• 170
    plandığım entry uzun olacak o yüzden iki önemli not:

    not1: amacım shumpert'a giydirmek değil. sadece spurs maçını beklerken hem zaman geçsin hem de keyifli bir yazı yazayım diye klavyeyi tıngırdatıyorum.

    not2: kendisi takımda en çok sevdiğim 3-4 oyuncudan biri.

    bugün azcık yukarda bir anlık gazla mı artık neyleyse; beşiktaş serisinde ona ve performansına çok ihtiyacımız olduğuna dair bir entry görünce; teşbihte hata olmayacağını umarak kendi görüşlerimi ifade eden bir entry yazdım ama şimdi farkediyorum ki biraz @1 @2 gibisinden ayar verme çabasındaki entry'ler gibi olmuş.

    shumpert reyizi olgunluğu, tavırları, çok dara düştüğümüzde yolladığı üçlükleri,top sakalı* olsun severek ve hep dualarımla anmışımdır.

    ama malesef kendisi bu sezon hem beklentilerden hem de potansiyelinden oldukça uzak bir görüntü çizdi -ve malesef- çiziyor. bilmiyorum çok doğru olacak mı ama, şu geçen sene sonu bu sene başlarındaki bıçkın tim duncanvari basketboldan sıkılmışcasına davranışlarıyla beni oldukça şaşırttı.

    burada söylediklerim tamamen şahsi fikrim, ama şunu belirtmek istiyorum ki burada kastettiğim bu sene shumpert'ın çok kötü olduğu hatta shumpert'ın kötü bir oyuncu olduğu değil. bu sezon istikrarsız olduğu için güvenilmez olduğu.

    burada benim çok daha düşük olduğunu tahmin ettiğim bir istatistiği var kendisinin: bu sene bbl'de %47 ile üçlük atmış.

    ancak anlatmaya çalıştığım istikrar mevzusuyla alakalı olarak iki istatistik daha vereyim: bu sene yarıştığımız diğer kulvarlardan türkiye kupası'nda %23, euroleague'de ise %30 ile üçlük atmış. gerçi euroleage'de üstüste şut atamamıştı bayaa bi süre o da düşürmüştür yüzdeyi ama mesele; zaten o durumlara gelmesi.

    ayrıca shumpert bizim takımda sadece şutörlüğünden ekmek yediğimiz bir adam değil ki zaten. oyun sıkıştığında bazen bir asisti, bazen aldığı bir faul, ya da soğukkanlılığı ile ruhani liderlerden biriydi. (oynadığı zaman hala da görülüyor bence) attığı sayı-ribaundları oyuna katkısı vs. düşebilir, sıkıntı: sene boyunca bir türlü toparlanamamış bir görüntü çizdi. bazı maçlarda yine reyizliğini gösterip sakallarına kurban ettirdi bizi ama hiç istikrar sağlayamadı.

    inşallah beşiktaş maçında kendisinden performans bekleyenleri haksız çıkarmaz da maçı alır. ki bunu gerçekten yapabilir de.

    ama bizim takım savunmamız, gordon lakovic tutku üçlümüz, efsane p&r'larımız, "takım" duruşumuz varken kendisi o kadar da kilit değildir malesef bu sezonki performansıyla. shumpert bunu yapabilir belki maçın 35 dakikası yapabilir ama sonra inanılmaz saçmalayabilir. maçın başında ya da sonunda saçmalayabilir- coşabilir. fiillerin yerini değiştirin ikisi de gayet makul.. peki beşiktaş gibi bir takıma karşı bu nasıl sonuçlar doğurur?

    galatasaray beşiktaşı takım olarak yener. çok rahat diyeceğim de beşiktaş'a saygısızlık olmasın. beşiktaş'ı yenmek için bir oyuncunun ekstra oynamasına bence gerek yok. takım olarak standartlarımızı koruyup beşiktaşı duman edebiliriz. çünkü beşiktaş'ın tek ve çok büyük silahının aynısından bizde de var. biz kendimiz olduğumuz sürece pes etmemekmiş- inat etmekmiş bize sökmez.

    tekrar söylüyorum shumpert bu duruma inanılmaz pozitif katkı sağlayabilir, maçı da alabilir; ama şu an o olmazsa yapamayız tarzı bi durum bence mevcut değil. çünkü şu performansıyla shumpert 2010 lakers'taki vujacic gibi. atadabilir, neyse inşallah atar diyelim atsın.

    benim tanıdığım shumpert 2010 lakers'ın odom'u gibi.

    kendisinin hatırlaması lazım sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın