• 9
    --- alıntı ---
    aslan’ı, mısır’da skor değil ali lukunku sevindirdi

    g.saray, mısır milli takımı'yla kahire'de oynadığı özel maçta 1-1 berabere kaldı. sarı-kırmızılı takımın yeni transferi ali lukunku, 90 dakika forma giydiği maçta takımının tek golüne imza atarken, fatih terim'in de yüzünü güldürdü. mısır'ın golü imam'dan geldi.

    g.saray, mısır milli takımı'yla kahire'de oynadığı hazırlık maçında 1–1 berabere kaldı. sarı–kırmızılı teknik heyet ve futbolcular daha kahire havaalanı’nda maçtan çok piramitlerin yerini ve nil nehri’nin güzelliklerini konuşuyorlardı. ancak teknik direktör fatih terim’in yoğun antrenman programları futbolcuları bu tarihi mekanları gezmekten çok otelde uyumaya itti. iki günü mısır’da geçiren futbolcular ne nil nehri’ni, ne de piramitleri görebildiler. g.saray, mısır milli takımı önünde özellikle ilk yarım saat çok zorlandı. bir türlü oyun kurgusunu istediği gibi kuramadı.

    mısır milli takımı üstün olduğu ilk yarım saatlik bölümde skor üstünlüğünü de ele geçirdi. 17. dakikada imam’ın ceza alanı içinden sert vuruşunda mondragon’un yapabileceği hiçbir şey yoktu: 1–0. ilk 45 dakika içinde evsahibi ekipten godan’ın sert şutunun çataldan dönmesi g.saray adına büyük bir şanstı.

    ikinci yarı açıldılar

    ikinci yarıya teknik direktör fatih terim, berkant’ın yerine batista ile başladı. bu değişiklikle birlikte g.saray, orta sahadaki oyuncu sayısını artırarak oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. uzun boylu ve hava toplarına hakim ali lukunku’nun bütün kafa toplarını solda hasan şaş’a ve sağda pinto’ya indirmesi sebebiyle sarı–kırmızılı takım, hücumda zenginlik kazandı. gol de zaten bu oyuncudan geldi. 58. dakikada hasan şaş’ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan lukunku’nun yerden düzgün vuruşunda top ağlarla kucaklaştı: 1–1.

    bu golden sonra rahatlayan g.saray oyundaki üstünlüğü de iyice eline geçirdi. maç 1–1 bitmesine rağmen sarı–kırmızılı takım oynadığı güzel futbolla ligin ikinci yarısı için umut verdi.

    hacı hasdemir / kahire

    19.01.2003

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın