• 1
    yetenekli pashutin* kardeşlerin büyük olanıdır. ettore messina'nın real madrid'in yolunu tutmasının akabinde cska moskova'nın başına koç olarak geçmiştir. aynı zamanda rusya u-20 basketbol takımını da çalıştırmaktadır. kardeşi zakhar ise basketbol hayatına oyuncu olarak rusya'nın saint petersburg takımında devam etmektedir.

    ukdeyi veren: cnyvz
  • 2
    bu sene unics kazan ile top 8'e kadar gelip güzel işlere imza atmış koç. dün takımı playoff serisinin 2. maçında barcelona'ya 66-63 yenildi ve seride durum 2-0'a geldi. maçı izleyemedim, ama yine ilk maçtaki gibi elinden gelenin en iyisini yapan bir unics kazan'ın sahada olduğundan skora bakarak emin olabiliyorum. son ana kadar elinden gelenin en iyisini ortaya koyan bir takımı var pashutin'in. maçtan önce yazdığı bir yazı ise şöyle:

    --- alıntı ---
    merhaba arkadaşlar. sözlerime, playoff'a kalmanın unics için büyük bir başarı olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. bu, tataristan cumhuriyeti için büyük bir ilerleme. hükümetimiz ve başkanımız, son 10 senedir basketbol kulübüne çok para yatırmakta. basketbolu seviyorlar ve bu kazan şehrini ve tataristan cumhuriyeti'ni tüm avrupa'ya tanıtmak için çok iyi bir yol. euroleague gibi büyük bir organizasyonun içinde olmak ve playofflara kadar gelmek kendi başına çok iyi bir netice olarak düşünülebilir. burada olmaktan mutluyuz, fakat henüz işimiz bitmedi. fc barcelona regal gibi tecrübeli ve avrupa'nın en iyi takımlarından biriyle karşılaşıyoruz. çok çok uzun yıllardır süregelen bir gelenekleri var, ve her zaman final four'a katılmaya ve euroleague'i kazanmaya çalışırlar. avrupa basketbolu dendiğinde aklınıza ilk gelen takımlardan biri barcelona'dır. bu bizim için kolay olmayacak. 1. maça hazırlandık ve elimizden geleni yapmaya çalıştık. 2. maçta öncekinden bile daha hırslı olacağız.

    bu, rusya basketbolu için de iyi bir zaman. cska ve unics euroleague playoff'larında ve 3 rus takımı -bc khimki, lokomotiv-kuban ve spartak st. petersburg- eurocup çeyrek finaline çıktı. koçların, oyuncuların, takım başkanlarının ve hükümetlerin rus basketbolunu geliştirmek için çok çalışması bizim için güzel bir şey. rekabet seviyesi arttı ve euroleague ve eurocup'taki iyi sonuçlar bunu ispatlıyor. ispanya gibi euroleague'de 4 takımı olan ve çok güçlü bir mücadelenin olduğu bir lige sahip olan bir ülkenin yaptıklarını yapmaya çalışıyoruz. ülke içinde güçlü bir liginizin olması ve avrupa mecrasında mücadele eden pek çok takımınızın olması herkesi daha iyi duruma getirir. basketbolda işleri iyi organize eden ispanyol modeli avrupa için en iyisi. bugüne kadar hep euroleague'de daha çok takımımız olması için mücadele etmişizdir. genel olarak konuşmak gerekirse, bu taraftarlar, kulüpler, rusya'daki herkes için daha iyi olur. khimki, unics ve biraz da lokomotiv büyük bütçelere sahip takımlar ve rus ligi bugünlerde cska'dan çok daha fazlasını ifade ediyor. yeni sistem rus takımlarının iyi sonuçlar almak için savaşmasına ve euroleague'e daha fazla takım sokmasına izin veriyor, ve bizim de yapmaya çalışacağımız budur.

    daha önce de yazdığım gibi, unics barcelona'ya karşı ilk maçı kaybetti. pete mickeal bize karşı müthiş bir maç çıkardı. juan carlos navarro ve erazem lorbek'e karşı güçlü bir savunma yapmak üzere oyunumuzu kurduk. bu iki oyuncu yıl boyu takımı sürükledi ve sistemin çoğu bu iki oyuncu üzerine kurulu. mickeal bu maçtaki 3. oyuncuydu ve belki de lorbek'e alçak postta bu kadar dikkat kesilmek mickeal'e köşeyi boş bırakmamıza neden oldu. aynı zamanda ikili sıkıştırmalarda da navarro ile oynamayı bildi. ona ikili sıkıştırma yapmazsak durdurulabilir. bu iki oyuncuyu durdurmak hiç kolay değil. navarro takımın lideri, euroleague'in en skorer oyuncusu, ve her şekilde 15 atış deneyecektir. ona rahat atış yaptırmamaya çalıştık, bunda başarılı da olduğumuzu düşünüyorum; ama aynı zamanda mickeal'in daha iyi bire bir fırsatları oldu ve pick and roll'lerden açık atışlar buldu. 4'te 4 üçlük attı, mickeal bunu başarabilecek bir oyuncu. belki de iki oyuncunun üzerine çok yoğunlaştık ve mickeal sorumluluk aldı. defans oyuncularımız ona zamanında müdahele etmedi.

    barcelona'nın ilk yarıda 45 sayı atmasına şaşırmadım. düşük skorlu bir maça kendimizi hazırlamıştık, fakat bir şekilde ilk çeyrekte 8 top kaybı yaptık ve bu her şeyi değiştirdi. bizi buna zorlayan barcelona değildi, bu top kayıpları bizim hatalarımızın neticesiydi ve barcelona'nın güveni arttı. ikinci yarıda top kayıplarına son verdik, defansta daha iyi oynadık ve farkı 3'e kadar indirebildik. ikinci yarıda hücumumuzu çok daha iyi kontrol ettik, bu da defansta daha dikkatli olmamızı sağladı. planımız düşük sayılı bir maç çıkarmaktı. barcelona gibi bir takıma karşı açık bir basketbol oynarsak kazanma şansımız çok düşüktür. bazı takımlar bunu yapabilir, ama biz yapamayız. başarabildiğimiz her şeyi defansımız sayesinde başardık. milano'ya sadece 44 sayı izni verdik ve panathinaikos'a atina'da 65 sayı izni verdik. amacımız rakipleri 70 sayının altında tutmaktı ve barcelona maçına kadar bu amaçtan hiç sapmadık. barcelona gibi gerçekten yetenekli olan bir takıma karşı da bunu denedik.

    koç xavi pascual bizim oyun içinde gerideyken daha iyi oynamak konusunda çok yetenekli olduğumuzu söyledi ve bu çok güzel bir övgü. her şeyden önce, bunun ilk sebebi oyuncularımın tecrübeleri ve basketbol zekalarıdır. takım kurguları defans üzerine olan ettore messina ve dusan ivkovic'den bunları öğrendim. çoğu insan defansı önemsemez, ama tüm oyun buna bağlıdır. iyi savunma yaparsanız birkaç şutu kaçırabilirsiniz, ama defanstan çıkıp yeni bir skor ararken kendinize güveniniz olur. bu oyun stili oyuncularım tarafından sezonun başından itibaren benimsendi. defans şampiyonluklar kazandırır. şutları sokabilirsiniz ya da kaçırabilirsiniz, önde ya da geride olabilirsiniz, ama defans takımınızın oyuna tutunmasını sağlar. barcelona gibi bir takıma karşı hücuma yönelik oynamak basketbol adına bir cinayettir.

    mike wilkinson'dan omuz sakatlığından ötürü mahrum kaldık. mike çok fazla sayı üretmez, ama müthiş bir defans oyuncusudur. defansta, adam değiştirmede, ribaundlarda, ikili sıkıştırmada her zaman etkin bir oyuncudur. müthiş defansif yetenekleri var ve kadromuzun çok önemli bir parçasıdır. her zaman defanstaki kurallarımıza bağlı kalır. nathan jawai bizi bir adım ileri taşımıştır, ama son maçta 4. çeyrekte dinlenmeye ihtiyacı olduğunda gözlerimiz mike'ı aradı; çünkü o 4 numarada oynayabildiği gibi oyunun bazı anlarında 5 numara da oynar. petr gubanov oynadığında elinden geleni verse de, kadromuzdaki bu önemli oyuncuyu arıyorum. mike bizim için gerçekten önemli.

    tabii ki, kazan'a 3. -ve umarım 4.- maçı oynamak için geri döneceğiz. eminim ki tüm taraftarlarımız maçları izlemeye gelecek ve evimizdeki maçları kazanmamıza yardım edecektir. beraber hareket etmeliyiz, ve pkayoff'lara iyi sonuçla başlamış olsalar da barcelona'ya karşı mücadele etmeliyiz. kazan'da iyi basketbol izlemeye devam etmek istiyoruz. sadece bu sezon; barcelona, panathinaikos, fenerbahçe ülker ve montepaschi siena gibi takımlar bize karşı oynamak için buraya geldi. ve şimdi, barcelona final four'a kalabilme mücadelesi vermek için ikinci kez buraya geliyor. taraftarımıza göndereceğim tek mesaj: lütfen gelin ve evimizde kazanmamıza, mücadele vermemize ve elimizden geleni yapmamıza yardım edin. euroleague playoff'larına tesadüfen gelmedik. buraya gelmek için uzun zamandır çok çalıştık. iyi bir basketbol organizasyonuyuz ve kazan'ın ve tataristan cumhuriyeti'nin spora ilgisini gösteriyoruz. büyük bir salonumuz var ve ilerleme kaydediyoruz. mücadele edeceğiz ve serinin sonuna kadar savaşacağız.

    evgeny pashutin, barcelona, ispanya
    22 mart 2012 perşembe

    --- alıntı ---

    bu da 66-63 kaybettikleri maç sonrası yorumu:

    --- alıntı ---
    galibiyetinden ötürü barcelona'yı tebrik ederim. bugün tam olarak istediğimiz şekilde ve daha iyi oynadık. barcelona'nın geçiş oyunlarını durdurduk ve onlara yarı saha hücumu oynattık. bu kadar büyük ve bu kadar yetenekli bir takıma karşı tek şansımız hırslı olmaktı. en büyük problemimiz yaptığımız 18 top kaybıydı. bu gece, özellikle son iki dakikada farkı yaratan şey buydu. seri devam ediyor ve kazan'daki maç için iyi dinlenip iyi hazırlanacağız. ilk maçtaki 37 dakikadan sonra arka arkaya maçlar oynamak henry domercant için zordu. zinde değildi ve maç sonunda oynayabilmesi için onu kenarda oturtmamız gerekti. jawai ile iyi birebir oyunları oluşturdu. maç sonundaki top kayıplarımızın tecrübesizlikten kaynaklandığına inanmıyorum. euroleague'de yıllarca oynamış oyuncularımız ve mccarty gibi iki kez eurocup şampiyonu olmuş bir oyuncumuz var. hücumumuzu olması gerektiği gibi oynayamadık. hayat böyledir; özellikle maçın sonunda çok çalışmanız ve disiplinli olmanız gerekir.

    --- alıntı ---

    seviyorum ben bu adamı. inşallah mucizeyi gerçekleştirir.
  • 3
    bu yılın en iyi coach performanslarından biri belki de en iyisi..

    öncelikle daha önce oynattığı basketbolla hatta sezon başı oynattığı basketbolla bugün arasında dahi büyük farklılıklar var. farklılık ise sürekli daha iyiye gitmesi. daha hızlı ve daha skorer bir takımdan euroleague'in en az sayı yiyen takımına inanılmaz bir değişim. elindeki malzemeyi en iyinin de üzerinde değerlendirerek yılın underdog performanslarından * * * birini izleten coach.

    cska onu gönderip dule'yi takımın başına getirirken tek hedef f4'da kaybettikleri barcelona'yı geçmekti. yoksa pashutin'in hızlı ve bol skorlu basketbolu gayet göze hoş gelen işleyen bir basketboldu.

    cska'dan unics kazan'a geçerken elinde devlet destekli ve doğru yapılanan bir organizasyon vardı. euroleague'e katılamasalar bile daha en baştan eurocup'ın favorisi olduklarını belli ettiler. yine skor opsiyonu bol özellikle uzunlarından max. verim alan bir sistemle maciej lampe ve veremeenko'yu yıldızlaştıran mccarty ve lyday'la eurocup'ı kazanan bir coach idi.

    fakat bu sezon inanılmaz işlere imza attı. belki de cska ve ilk kazan sezonunda çok farklı bir şeyler yaratmadan kazanmıştı. ama bu defa domercant, jawaii, wilkinson ve greer eklemeleriyle yine sezona bol skorlu maçlarla başlarken sezon ilerledikçe elinde elit savunmacı olmamasına rağmen euroleague'in en iyi savunma yapan en az yiyen takımlarından birini yarattı. bu sezon rakiplerini tam 12 defa 70 sayının altında tutup bu maçların 9'unu kazanırken 2 defa da rakiplerini 40'lı sayılarda tuttular.

    maçların ilk yarılarında genelde maçı kontrol etmeyen ve rakibin silahlarını gözlemleyen kazan takımı maçların 2.yarılarını resmen bambaşka oynuyor ve öldürücü darbeyi indiriyor. rakibin tüm defolarını çok iyi çözen ve rakibe göre uzun oyuncu kullanan jawaii veremeenko dış oyuncularını 1e1 isolation üzerinden doğru bir biçimde kullanarak sonuca giden bir takım yarattı. özellikle deplasmanda kazandıkları siena maçı ve 17 sayıdan dönen fenerbahçe ülker maçlarında resmen coaching dersi verdi.

    yani domercant kaldırdı el üstü üçlüğü soktu değil. her takıma karşı mutlaka bir cevabı olan bir takım kazan. domercant hariç her maç birilerini süpriz bir biçimde yıldızlaştıran bir sistem. en azından sezonun buraya kadar olan bölümünde başarıyı getirdi.
  • 4
    şu an avrupa basketbolunun belkide en iyi kadro mühendisliği yapan birkaç koçu arasındadır. takım kimyası oluşturmada o kadar başarılıdır ki, ortalama bütçelerle ve yıldız oyuncusu olmadan her oyuncudan maksimum verim alarak, akıllı basketbol oynatarak avrupa'nın devlerine kafa tutmaktadır. son yıllarda çalıştırdığı bütün takımlarda müthiş bi' uyum ve disiplin göze çarpar. oyuncuları nerede ve ne zaman kullanacağını çok iyi bilir. şu sıralar lokomativ kuban'da görev alan koç, sanırım önümüzdeki dönemlerde adından sıkça söz ettirecek.
  • 5
    kendisinin bir basketbol felsefesi var ve bu felsefeye göre transferler yapıyor. felsefesinde atıyorum sadece şut atan ve attığını sokan bir adam gerekiyorsa onu 100k'ya bağlayıp maksimum verim alabilir. ya da koca kafalı hücum gücü olmasa da ribaundları toplayan ve pota altında varlığını hissettiren bir pivotu siz cska'da oynatamazsınız ama o takımında oynatır ve maksimum verim alır.

    sonuç olarak, avrupa'nın bana göre aktif koçlar arasında top5'te olan bir isim. büyük koç. #respect resmen.
  • 9
    olası bir ergin ataman ayrılığında başvurmamız gerektiğini düşündüğüm koçların başında geliyor. unics kazan ile yollarını tekrar ayırdı ve şu an boşta. kadro mühendisliğini iyi yapar, takım kimyasını sağlar. oyuncularının ne vereceğini ve kendisinin de ne alacağını iyi bilir. yakın tarihte 2 eurocup şampiyonluğu da var. kariyer geçmişi gayet tatminkar. kapan olmazsa head coach'a ihtiyaç halinde kendisine gidilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın