum, adamlar boşuna 35 yaşında yaşlanmıyor.
  • 9572
    hiçbir şey yapmamıza gerek yok, hiç göndermeye falan gerek yok, kendi kendilerini öyle rezil ediyorlar ki inanılır gibi değil.

    benim sosyal çevremde mesela şuna söz söyleyecek biri yok, hiç dönüp kendi saçmalıklarını eleştirdikleriniğ görmedim ki gelişsinler.

    2 senedir her şeyi taklit etmeye çalıştın; oteli, şarkısı, yıldızı, seromonisi, sevinci vs ama olmaz ki, içinden gelmedikçe zorla güzellik olmaz ki.

    https://x.com/...228870951009/photo/1

    3 mayıs 2025 galatasaray sivasspor maçındaki seremoniyi taklit edeceğiz diye düştükleri kepazeliği* gerçek bir şey olmadığı için 18 mayıs 2025 fenerbahçe eyüpspor maçında bırakıyorlar.
  • 9573
    bizde bir teknik direktör bocalasa, ayağı kaysa onun üzerine fatih terim gölgesi düşer. türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı antrenörünün gölgesi yani. fenerbahçe'de ise biri tökezlediğinde "en başarılı müslüman teknik direktör" olan ismail kartal'ın gölgesi düşüyor, adı anılmaya başlanıyor.

    aramızdaki zihniyet farkı çok büyük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın