• 2
    1906 yılında kurulduğunda takımın adı strazburg'un bir semti olan fc neudorf'tur. 1909 yılında resmi mücadelelere başlamıştır ancak o vakitler strazburg bir alman şehri olduğu için alman federasyonuna bağlı müsabakalara katılmışlardır. ismini bugünkü gibi değiştirdiği 1919 yılından itibaren fransız futbol federasyonunun etkinliklerinde boy gösteren alzas ekibi maçlarını stade de la meinau'da oynamaktadır. kulübün efsane tekbik direktörü neuchatel xamax'tan hatırlayacağımız gilbert gress'tir. tarihlerindeki tek lig şampiyonluğu onun zamanında 1979'da kazanılmıştır. ezeli rakibi lorraine bölgesinin takımı olan metz'dir.

    2010 yılında ikinci lige de veda eden racing, 2011'de yaşadığı mali kriz sonrası profesyonel kulüp lisansını kaybetmiştir. halihazırda amatör olarak futbol oynamaktadır. 2016 avrupa şampiyonası'nda strazburg'da oynanacak olan maçların bu takımı ayağa kaldırıp kaldıramayacağını zaman gösterecek.

    2010 senesinde ikinci ligdeyken pek çok maçına gittim. taraftarı gerçekten tırttır. eski ama samimi bir statları var. biletler derbi maçta bile 4 euroydu (ayakta durulan tribün fiyatları bu.). bira ise 3,5 euro. tribünler ile saha arasında bir tel örgü vs yok ama hendek var. evet, hendek. askeri pistlerdeki italyan çukuru benzeri bir şey. sahaya atlamaya çalışmayacağı aşikar olan strazburg taraftarlarına uygulanan bu yöntemin, kadıköy'de de uygulanması en büyük temennimiz. böylelikle zırt pırt sahaya giren çubuklular bu alışkanlıklarından vazgeçebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın