resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 363
    bu dakikaya kadar kendisi hakkında hiç bir entry girmedim. bu kendimce bir çeşit totemdi.
    ancak artık kap'a bildirildiğine göre kendisine olan hayranlığımı ifade edebilirim.

    nordin amrabat ismini ilk kez oynadığım manager oyununda duymuştum. omniworld takımında oynadığı yılı * içeren bu oyunda genelde başına geçtiğim takım kim olursa olsun hemen takıma kazandırırdım. oldukça iyi bir performans alırdım. her football manager fanatiği gibi benimde bu elemana karşı bir sempatim oluştu.

    daha sonra takip ettiğim uefa.com güncel transfer haberlerinde birgün vv venlo takımına transfer olduğunu gördüm. hollanda 1. liginde oynayacak olmasından mutluluk duydum. sanki oyuncunun babası veya menajeri bendim.

    2007-2008 senesinde vv venlo'nun ajax, psv ve az alkmaar maçlarını şu an ismini hatırlamadığım bir televizyon kanalında izleme fırsatım oldu. hollanda liginin yayın hakkını elinde bulunduran bu kanal, canı isterse maç yayını yapıyor, canı istemezse yapmıyordu. bu izleyebildiğim maçlarda bir çok yıldız ismin aksine ben hep amrabat'ı izliyordum.
    izlemek ne kelime ağzım açık, ağzım sulana sulana izliyordum.
    keşke diyordum bizim takımızda böyle bir isim olsa. ribery'den yaralı bu kalbim böyle bir isim ile bir nebze rahatlayabilirdi.
    2007-2008 senesinde oynadığı takım olan vv venlo ligden düştü. ancak herkesin hem fikir olduğu konu, amrabat bu takıma bir kaç boy fazlaydı.
    nitekim takımı ligden düşmüş ancak kendisi bir hollanda devi olan psv'ye transfer olmuştu.
    bu takımda oynadığı iki sezonda istediği süreleri bir türlü alamadı. oynadığı maçlarda oldukça etkili oldu ancak şahsi fikrim (bkz: ibrahim afellay)'ın gölgesinden kurtulamadı.
    teknik direktörü ile problem yaşadığı ise herkes tarafından biliniyordu.

    işte böyle bir dönemde kayserispor ile 4,5 yıllık anlaşma yapması herhalde en çok beni şaşırtmıştır.
    öyle bir oyuncudan bahsediyoruz ki, bugün dünyanın en kaliteli liglerinden 10 takım seçin. bunların hepsinde ilk 18'e girer, bir çoğunda ilk 11'i zorlar.
    sen git kayserispor'a imza at! kayserispor'u küçümsüyorum evet, çünkü vizyon sahibi, kariyer planlaması yapan hiç bir futbolcu gelmemelidir kayseriye. tahminimce göz boyamalar, verilen tatmin edici ücretler ve vaatler bu imzayı atmasına sebep oldu.
    türkiye ligine damga vuracağını söylediğim insanlar, bana deli muammelesi yapsada amrabat yeteneklerinin sadece %30-40 civarını sergileyerek beni haklı çıkardı.
    evet biz daha gerçek amrabat'ı seyretmedik. bu kadar iddialı konuşuyorum.
    yanında oynayacağı etkili oyuncular ve bitirici forvet hattı ile amrabat galatasaray'da yeni ribery etkisi yaratacaktır. bitirici forvet hattı demişken, oraya daha transfer yapılmadı!

    edit: adını hatırlayamadığım kanal businnes channel'mış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın