• 3
    tribünlerde "2-2" pankartları görebileceğimiz, c grubunun kilit maçı.

    18 haziran 2012 italya irlanda maçı'nın italya galibiyetiyle biteceğini kabul edersek, ihtimaller şu şekilde;

    eğer bu maç, yani hırvatistan - ispanya maçı berabera bitmezse, yenen takım grup lideri olacak ve italyayla beraber gruptan çıkacak,

    yok eğer maç berabere biterse* italya, hırvatistan ve ispanya takımlarının puanları eşit oluyor ve bu durumda üçlü averaja bakılıyor.

    ispanya ve hırvatistan 1-1 berabere kalırsa aralarındaki maçların üçü de eşit olacağı için üçlü averajda eşitlik sağlanacak*. ama ispanya ve hırvatistan takımları çakallık yapıp 1-1'den daha gollü bir şekilde berabere kalırlarsa gol sayıları fazla olduğu için üçlü averajda ikisi de italya'ya göre daha avantajlı olup el ele gruptan çıkacaklar. italya isterse 10-0 yensin.

    her ne kadar 1-1 bitmesi küçük bir ihtimal olsa da, çakallık yapmadılar ve maç 1-1 berabere bitti diyelim. bu durumda italya'nın gruptan çıkması için irlanda'yı 3-1'den iyi bir skorla yenmesi gerekiyor. yenerse ispanyayla beraber gruptan çıkıyor, hırvatistan avcunu yalıyor.

    oldu da hırvatistan ispanyayla 1-1 berabere kaldı, italya da irlanda'yı 3-1 yendi diyelim. o zaman olay yazı tura'ya kadar uzayabilir. para dik gelirse turnuva iptal olur.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın