• 1
    15-25 haziran tarihleri arasında slovenya ve israil'in ev sahipliğini yapacağı avrupa kadınlar basketbol şampiyonası'nın 39. edisyonudur. d grubunda yer slovakya, macaristan ve sırbistan ile birlikte yer alıyoruz. 4 grup mevcut ve formata göre grup birincileri doğrudan çeyrek finalde yer alacak. c2-d3 eşleşmesinin galibi a grubu 1.'siyle, b2-a3 eşleşmesinin galibi d grubunun 1.'siyle, d2-c3 eşleşmesinin galibi b grubunun 1.'siyle ve son olarak a2-b3 eşleşmesinin galibi c grubunun 1.'siyle çeyrek finalde eşleşecek. kısacası grupta sonuncu olmadığımız sürece çeyrek final ve ötesi mümkün olabilecek.

    ilk maçımız bugün sırbistan ile tsi 16:00'da. açıkçası grupta 2.'lik en optimal hedef. sırbistan'ın ardından 2. olarak gruptan çıkmak nihai hedef olarak belirlenebilir. macaristan ve slovakya mevcut seviyeleriyle bizi yenememeleri lazım. grupta 2. olup c grubunun 3. olacak ekibi bekleyeceğiz gibi gözüküyor. c grubunun 3.'sü de bence slovenya'nın ev sahibi olması avantajından dolayı büyük britanya olacak. o maç da bizim için problem olmamalı. fakat sonrasında çeyrek finalde b grubu 1.'siyle eşleşeceğiz ve karşımıza belçika veya formda italya gelecek. b grubunda da kaliteli bir 1.'lik çekişmesi olması muhtemel. zaten bizim için hedef maç bu çeyrek final maçı olacaktır. çeyrek finalin ötesi önemli bir başarı olur. ancak çeyrek final öncesinde havlu atmamız da ciddi bir başarısızlıktır.

    turnuva programı: https://pbs.twimg.com/...t=png&name=small
  • 2
    tilbe şenyürek'in daha ilk maçın ilk dakikasında sakatlanmasıyla uzun rotasyonunda elimizin zayıfladığı avrupa şampiyonasıdır. tilbe'nin sol arka alt adalesindeki kısmi yırtık nedeniyle turnuvanın kalanında oynayamayacağı açıklandı. artık meltem yıldızhan'dan ekstra performans bekleyeceğiz.

    bugünkü macaristan maçımız tsi 13:15'te başlayıp trt spor'dan yayınlanacak.
  • 3
    tüm maçı geride götürüp macaristan'ı 69-68 ile yenerek grupta ilk galibiyeti aldığımız turnuvadır. ilk yarıda geriye koşmada problem yaşadığımız, özellikle son çeyrekte de dış şutları savunamadığımız bir maç oldu. böyle bir maçı bir şekilde kopartmak iyi oldu tabi. tabi tilbe'nin sakatlığının kötü etkilerini görüyoruz. pota altında teaira mccowan önemli bir silah ama saha görüşünün zayıflığı ve oldukça kötü bir pasör olmasının da dezavantajlarını sıklıkla yaşıyoruz. yine de maçı kazandıran bloğu yaparak ve bugünkü 14 sayı, 15 ribaund, 1 asist, 3 top çalma ve 2 bloğuyla iyi bir performans verdi.
  • 4
    grupta 3. ve son maçlar bugün oynanacak. milli takımımız ise 21.45'te slovakya ile oynayacak.

    grup birincileri direkt çeyrek finale yükselirken grup 2. ve 3. leri diğer çeyrek finale kalan takım olabilmek için mücadele edecekler.

    milli takımımıza da değinelim; genel itibari ile bu devşirme durumlarında hep tercihler uzunlardan yana kullanılıyor, tamam böyle olabilir ama ışıl alben gibi bir isim bırakmışken bu tercihi guard'dan yana yapsalardı sanki daha iyi olurdu gibime geliyor, veya ışıl'dan son kez de olsa oynamasını isteyebilirlerdi, bilemiyorum. takımın guardı sevgi uzun ise o takımdan fazla bir şey beklememek lazım diye düşünüyorum, tamam mücadele ediyor, takım olarak da mücadele ediyoruz ama kalite eksik maalesef.

    1-2 tane isim var bu milli takımda, kim bilir kimin torpillisi. yani benim yetkim olsa o 1-2 ismi ben kulüpte bile oynatmam, milli takımda süre alıyor bu isimler. kim seçiyor, çağırıyor bu isimleri ?
    hayır yani teknik ekip de kötü değil,koç ekrem memnun var, yardımcısı nevriye yılmaz var. kafamda deli sorular...

    mesela botaş'tan sevgi uzun çağrılıyor ise - eğer bırakmadıysa tabi - melis gülcan hayli hayli çağrılmalı idi. neyse... yazacak çok şey var da gerek yok.

    turnuvada her takımı henüz izleyemedim ama bence iki tane favori var; bir tanesi basketbol ülkesi, basketbolun doğduğu yer, sırbistan yani bizim bildiğimiz sevdiğim ismi ile yugoslavya diğeri ise belçika... sırplar bu spor da her zaman doğal favoridir zaten... iyi bir takımları var, her şey bir yana eski oyuncumuz tina krajisnik ve dragana stankovic e sahipler, bizim milli takım pek bir yere gelemeyecek gibi, bu durumda şahsen sırpların kazanmasını isterim.
  • 6
    ilk 3'ün çıktığı 4 takımlı grupta sonuncu olan türkiye'nin henüz ilk aşamadan veda ettiği turnuva. macaristan'a karşı alınmış tek sayılık zoraki bir galibiyetle noktalanmış oldu. yeneriz gözüyle bakılan slovakya'ya 80-66 gibi net bir skorla kaybederek, macarların da sırpları devirip liderliği almasıyla beraber 4. oldu takım. savunma palenikova'yı hiç durduramadı. zaten bu kadro yapısıyla ilerlemek çok zor görünüyordu ancak gruptan çıkamamak, hele ki lider bitirecek macaristan'ı bir şekilde yenebilmişken, sürpriz bir başarısızlık ne yazık ki.
  • 8
    epey kaliteli geçen finalinde belçika'nın ispanya'yı 64-58 ile yenerek tarihinde ilk kez avrupa şampiyonu olduğu turnuvadır. neredeyse maç boyu geriden takip eden ve çok dar bir rotasyonla oynayan belçika'nın maç sonunu böyle iyi getirmesi takdirde şayandı. belçika'nın benchinden tek bir sayı katkısı dahi alamadığını belirtelim. 3. çeyreğin ortalarından itibaren maçın başlarında başlarını çok ağrıtan top kayıplarına çözüm üretince maç adeta döndü. 4. çeyreği çok iyi oynayan kyara linskens'in performansı ve emma meesseman'ın da maçın sonunda ağırlığını koymasıyla tecrübeli ispanya'yı devirmeyi başardılar. ispanya ise son çeyrekte özellikle hücumda organize olmakta epey zorlandı. herhangi bir set hücumu izletemediler. belçika'nın oldukça eforlu çabası adeta ispanya'yı yıldırdı. çok klişe ama belçika gerçekten daha fazla isteyen taraftı ve kazandı.

    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large
App Store'dan indirin Google Play'den alın