• 14
    son yıllardaki şampiyonalarda en çok sürpriz yaşanan turnuva oldu. ilk turda tam 8 seribaşı oyuncu elendi. ilk turun akılda kalan olayı stuart bingham karşısında stephen hendry'nin yaptığı 147 idi. bu 147 ile 10.000 £ luk ödülünde sahibi oldu stephen hendry.

    2. turda seribaşlarından john higgins, mark williams ve judd trump'da elendi. karar frame'ine giden judd trump - allister carter maçı gergin bir şekilde bitti ve bu iki oyuncu daha sonra twitter üzerinden de birbirlerine laf attı.

    çeyrek finalde stephen maguire'a 13-2 ile kaybeden stephen hendry snookerı bıraktığını açıklayarak snooker severleri üzdü. ilk turda shaun murphy'i eleyerek dikkatleri üstüne çeken dünya sıralamasında 28. sırada bulunan genç oyuncu jamie jones bu turda da allister carter'ı çok zorladı ama maçı 13-11 kaybetti. diğer taraftan çeyrek finalin en çekişmeli maçı olacağı varsayılan ronnie o'sullivan - neil robertson maçı 13-10 ronnie üstünlüğüyle bitti.

    33 frame üstünden oynanan yarı finaller sonucunda ronnie o'sullivan ve allister carter rakiplerini zorlanmadan geçerek finale çıktılar.

    finalde allister carter elinden geleni yaptı ama ronnie o'sullivan rakibinin arayı kapatmasına hiç müsaade etmedi. ilk seansı 5-3, 2. seansı 10-7, 3. seansı 15-10 geçen ronnie maçtan da 18-11 galip ayrıldı ve 4. kez dünya şampiyonu oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın