• 22
    ilk defa, 2011-2012 sezonunun son haftası, 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçının bitimiyle tanık olduğumuz hadise.

    sözlükte tarifi imkansız çocuksu bir heyecan vardı, ne yapacağını, nasıl sevineceğini hatta sevinçten ne yazacağını bilemeyen şaşkın bir hali vardı sözlüğün.

    şampiyon olduğumuz gece, maçın bitimiyle gözümün hiç bir şey görmediği o en coşkulu dakikalarda, aklımın bir köşesinde hep sözlük vardı. "acaba neler oluyor, ne muhabbetler dönüyor" diye düşünüyordum. üzerimdeki o çılgınlık, olumlu anlamda şaşkınlık geçtikten sonra florya'ya doğru yola çıkınca telefondan açtım hemen sözlüğü.

    öyle kitlenme, aşırı yoğunluk falan yoktu. önce bir hayal kırıklığı yaşadım bu durumu görünce ama sonra kafamı kaldırıp çevremde şampiyonluk turu atan yüzlerce arabayı görünce, sokağa dökülmüş coşkulu kalabalığı görünce anladım neden öyle olduğunu. ben de bir şey yazmıyordum ne de olsa, herkes gibi şampiyonluğu doyasıya kutluyor ve yazılanları okumakla, yanımdaki arkadaşlara bahsetmekle yetiniyordum.

    ilk okuduklarımdan biri elmander'in "we fucking played great the whole season" dediğinden bahseden entry olmuştu sanırım.
    sonra galatasaraylı futbolcuların saraçoğlu duvarına attıkları imzaların fotoğrafını görmüştüm.*

    evet, belki şampiyon olmadan önce öngördüğümüz gibi bir hali yoktu sözlüğün, evet belki şampiyonluğun heyecanı çabuk geçti ama şu bir gerçek ki galatasaray tarihinin en önemli şampiyonluğu, galatasaray sözlüğün gördüğü ilk şampiyonluk oldu.

    artık aklımıza estikçe, 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı başlığına gider, 21. sayfadan, hatta birkaç sayfa öncesinden başlayarak okur, bir güne git özelliğinden 12 mayıs 2012 tarihini açar ve o duyguyu tekrar tekrar yaşarız sözlük sayesinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın