resim
Umut Bulut
Takım:Sarıyer
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 272
    küçük bir değerlendirme yapalım.

    dany transferi için söylemiştim stoper bölgesine yerli adam bekliyorum diye. melo gelirse ilk 11'den kesmenin zor olacağı 5 adamın (elmander,ujfalusi,muslera,eboue,melo) var çünkü elinde. dany transferi ile birlikte adı geçen forvet, iki kanat ve sol bek mevkileri için artık yabancıdan çok yerli oyuncular ağır basmaya başladı.

    cl'de yabancı sınırlaması sıkıntı değil belki ama sadece cl düşünülerek tranfer yapılamayacağına göre yerli kalitesi mümkün olduğunca arttırılmalı. hatta arttırlmak zorunda. şimdi bu transfere bu gözle bakmak gerekiyor.

    umut'u beğeniriz ya da beğenmeyiz ama takıma bazı açılardan katkı sağlayacaktır. koşar, basar. pres yapar. rakip defansı zorlar. orta sahaya hücum bölgesinde alan yaratır. ama işin gerçeği elmander ile birlikte düşünülüyorsa her maç kafanızda kasketle gelin maçlara, yoksa saç baş kalmaz kafada. çok gol kaçırır bir kere. ayrıca yapacağı işi zaten elmander fazlasıyla yapıyor.

    umut nokta golcü değil. özetle galatasaray'ın aradığı adam değil(en azından ilk tercih olarak). ama golcü olarak burak alınamayacaksa bu transferi makul karşılamak zorundayız. yok hem burak olmayacak hemde yerli türk forvet (kaç kişi var zaten?) alınmayacak ve sağlam bir yabancıya yönelecekse kulüp mümkünse iki adet direkt 11 oynayacak kaliteli yerli kanat adamı bulalım.
    bu da kolay değil sonuçta, belki mümkün bile değil.

    dolayısıyla mırın kırın etmenin çok anlamı olduğunu düşünmüyorum. bundan sonraki transferlerde yerli isimlerin olması normal karşılanmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın