resim
Gianluigi Buffon
Görev:Takım Kordinatörü
Takım:İtalya
Yaş:46
Uyruk:İtalya
  • 137
    yıllanmış şarap misali tecrübelendikçe daha da güzel kurtarışlar yapıyor.

    10 haziran 2012 ispanya italya maçı torres ile girdiği poziyonda tecrübesiyle penaltı olabilecek pozisyonu yere atlamadan sadece libero gibi araya girerek topu uzaklaştırmıştır.

    24 haziran 2012 ingiltere italya maçı welbeck'in* karşı karşıya şutunda kendini hiç kasmadan kurtarmıştır. ashley cole tarafından kullanılan penaltıyı çıkarmıştır.*

    28 haziran 2012 almanya italya maçı marco reus'un kullandığı frikiği müthiş bir şekilde çıkartmıştır**. mesut'un kullandığı penaltıda da doğru köşeyi tahmin etmiş ve iyi uzanmıştır ama mesut çok iyi penaltıcı olduğunu ortaya koymuştur.

    kısacası italya'nın bu başarısında 3 kilit isim var. bu tespitlere en uçtan başlamak gerekir. en uçta mario balotelli'nin stoperlere yaptığı baskı sayesinde italya topu istediği yöne çevirmektedir. çok iyi fiziğe sahip olan balotelli stoperler arasında yitip gitmiyor*. orta sahada takımı bir maestro gibi yöneten bir adam var o da pirlo. adam tek başına bir takım resmen. alıyor, veriyor, oyun kuruyor, şut çekiyor, kısacası futbol adına herşeyi yapıyor. bu kadar verimli oynayan bir adam ve adam da öyle bir özgüven var ki akıllara zarar. (bkz: 24 haziran 2012 ingiltere italya maçı) montolivo zaten bir tane penaltı kaçırmış ne cesaret panenka penaltı kullanıyorsun ve hart gibi ergen ruhlu bir kaleciyi dumur ediyorsun*. (bkz: 14 haziran 2012 italya hırvatistan maçı) pirlo frikikten müthiş bir gol attı. bu adam da her şey var. gündelik hayatında ressammış ama bu adamdan bestekar da olur heykeltıraşta. ve işte arkadaki kaptan ve güvenilen el gianluigi buffon. isminden bile karizma akıyor. bu gözlerin gördüğü en iyi kalecilerden birisidir muslera, casillas ve buffon. juventus küme düştüğünde tüm oyuncular teker teker giderken o batan gemiyi terketmemiştir ve serie b yolunu tutmuştur şimdi ise bir juventus efsanesidir. yolun her zaman açık olsun güzel insan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın