• 239
    2011-2012 yılında galatasaray'ın 4-4-2 oynamadığını bilen insanlar için temkinli geçen transfer sezonudur. devşirme bir sistem yaratılmış ve hiç de gerçekten oyuncuların asıl mevkilerinde oynamadığı bir sezonun arkasından şüphesiz ki gerek rotasyon adına gerekse as oyuncular adına beklenti büyüktür.

    galatasaray 4-4-2 sistemini 2 kanadından da yararlanamadan oynamıştır. bunun en güzel örneği sezonun son haftalarında emre çolak ve engin baytar'ın performansları nicelik olarak değil de nitelik olarak ele alındığında saha da duruş pozisyonları topla birlikte kat ettikleri alanlar ve topla ilk buluşma noktaları bu durumun en bariz açıklayıcısıdır. emre çolak bugüne kadar daima 10 numara diye tabir ettiğimiz forvet arkası mevkisinde oynamış ve bu yönüyle a takıma kadar yükselmiştir. keza engin baytar kanatlardan getirdiği hangi ortayla asist yapmıştır bugüne kadar bilemem. tam kanat oyuncusu dediğimiz 4-4-2'in en güzel örneği keita'dır.

    eğer sistem değişikliğine gidilmeyecek ve bu sistemle yola devam edilecekse herkesin dilinde dolanan forvet transferlerinden önce kanatlara o forvetleri önemli kılınacak adamlar alınmalıdır. gereken düzeyin üzerinde bu tip oyuncuların kadroya katılması durumunda bu takımda ki tüm forvetler zaten iş yapacaktır. baroş, elmander, umut, necati, sercan, mehmet batdal bu oyuncular türkiye sınırları içerisinde zaten kendilerini kanıtlamış adamlardır lakin biz direk olarak as kadroya adam almak için uğraşırsak bu kadar alternatif bir takım için lükstür ve gönderilecek oyuncu yada oyuncular olacaktır.

    benim kişisel görüşüm bunca forvet varken forvet transferi yerine 2 adet kanat transferi yapılıp bu oyuncuların beslenmesidir. herkes sercan yıldırımın 3 sezon önceki performansını unutmakta lakin belirli bir seviyede wonderkid adayı olabilmeyi başarmış bir oyuncu ve hala çok genç bu konuda burak yılmaz gerçeğini kimse unutmamalıdır.

    ayrıca gerek galatasaray sözlük içerisinde gerek çevremde serkan kurtuluşun ne kadar fazlalık olduğu kanaati var. kimse açıp ümit milli maçlarını da mı izlemiyor bilemiyorum lakin galatasaray'da forma şansını bırakın kadro şansı bile bulamayan serkan sadece çıktığı antrenmanlarla ümit milli maçlarında as kadroda kaptanlık pazu bandıyla oynayabiliyor. bu durum yadırganır arkadaşlar ve karakterini ortaya serer. ben fatih terimin çok yakın zamanda ki bu durum bu sezon içerisinde de olabilir serkan kurtuluşu bir anda ortaya çıkaracağını düşünüyorum.

    son sözlerim olarak 4-4-2 günümüz futbolu adına geliştirilebilecek bir ekol ve taktik biçimi değildir. zor günlerinde galatasaray'ın yanında olmuştur eyvallah lakin bu sistem adına ne alt yapıdan adam akıllı oyuncular çıkarılabilir ne de oyun sürekliliği korunabilir. benim naçizane görüşüm 4-2-3-1 sistemiyle oynanmasıdır. orada yazan 2 ön libero değil göbek diye tabir ettiğimiz galatasaray'ın belkide avrupa standartlarının üzerinde bakabileceğimiz bölgesidir. zaten bu sistemin en önemli parçası ortada oynayan iki oyuncunun ne kadar güçlü, oyunu okuyabilen topla oyuna katılabilen ve nokta uzun toplar atabilecek kıvamda olmasıdır ki bu zaten elimizdedir. lakin tek forvet olayı bu sistem için çok handikaplıdır bu tipte oynatabileceğimiz bir forvetimiz yok. ama 10 numara pozisyonunda emre'nin doğuşunu sağ striker olarak görev yapabilecek sercan yıldırım'ın çılgın atışlarını görebiliriz.

    sözün özü hala fatih terim için yapacak çok iş olmasıdır ve tüm takım, camia, taraftar ona inanmıştır.

    ek olarak ceyhun gülselam'ın senelik 1 milyon euro aldığı bir yerde kimseyle para tartışamam önce tartışılması gereken oyuncu o'dur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın