• 156
    futbol tarihinin bugüne kadar ki en komple milli futbol takımı. bir tek mou eksik başlarında. euro 2012 ile beraber bok atma yarışı başladı adamlara. en çok kim sıvazlayacak bakalım. euro 2012'yi de alsınlar, alın lan bırakıyoz hepimiz deseler, oynayın kendi aranızda iğrenç futbolunuzu deseler keşke. bilmem ne kadar pas yapıyorlarmış, rakibi uyutuyorlarmış, maçları sıkıcıymış, futbolu öldüyorlarmış, seyir zevki kalmıyormuş.

    senin o beğenmediğin pas oyununu dünyadaki üst düzey takımlardan antremanda dahi beceremeyenlar var. o beğenmediğin paslaşmalar o kadar basit olsa veya çözümü kolay olsa bir tane çakal teknik direktör ağızlarına sıçardı zaten. dünyanın en iyi teknik direktörü mourinho dahi bu işi tam anlamıyla çözemediyse otur adam akıllı iki pas izle, o paslaşmalarda oyuncular nasıl boşluklar yaratıyor kendine onu gör, topu kaptırdıktan sonra rakibin pas opsiyonlarını nasıl minimuma indiriyor saygı duy.

    ne bu ya futbol mu diyeceğine bugüne kadar sıfıra inilip saçma sapan orta yapan futbolcuların oynadığı topu bize futbol diye yutturanlara laf et, aynı zihniyettekiler çıkıp bir zamanlar yunanistan milli takımı'nı, lucescu'nun galatasaray'ını da itin götüne soktular, neymiş savunma yapıyormuş, bilmiyorsan konuşma da adam sansınlar, sanki savunma yapmak çok kolay amk.

    bu zihniyet lucescu gibi bir hocayı da kaçırdı galatasaray'dan, 2001 sonrası bir türlü istikrarı yakalayamama da en büyük etken, neyse ki şimdi terim var da fazla sallıyomıyolar.

    en iyi yaptığın şey pas ise paslaşarak rakibi bezdirebilirsin, savunma ise bıktırabilirsi, kontra ise devamlı tedirgin edebilirsin, yeter ki futbolda bir şeyi iyi ama gerçekten iyi yap, başarı mutlaka gelir, ispanya gibi her şeyi çok iyi yaparsan gelmiş geçmiş en dominant milli takım olup, rakiplerinin ağzına sıçarsın.

    --- alıntı ---

    barcelona ve ispanya milli takımı'nın iki yıldızı xavi hernandez ve andres iniesta için avrupa şampiyonası yarı finali ayrı bir önem taşıyor. birçok futbolcunun hayallerini süsleyen bir kariyere sahip olan ikili, 2002 yılında birlikte oynamaya başladıklarından bu güne tam 19 kez final mücadelesi verdi. bu finallerden sadece 3 tanesini kaybeden xavi ve iniesta, gördükleri 16 şampiyonluk ile kırılması güç bir rekoru ellerinde tutuyorlar.

    barcelona ile 17, ispanya ile 2 finale çıkan ikili, sadece dünya kulüpler şampiyonası'nda internacional de porto alegre'ye, avrupa süper kupası'nda seville'ya ve ispanya kupası'nda real madrid'e karşı finalde mağlubiyet gördü. iniesta ve xavi, ispanya'nın 2008 avrupa şampiyonası ve 2010 dünya kupası'nda şampiyonluğa ulaşmasında önemli katkı sağladı.

    hatırlanacağı üzere iniesta, 2010 dünya kupası finalinde hollanda'ya uzatmalarda attığı golle takımına şampiyonluğu getiren isim olmuştu.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın