• 65
    ceza verip vermeyeceği hususu ile birlikte, vereceği cezanın boyutunda bile çifte standart yapmasından kuşku duyduğum kurum. fenerbahçe'ye kıyak geçecekler anlamında demiyorum bunu.

    misal ingiltere'de bu dava ortaya çıksaydı hayali senaryomda şikeden suçlu bulduğum man. city, arsenal, everton, newcastle, west brom, aston villa ve sunderland şikeden düşürülür, suçsuz olan chelsea ve manu avrupa kupalarına alınır türünden bir karar çıkabilirdi.

    ama türkiye hakkında böyle bir karar verip de, fenerbahçe, sivasspor, eskişehirspor, vs vs gibi 5-6 takımı düşürüp, beşiktaş, trabzonspor ve bursaspor'a avrupa kupalarından daha da uzatılmış men cezası verip, suçsuz olan galatasaray'ı ve takip eden 4 takımı avrupa kupalarına almak şeklinde bir karar çıkmasını ben fantazi derecesinde iyi bir karar olarak görüyorum ve bu yüzden bu tür bir karar yerine, topyekün men cezası çıkacağını tahmin ediyorum.

    zira işin içinde şike yapanlar kadar, şike yapanlara yardım ve yataklık yapmak için canla başla mücadele eden kurumlar da var. yani uefa'nın ve siyasi literatürün "corruption" dediği yozlaşma, aşağı yukarı türkiye futbol ailesinin %70'ini sarmış durumda. bu şikeden belki 10 kat daha ağır bir leke uefa için.

    şikeci cephenin galatasaray'ı da işin içine katmasından bunu anlamadıysanız; kuşlar, çiçekler, tavşanlar arasında aşırı naif ve masalsı bir iyimserlik içinde yaşıyorsunuz diye düşünürüm ve saadetinizin devamını dilerim.

    açıkçası topyekün cezadan çok endişe ediyorum. çünkü çok daha mantıklı duruyor. galatasaray gibi masum takımların ceza almadan sadece şikecilerin cezalandırılacağı bir karar çıkarsa ayakta alkışlarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın