resim
Dirk Kuijt
Görev:Teknik Direktör
Takım:Beerschot V.A.
Yaş:43
Uyruk:Hollanda
  • 152
    eğer kendisinin menajeri sözleşmeye "küme düşürme cezası çıkarsa oyuncu serbest kalır" maddesi koydurmamışsa, uefa'nın küme düşürme cezası vermeyeceğinin ilanı anlamına gelen transferdir. kuyt gibi bir oyuncu türkiye'nin alt liglerinde oynamaya gelmez. ülkesinin psv, feyenoord, hiç olmadı az alkmaar takımına geri dönerdi.

    ayrıca 2,5 milyon euro yıllık ücret ise bu çapta bir oyuncu için hiç de öyle baba ocağına dönmektense alt lig zulmü çekmeye değecek bir emekli ikramiyesi değildir. 50 milyon euro civarı bir para kazanmıştır tahminimce kendisi bu yaşına kadar. galatasaray'da, fenerbahçe'de, beşiktaş'ta biraz iyi bir yerli futbolcunun 1,5 milyon euro civarında bir ücretle oynadığını düşünürsek hele, pek de cazip bir emeklilik ikramiyesi değildir. basbaya oynamaya gelmiştir, normal rayiç bir ücrete anlaşma imzalamıştır. küme düşerse serbest kalır maddesi yoksa o imzada, o vakit cas davasını geri çekmenin karşılığını görmüş oluyoruz sayın seyirciler.

    teknik anlamda ise günü kurtarma transferi olarak değerlendirilebilir. önümüzdeki sezon iyi iş yapacaktır ama daha sonrası bence düşünülemez. iyi oyuncudur, fenerbahçe'ye gitti diye çamur atmanın da anlamı yok, adamlar yüzyılın transferini yapmış gibi konuşmanın da anlamı yok. kısa vade için iyi iştir, o kadar.

    ceza alması olası takım bu transferi yaparken biz yatalım demenin de çok gereği yok bana göre. zira 1 milyon bonservis ve 2,5 milyon euro yıllık ücret, galatasaray'ın ilgilendiği futbolcuların büyük bir kısmının maliyetleri yanında çok düşüktür. kuyt ismi olmasa, bu rakamlarla bir transferi galatasaray bir kenara dursun, trabzonspor ve bursaspor da yapabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın