resim
Mehmet Topal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Petrolul
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1159
    öncelikle son da söyleyeceğimi başta söylemeliyim. galatasaray'dan ayrılan oyuncuların tekrar galatasaray'a dönmesine sıcak bakmıyorum. bu isim arda turan mehmet topal da olsa arif erdem hakan ünsal hakan şükür de olsa fikrim aynı. zaten bu yüzden tekrar geldiklerinde karşı çıkmıştım hakan arif ve kral'a. tabii onlar gitmek istemese de galatasaray'ın gönderdiği oyuncular vardır. onlar geri dönse itirazım olmaz. feti mesela bu oyunculardan biriydi.

    mehmet topal öznelinde konuşmak gerekirse. topal'ın iyi oyuncu olmadığını söylemek bir de bunu donelere oturtmak hayal gücünün geniş olmasını gerektirecek bir durum. iyi oyuncudur mehmet topal. verilen görevi iyi şekilde yapar. galatasaray'da olsa selçuk topal ikilisi orta göbeği oldukça iyi kapatır. ama o zaman şöyle bir sorun ortaya çıkar selçuktan hücum anlamında verim alamayız. eğer forvet hattın ve onları besleyen kanatların üst düzey oyuncularsa o zaman topal gibi bir oyuncu takıma lazım (çünkü bu oyuncuların defansa desteği sınırlı olacaktır). misal barcelona'da busquets böyle bir oyuncu. ama hepimizin bildiği gibi bizim ileri hattımız pek de tam donanımlı denecek durumda değil. o zaman takımın orta sahasının da hücum anlamında aktif olması gerekmekte. ve melo gibi bir oyuncuyu da gördükten sonra mehmet topal veya diarra gibi oyuncular bizi tatmin etmeyecektir.

    gene de topal galatasaray'a gelse üzülmem. çünkü defans göbeğinde de oynayacak potansiyelde biridir. ondan solbekte bile yararlandığımız oldu. tek sorun. topal'ın galatasaray'da tekrar oynamak için ciddi paralar isteyecek olması. rotasyona koyacağımız bir oyuncu için o kadar para vermek pek mantıklı gelmiyor bana. ceyhun gülselamdan kat kat iyi oyuncudur ama minumum 2 milyon verip melo'nun yedeği yapmak bize de ona da zarar. (ceyhun'un da takımdan gönderilmesi lazım o ayrı) mehmet topal'ı sırf fb'ye gitmesin diye almak yerine reading'ten cem karacan'ı almak çok daha iyi olacaktır. sonuçta topa sert ayağa pas yapan ve oyunun her iki alanında oynayabilen genç ve daha ucuza malolabilecek bir oyuncu cem karacan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın